Forum FiestaKlubPolska -

Nasze auta - [MK4] AeSeF : Fiesta 1,25 16V '96

AeSeF - 20 Wrz 2009, 13:58
Temat postu: [MK4] AeSeF : Fiesta 1,25 16V '96
1. NICK: A5F
2. IMIĘ: Marcin
3. MODEL: Ford Fiesta
4. WERSJA: Flair
5. ROCZNIK: MK4 1996
6. SILNIK: 1.25i 16v

7. OPIS AUTA: Auto kupione od starszego Pana, pierwszy raz w Polsce gościło w 2000 roku :)

Na wyposażeniu

- 2 x jasiek
- grzana przednia szyba
- wspomaganie
- el. lusterka
- podgrzewane lusterka

8. DOKONANE ZMIANY / WYKONANE PRACE

- obszycie skórą kierownicy i gałki biegów

- wypchanie fotela

- podświetlenie nóg przy otwieraniu drzwi

- polerka [2010]

- nowe szczęki, samoregulator, cylinderki

- Pranie tapicerki [2010]

- CB [Początkowo Cobra z anteną firmy krzak, obecnie Alan 109 z anteną Delta 875 S]

- Radio Alpine CDE-7860R do 2011 roku, obecnie KEENWOOD KDC-4047UG

- Głośniki w drzwi Infinity Ref 552i

- Głośniki na półkę Infinity Ref 6903i

- Grill od wersji GHIA. [2010]

- Nowe kompletne sprzęgło [2010]

- Alu 13" z nowymi oponami kormoran 155/65/13 [2010]

- Tuleje wahacza, gumy stabilizatora, osłony przegubów [2010]

- Nowa maska [2010]

- Lotka na tył [2010]

- Reperatury nadkoli + konserwa [2010]

- Reperatury progów + konserwa [2010]

- Malowanie całego [2010]

- Nowe felgi alumionowe Fordmotosport 15' + opony 195/60 Pneumant PN550 [2010]

9. PLANOWANE ZMIANY / PLANOWANE PRACE

- klapa bagażnika otwierana z przycisku

- malowanie wnętrza konserwantem

Zdjęcia zaraz po zakupie auta :

Pozdrawiam Marcin

rafal__lodz - 20 Wrz 2009, 15:36

Na plus na pewno silnik, chociaż zależy w jakiej jest kondycji. Co do rdzy to czeka Cię wstawianie reparaturki bo tego się nie odratuje. Czemu chcesz zmienić na czarne zderzaki nielakierowane?
AeSeF - 20 Wrz 2009, 17:50

Te zderzaki to jakieś grubo szpachlowane i malowane byle czym i byle gdzie serie, a czarne jakoś bardziej mi się podobają niż te z których odchodzi spachel :9: co do silnika, wsio jest OK 152000 przebiegu i nie mam na co narzekać :)

E: Choć patrząc na Twoje zderzaki od MK5 muszę przyznać że przemyślę jeszcze te czarnuchy nielakierowane :hihihi:

rafal__lodz - 20 Wrz 2009, 21:12

No przemyśl temat jak coś to pisz na PW to Ci napisze ile z tym roboty, a jak te są spartaczone to szukać używek w kolorze może trafisz ewentualnie polakierować razem z reparaturką jak będziesz wstawiał dozbierać kasy i zrobić wszystko za jednym razem.
DziDzia - 20 Wrz 2009, 22:29

A5F napisał/a:
Ściągnąłem wzór z innego tematu z braku inwencji twórczej :hihihi:

To akurat jest tu wymagane :yes: http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=32152
A5F napisał/a:
Uporanie się z rdzą na tylnich nadkolach.

Skontroluj też progi i podłogę. Dziur na wylot może nie być, ale warto się tym zainteresować za wczasu.. Chyba, że chcesz się jej pozbyć za rok :twisted:

pozdro :!:

AeSeF - 20 Wrz 2009, 22:33

Progi i podłoga tip top, tym zająłem się już na starcie. Póki co wolałbym tą fiestkę doprowadzić do porządku, później zrobić pod siebie i w bardzo odległej przyszłości sprzedać :-P To jednak kopiowanie wyszło na dobre :twisted: głupio się przyznać ze zamkniętymi oczami czytało się regulamin a jeszcze gorzej byłoby dostać warna na start :hihihi:

Cytat:
Wybierzcie kilka fotek minimum 4 , które korzystnie przedstawią Wasze auto, czyli powinno byc umyte i wykadrowane tak by kazdy mógł je zobaczyc .
Niech będą ostre, wyrażne i z ładnym tłem, koncentrujące się na prezentacji auta a nie otoczenia.

Tym też się zajmę, niech je tylko wypiorę i wybłyszczę :twisted:

Pozdro :devil:

Ad@mus - 21 Wrz 2009, 12:52

PitusK miał niby ładna mk4 a lewarek w podłge mu wlazl, wiec jak nie masz zgnitej podłogi jedz ja odrazy zarzygaj ja konserwa
AeSeF - 23 Wrz 2009, 19:50

Ad@mus napisał/a:
PitusK miał niby ładna mk4 a lewarek w podłge mu wlazl, wiec jak nie masz zgnitej podłogi jedz ja odrazy zarzygaj ja konserwa

Z tego co już wiem, podłoga była konserwowana, ta rdza ponoć też :9:

Zrobiłem małego up'ka z podziałem na czas prac :fajka:

Mam jeszcze tylko pytanie - ma ktoś pomysł czego użyć jakbym chciał zrobić podświetlenie nóg przy otwieraniu furtki ? listewka ledów ? neon ? whatever :V: ? W ogóle ktoś takiego czegoś próbował ? Bo coś nie mogę znaleźć podobnej aranżacji ;/ btw, nie żaden pedalski UV, białe światło, żeby podświetlało.

kaczoro - 23 Wrz 2009, 20:02

A5F napisał/a:
Ad@mus napisał/a:

Z tego co już wiem, podłoga była konserwowana, ta rdza ponoć też :9:

Dokładnie ta sama sytuacja poróżniła mnie i moją Fiestkę ;-(

Trzeba sobie zadbać o te kwestie bo później zdarzają się takie niespodzianki :-P

bidżej - 23 Wrz 2009, 20:50

A5F, co do podświetlenia to daj tam żarówkę w5w - tak to jest fabrycznie zrobione np w mondeo mk3 i podświetla ładnie całą przestrzeń na nogi.
AeSeF - 23 Wrz 2009, 21:04

bidżej napisał/a:
A5F, co do podświetlenia to daj tam żarówkę w5w - tak to jest fabrycznie zrobione np w mondeo mk3 i podświetla ładnie całą przestrzeń na nogi.

Właśnie tam to podpatrzyłem :hihihi: , a nawet nie pomyślałem żeby sprawdzić jak to tam wykombinowano ;) tylko zastanawiam się czy nie będzie to za słabe, ale zobaczymy wyjdzie w praniu :devil:

Marcinowaty - 23 Wrz 2009, 23:44

A5F napisał/a:
później zrobić pod siebie

zrobisz, zrobisz jak zaczniesz walczyć z rudą :hahaha:

AeSeF - 28 Wrz 2009, 22:17

W dokładce jeszcze nowe samoregulatory, szczeki, cylinderki, zst. montazowy i rozpierak, wszystko w komplecie z trw. Jak czasu starczy to kolejnym step'em bedzie obszycie gały i kierownicy w czwartek :devil: pozdro

E: 29.09

Doszło tez oświetlenie nóg, w związku z pogodą postanowiłem znaleźć sobie konstruktywne zajęcie <8> myśle nad listewką LED bo póki co zrobiłem to na żarówkach C5W czy coś takiego :hihihi:

Tommi - 30 Wrz 2009, 16:59

Podświetlenie <oki> żaróweczki w oprawkach, jak je przymocowałeś, pod co podpiąłeś kabelki, świeci sie jak otwierasz drzwi i gaśnie jak zamykasz ??????
Powodzenia w "doprowadzaniu do stanu użytku" :-)

AeSeF - 30 Wrz 2009, 19:02

Tommi napisał/a:
Podświetlenie <oki> żaróweczki w oprawkach, jak je przymocowałeś, pod co podpiąłeś kabelki, świeci sie jak otwierasz drzwi i gaśnie jak zamykasz ??????
Powodzenia w "doprowadzaniu do stanu użytku" :-)

K: Wychodzisz od sufitówki, jeden kabelek podpinasz pod blaszkę od żarówki w sufitówce, a drugi do masy i gra gitara, dalej przejście sufitem do słupków i później pod uszczelką w drzwiach, ja to zrobiłem na obrysówkach i wszystko świeci jak należy.

Będziesz chciał jakieś głębsze info to porobie kilka fotek co i jak.

Pozdro :!:

arecki - 30 Wrz 2009, 19:09

nie głupie to podświetlenie <8>
grzes87 - 30 Wrz 2009, 20:02

A5F a masz taki bajer ze swieci Ci oddzielnie jak otworzysz drzwi kierowcy po stronie kierowcy ? i taki sam myk po stronie pasazera ?
zrob foto jak to zamocowales pod deska gdzie itp.

AeSeF - 30 Wrz 2009, 21:01

grzes87 napisał/a:
A5F a masz taki bajer ze swieci Ci oddzielnie jak otworzysz drzwi kierowcy po stronie kierowcy ? i taki sam myk po stronie pasazera ?
zrob foto jak to zamocowales pod deska gdzie itp.

:9: o fak, technologia wyższa rodem z NASA :yyy: to nawet w modusie fabrycznie oba się zapalają :D

Póki co jest zamocowane "na słowo honoru" na jednego wkręta, przyjdzie neonik to będzie nad pedałami i wtedy zrobimy foto :twisted:

grzes87 - 30 Wrz 2009, 21:45

A5F, a widizsz ja ide dalej :) czemu mam nie miec odrobine luksusu jak moj ojciec :P P fiestka gorsza ? o nie ! tez sobie tak zrobie jak On ma :rotfl:
AeSeF - 30 Wrz 2009, 22:29

grzes87 napisał/a:
A5F, a widizsz ja ide dalej :) czemu mam nie miec odrobine luksusu jak moj ojciec :P P fiestka gorsza ? o nie ! tez sobie tak zrobie jak On ma :rotfl:

Podlinkuj później jakiś poradnik, choć domyślam się jak chcesz to zrobić, tyle że moje zdolności elektryka są na poziomie 10latka :devil:

grzes87 - 30 Wrz 2009, 23:33

A5F, moje tez bo ja prawnik wiec nic sie nie zanm na tym wiec czekam az ktos przetrze szlaki ;d choc moze jak sie zmobilizuje (brata) to cos z tego bedzie
AeSeF - 1 Paź 2009, 18:41

grzes87 napisał/a:
A5F, moje tez bo ja prawnik wiec nic sie nie zanm na tym wiec czekam az ktos przetrze szlaki ;d choc moze jak sie zmobilizuje (brata) to cos z tego bedzie

Ale w sumie, czy to będzie aż tak fajnie wyglądać ? wydaje mi się po głębszym zastanowieniu że lepiej na obie witki.

[ Dodano: Sob Paź 03, 2009 12:28 ]
Obszyta kierownica, gałka biegów i wypchany fotel.

[ Dodano: Wto Lis 03, 2009 19:51 ]
I radyłko Alpine się dokoptowało :devil:

I CB Omega Nvion :devil: fotkę tam dam za 100 lat bo ciemno było :-)

[ Dodano: Pią Gru 04, 2009 14:48 ]
W końcu luźniejszy weekend żeby upnąć temat <8>

Po kolei :

- Założenie chlapaczy

- Głośniki w drzwi Infinity REF 552i

- Głośniki na półkę Infinity REF 6903i

- Nowy zawór nagrzewnicy

- Wymiana klamki zewnętrznej od kierowcy [Dzięki Raciu ]

- Założenie zimówek Dębica Frigo

No i jeszcze na łikend umyłem brudasa :-)

[ Dodano: Nie Gru 06, 2009 17:17 ]
Sesja wiejsko-jesienna :cojest:

Link

chianti_girl - 21 Sty 2010, 00:24

Ładna mk4 :hihihi: Na żywo zobaczymy ją w niedzielę :-)
Fajne fotki, szczególnie z tymi szynami.
Na lato jakieś alumki ?
pozdrowionka

Ad@mus - 21 Sty 2010, 08:08

uke placiles za obszycie kiery??
kolor nici mozna sobie wybrac?? zrob jeszcze dokladne foto szwów

AeSeF - 21 Sty 2010, 09:46

chianti_girl napisał/a:
Ładna mk4 :hihihi: Na żywo zobaczymy ją w niedzielę :-)

Przecież już ją widziałaś na Malcie na ostatnim spocie :hihihi: :fox:

chianti_girl napisał/a:
Fajne fotki, szczególnie z tymi szynami.

W planach jest sesja zimowa, z tymi samymi szynami :hihihi:

Cytat:
Na lato jakieś alumki ?

Eh...no dobra :-) uchylę rąbka tajemnicy ale :cicho:

:-)

Ad@mus napisał/a:
uke placiles za obszycie kiery??

Gałka + kiera 150 PLN.

Cytat:
kolor nici mozna sobie wybrac??

Myślę że tak, jak bardzo chcesz to się dowiem :)

Ad@mus napisał/a:
zrob jeszcze dokladne foto szwów

Dobra a teraz kolejne dodatki

- Termomejter do mierzenia mojej temperatury jak stoję w korku :-P

- Podświetlony schowek

Marcin - 21 Sty 2010, 14:42

ładuj miniatury, a nie całe foty...
AeSeF - 10 Lut 2010, 12:00

Marcin napisał/a:
ładuj miniatury, a nie całe foty..

Poprawiłem, chyba dobrze :?:

- A teraz zobowiązanie do szlachectwa

- I wymienione kable WN.

[ Dodano: Czw Lut 18, 2010 15:39 ]
Miała być siata, skończyło sie na powrocie do starej miłości - grilla od GHIA <8>

Kilka dni jazdy ze "szczerbatym" zwróciło uwagę kilku osób :-)

A teraz wersja finalna

Dawidoff4 - 18 Lut 2010, 18:30

jest grill "chrom" od Ghia i od razu jest różnica <oki>

tak spojrzałem na jej przód z tym grillem i wspomnienia z 2008 wróciły .... bike

DziDzia - 18 Lut 2010, 18:43

A5F napisał/a:
A teraz wersja finalna
:ok:

arecki - 18 Lut 2010, 18:47

A5F napisał/a:
A teraz wersja finalna

łeee, a miało być tak pięknie :-P

czemu z siateksa zrezygnowałeś :?:

AeSeF - 18 Lut 2010, 19:00

arecki napisał/a:
łeee, a miało być tak pięknie :-P

czemu z siateksa zrezygnowałeś :?:

Bo byłoby za dużo roboty, usunąłem wnetrze od grila, zeszlifowałem, musiałbym to oddać lakiernikowi, później walczyć nad zamontowaniem siaty- szkoda czasu, a grilla wyrwałem w dobrej cenie w jeszcze lepszym stanie, wystarczyło tylko przykleić znaczek forda który miałem już dawno od dawcy :) najlepsze w tym wszystkim jest to, że nie wiem kiedy zajmę się nadkolami, co uzbieram trochę grosza to idzie na duperelka a duża część z uzbieraniej kasy pójdzie pewnie na zlot, więc nie przyjadę odrestaurowanym trupem :| ale mam nadzieję że okaże się to co słyszałem - "liczą się ludzie, nie samochody". Zresztą, ten samochód robi się powoli studnią bez dna, a po remoncie nadkoli mogę dokopać się tą studnią do jądra ziemi i będzie gorąco :twisted:

[ Dodano: Czw Lut 18, 2010 19:01 ]
Dawidoff4 napisał/a:
jest grill "chrom" od Ghia i od razu jest różnica <oki>

ten grill to tylko i wyłącznie Twoja wina :-) , wykrakałeś to wszystko :yes:

Cytat:
tak spojrzałem na jej przód z tym grillem i wspomnienia z 2008 wróciły .... bike

2008 to rok tramwaju :?: :hahaha: :hahaha:

Dawidoff4 - 18 Lut 2010, 19:20

A5F napisał/a:
2008 to rok tramwaju :?: :hahaha: :hahaha:

nie 2008 to tylko i wyłącznie dobre wspomnienia

tramwaj był 21.01.2009 - zapamiętam ten dzień do końca mojego żywota :|

tak ogólnie podsumowując to 2009 to był ch...wy rok i to bardzo :głowąwmur:
więcej złego mnie spotkało niż dobrego :placz:

no ale to nie temat do wspomnień ...
koniec pier....nia bo ci prezentację MK4 zamkną old

AeSeF - 16 Kwi 2010, 21:13

Dawno nic się nie działo...czasami myślę że to dobrze, bo jak się dzieje to zazwyczaj w dwie strony...

Zaczynając od dobrych wiadomości :

[ta w zasadzie jest średnio dobra] - Doszły dzisiaj alu 13' ET35, bo prezentowane wcześniej 14' niestety, do trupa nie wejdą, primo to za wysoka opona, secundo to za krótkie szpilki, a że nie znam się za bardzo i nie mam czasu na dłubaniny postanowiłem kupić 13stki bo mam do nich już laczki letnie, a 14' pójdą prawdopodobnie na sprzedaż.

- Dzisiaj też odebrałem auto z prania, cały syf został ogarnięty, wszystkie plamy i inne brudy odeszły w niepamięć :pop: teraz jest naprawdę czysto :twisted: Fotel kierowcy niestety nie jest już w cacy stanie, poprzednik już go trochę zmęczył, więc tylko go w zeszłym roku wypchałem, lecz nie chciałem go tapicerować bo nie było takiego materiału.

- Poza tym kupiłem nową czukiereczek wunder bauma :2xf:

Dobra, a teraz czas na smutną prawdę - zima była taka a nie inna i trup dostał po nadkolach i progu ;-( niestety, najbliższy termin jaki widzę dla działań blacharsko-lakierniczych to wrzesień - październik, a powód jest bardzo prosty - brak keszu bo jest co robić - poza rdzą na lakierowanie czekają zderzaki, także przyjadę do Debrzna w takim a nie innym stanie co strasznie mnie wqrwia :sad:

Te zmatowienia i zacieki na nadkolach to jakaś domoróbka poprzedniego ownera idioty...

To tyle, jutro jadę założyć słit trzynastki, jak nie wejdą to mnie krew zaleje...

Dawidoff4 - 16 Kwi 2010, 22:15

założysz alu - będzie lepiej (wstaw fotki :fox: ) :)
wstawisz reperaturki tylnych nadkoli i progów - będzie git :ok:

TSRules - 16 Kwi 2010, 22:36

Też mi parchy wyszły na nadkolach po zimie, myślę nad plastikowymi nadkolami bo te szmaty z tyłu to porażka
grzes87 - 16 Kwi 2010, 23:21

TSRules, nie ma do mk4 plastikow na tyl , ja kupowlaem od mk3,troche przerobic i jest git.
TSRules - 17 Kwi 2010, 00:29

grzes87 napisał/a:
TSRules, nie ma do mk4 plastikow na tyl , ja kupowlaem od mk3,troche przerobic i jest git.

No wim, tylko ja chciałem je dopasować tak by wchodziły na rant nadkola, a nie do wewnątrz jak maja niektórzy, później na tym zagiętym brzegu blachy i tak sie paprochy zbierają i jest lipa, no ale na razie trzeba ruda jakoś załatwić

AeSeF - 23 Kwi 2010, 15:30

Się dzisiaj w koło trupa nalatałem...zmęczyłem się jak koń po łesternie. Do rzeczy

- Alu 13 ET 35 On board

- Polerka lakieru [sam robiłem więc cudów z wody nie ma, ale jest o niebo lepiej niż bez wcześniej :) ]

- pojechane czernidłem wszystkie plastiki nadwozia które dawno stały się już szare oraz chlapacze od razu malnąłem :V:

- no i obowiązkowo przed weekendem odwiedziłem myjnie :-P

przyznam szczerze, że przyszedł moment kiedy miałem tego samochodu dość, najpierw ta rdza, a później okazało się że alu które zamówiłem są lekko krzywe, sprzedawca oczywiście się wypierał, a po przysłaniu mu opinii serwisu nabrał wody w usta, ale na szczęście są ludzie którzy pomogą i alu mogą jeździć :) jedyne co mam, to nauczkę że ja jestem jeleń bo wierzę ludziom na słowo i praktykę że na allegro trzeba być dalej ostrożnym.

P.s. Z moich planów do zrobienia zostały już tylko progi,nadkola i zderzaki, czyli kwestie stricto lakierniczo-blacharskie :)

Dawidoff4 - 23 Kwi 2010, 19:47

od razu inne tj. lepsze auto :yes:

A5F napisał/a:
P.s. Z moich planów do zrobienia zostały już tylko progi,nadkola i zderzaki, czyli kwestie stricto lakierniczo-blacharskie :)

jak ten plan wykonasz to będzie elegancko :ok:

Tommi - 24 Kwi 2010, 14:34

ładnie sie prezentuje :yes:
powodzenia w walce z rudą

AeSeF - 26 Maj 2010, 20:26

złych wiadomości ciąg dalszy - napaliłem się jak arab na kurs pilotażu że fiesta na zlot będzie juz zrobiona, niestety jako że robię to trochę po znajomości jestem na końcu niekończącej się kolejki, także można dostać lekkiej spazmy kiedy specjalnie ciągałem Dawida po IC za reperaturkami ;-( :sad: nawet kasa na naprawę jest i dupa z tego wszystkiego :sad: :|
Dawidoff4 - 16 Cze 2010, 22:49

jaki stan przygotowań Fiesty na zlot ??
nowy zestaw sprzęgła już zamontowany ?? ;/

AeSeF - 16 Cze 2010, 22:49

Żeby nie było za wesoło, w oczekiwaniu na usuwanie rudej przyszedł kolejny wydatek, ale przynajmniej mam cisze w aucie :)

Po kolei :

- gumy stabilizatora
- osłona przegubu
- tuleje wahacza
- sprzęgło kompletne

Uploaded with ImageShack.us

Muszę przyznać że po wymianie sprzęgła musiałem wrócić do nauki ruszania, nigdy nie wiedziałem tak działającego sprzęgła w mk4 teraz jest bomba :yes: , a wcześniej była ślizgawka :)

Cytat:
jaki stan przygotowań Fiesty na zlot ??
nowy zestaw sprzęgła już zamontowany ?? ;/

Jutro wieczorem myju myju + polerka i trochę odkurzania, niewiele bo zrobiłem większość przed oddaniem auta do mechanika no i może trochę rdzy odłamie :rotfl:

Po zlocie mam jeszcze raz przyjechać żeby trochę podnieść silnik bo jakieś kółko delikatnie trzaska przy gwałtownym ruszaniu i jeździe po nierównościach, ale to czysta kosmetyka :)

Miły - 16 Cze 2010, 22:54

ja też bym musiał sprzęgło wymienić...
Marcin - 17 Cze 2010, 17:03

kompletne sprzęgło tzn. tarcza + docisk + wysprzęglik czy bez tego ostatniego :fox: co to za dziwna firma tego sprzęgła?
AeSeF - 18 Cze 2010, 00:04

Cytat:
kompletne sprzęgło tzn. tarcza + docisk + wysprzęglik czy bez tego ostatniego :fox: co to za dziwna firma tego sprzęgła?

Były trzy elementy w kartonie, ale nie powiem Ci co bo na mechanice się zupełnie nie łapie, firma AISIN a każda część miała logo LUK, a wg. IC firma nazywa się ASCO.

bidżej - 2 Paź 2010, 19:54

na pewno lepsze to niż stare zajechane :-P

co nowego?

AeSeF - 2 Paź 2010, 20:17

bidżej napisał/a:
co nowego?

No coś tam się dzieje ;-) Po kolei:

Najpierw ku pamięci czyli before :

Schodzący lakier na masce, widoczny pękający szpachel i brak przetłoczeń :

Zderzak, zaszpachlowany aż miło, lakier odpadał po ataku bramy przy wyjeździe :

No, nadkola też były extra, raz w tygodniu urywałem kawałek dla czystego fanu :2xf:

Mówiłem już że nadkola były extra :?:

Wlew też szału nie robił

Drugie nadkole tył

Zderzak z tyłu różnił się od tego z przodu tym, że nie dostał z bramy, nic więcej.

Jeszcze zdjęć dziur w progach nie mogę się doszukać, ale to może i lepiej :rotfl:

No dobra, tyle ze wspomnień, pora na teraźniejszość :

Krótko i zwięźle :

- reperatury nadkoli
- nowa maska
- lotka na tylną klapę
- reperatury progów
- konserwacja progów, nadkoli i miejsc pod zderzakami
- malowanie całego auta

P.s.

wiem, że silnik nie dupa myć nie trzeba, no ale jak już to już <8> :

No i wisienka na torcie :twisted:

195/50/15

DziDzia - 2 Paź 2010, 20:28

Nie ma to jak nie mieć rdzy :ok:
Ale te kółka to tak średni mnie podchodzą ;-|

Bezimienny - 2 Paź 2010, 21:04

Czarne panie czarne felgi, bo białe to jak psu homonto.
TSRules - 2 Paź 2010, 22:23

Piknie to wygląda, wiela cie to kosztowało ? ;/
Parzych - 2 Paź 2010, 22:25

Nooo, to bezmiar prac wykonany... <wow> <oki>
AeSeF - 2 Paź 2010, 22:33

DziDzia napisał/a:

Ale mnie podchodzą :-P

Bezimienny napisał/a:

a fe, ble, łoboże, nigdy.

TSRules napisał/a:
Piknie to wygląda, wiela cie to kosztowało ? ;/

Jakoś to z portfelem przeżyliśmy, ważne, że będzie jeszcze służyć :)

Cytat:
Nooo, to bezmiar prac wykonany... <wow> <oki>

e no, jeszcze muszę otwieranie klapy z guzika zrobić :rotfl:

Parzych - 3 Paź 2010, 01:10

AeSeF napisał/a:
DziDzia napisał/a:

Bezimienny napisał/a:

a fe, ble, łoboże, nigdy.
:brawo:
bidżej - 3 Paź 2010, 11:15

i git, oby po zimie nie było to samo na nowo :|
DziDzia - 3 Paź 2010, 12:16

Cytat:

I bardzo dobrze :ok:

hubi_2006 - 3 Paź 2010, 12:19

No nareszcie :-) Proponuję Ci wywalenie fabrycznych wygłuszeń nadkoli bo znowu będzie siedlisko piasku i wody. Sam o ty myślę bo szkoda błotników.
AeSeF - 3 Paź 2010, 12:23

hubi_2006 napisał/a:
No nareszcie :-) Proponuję Ci wywalenie fabrycznych wygłuszeń nadkoli bo znowu będzie siedlisko piasku i wody. Sam o ty myślę bo szkoda błotników.

Są zarzygane konserwą, nic się w nich już nie zbiera

Dawidoff4 - 3 Paź 2010, 22:56

czekałeś na blacharza i lakiernika długo i w końcu się doczekałeś
a efekt jest zaje...sty :ok:
no i te alusy + lotka <oki> :brawo:

AeSeF - 19 Lut 2011, 12:31

Żeby nie było, że po blacharce i lakierniku nic się nie dzieje i nic nie robię :

Miejsce starego poczciwego ALPINE CDE-7860R zajął KENWOOD KDC-4047UG z jedynym słusznym kolorem podświetlenia - zielonym :-) które idealne komponuje się w aucie <8>
Myślałem że Alpine był dobry, no w sumie to był, ale Kenwood wyprzedził go chyba o dwie epoki, teraz w końcu gra tak jak powinno, do pełni szczęścia brakuje mi tylko konkretnych wysokich tonów, ale to w swoim czasie :twisted:

Zanabyłem nowe CB, Cobra która była wcześniej na trasie na Rallyland pokazała że nadaje się jedynie do opchnięcia dalej przez allegro :2xf: Na pokład wszedł zestaw Alan 109 + antena Delta [podróbka Presidenta] Teraz jest o wiele lepiej niż było poprzednio, jedyne co trzeba zrobić po zakupie takiego zestawu to dostroić go, bo to co piszą na allegro że zestaw jest plug & play mija się z prawdą.

Hubi namawiał mnie na montaż w popielniczce, ale ja tam wole stary sprawdzony sposób :fox:

Na wiosnę przyjdzie nowa oliwka - Valvoline Maxlife 10w40 stoi sobie już poslusznie w garażu i czeka, razem z nią dojdą nowe filtry i gumy na zawieszeniu pomimo że robiłem je we wrześniu znów zima i dziury dały się we znaki ;-|

Doszły też oponki na lato : Pneumant PN 550 195/60/15

Tyle jeśli chodzi o zakupy, teraz plany na 2011 :twisted: :

- zrobienie elektrycznie otwieranej klapy bagażnika
- pobawienie się nad podświetleniem schowka i dorobienie drugiej lampki do oświetlenia bagażnika

luk-90 - 19 Lut 2011, 12:42

A powiedz, czemu gume o takim profilu kupiłeś? Wydaje Mi się, ze będzie ci mocno obcierać, ale obym się mylił :-P co do gum to lepiej zainwestowac w fordowskie oryginalne, bo wytrzymują dłuzej niz siakieś tanie zamienniki, Fela fajna, wykombinuj jakieś dekielki w środek :ok:
AeSeF - 19 Lut 2011, 12:57

luk-90 napisał/a:
A powiedz, czemu gume o takim profilu kupiłeś? Wydaje Mi się, ze będzie ci mocno obcierać, ale obym się mylił :-P co do gum to lepiej zainwestowac w fordowskie oryginalne, bo wytrzymują dłuzej niz siakieś tanie zamienniki, Fela fajna, wykombinuj jakieś dekielki w środek :ok:

Z takimi oponami też kupiłem te felgi i obicierało przy naprawdę mocnym skręcie, a tutaj tylko troszkę wyższy but jest, szerokość bez zmian <8> Gumy to nie są wielkie pieniądze, choć wydaje mi się że poszły te, które zostawiłem w zeszłym roku, bo nie pamiętam na których kołach je wymieniałem :S a dekielki musze upolować na alledrogo jak zmierzę suwmiarką średnicę i trzeba je przemalować na biało :fox:

Stunt_Man - 19 Lut 2011, 15:57

AeSeF napisał/a:
195/60/15

a Ty nie masz czasem 1.25 pod maską?

AeSeF - 19 Lut 2011, 16:00

Stunt_Man napisał/a:
a Ty nie masz czasem 1.25 pod maską?

Mam, sugerujesz że nie będzie się kręcić :rotfl: sprawdzałem kręci sie :2xf:

hubi_2006 - 19 Lut 2011, 19:17

Stunt_Man, z opisu nawet wynika, że ma :)
Muł się z niej zrobi, ale za to jaki przylepny do nawierzchni :ok:

AeSeF - 19 Lut 2011, 23:49

E, jeszcze mi się przypomniało, że odkryłem w tym cudzie motoryzacji elektrycznie podgrzewane lusterka :V: po myjce odpadł kawałek tej folii czy cokolwiek to jest i odpowiada za odbicie i ukazały się pręciki podgrzewania. Nie wiem gdzie to jest podłączone, ale nie sądzę żeby było fabrycznie bo wg VIN nic takiego nie ma, ale działa i nie zamierzam tego psuć :jupi:

Ps. Sprawdziłem, podgrzewane, działa :ok:

przemo_rsr - 20 Lut 2011, 10:00

miałem kiedys oponki Pneumat, i nawet nieźle trzymały się drogi :)
hubi_2006 - 20 Lut 2011, 11:56

AeSeF napisał/a:
Nie wiem gdzie to jest podłączone,

Pewnie do ogrzewania tylnej szyby :)

Dawidoff4 - 7 Kwi 2012, 17:51

Czas odświeżyć temat i przekazać, że Fiesta ma już od jakiegoś czasu innego właściciela, zaś Marcin wozi się już troszkę większym Fordem ;-))
arecki - 7 Kwi 2012, 18:29

pewnie Focus TDCI :rotfl:
modell1 - 7 Kwi 2012, 20:41

Dokładnie kolega ma foczkę :-) :-)
Dawidoff4 - 7 Kwi 2012, 23:46

arecki napisał/a:
pewnie Focus TDCI :rotfl:

skąd wiedziałeś :-)

modell1 - 11 Kwi 2012, 17:14

Jesteśmy z tej samego miasteczka :-) :-)
Dawidoff4 - 11 Kwi 2012, 19:04

modell1 napisał/a:
Jesteśmy z tej samego miasteczka :-) :-)

wiem :yes: w końcu Marcin "nakręcił" ciebie i Ev do przyjazdu na RallyLand :)

ciekaw jestem skąd Arecki wiedział :P

arecki - 11 Kwi 2012, 20:22

Dawidoff4 napisał/a:
ciekaw jestem skąd Arecki wiedział :P

arecki od 2009 roku jest na Focusach :-P