|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK3] tylne światła a zapłon
sledzio - 19 Wrz 2009, 17:36 Temat postu: [MK3] tylne światła a zapłon Czy w fieście mk3 od nowości jest tak, że po przekręceniu stacyjki na "zapłon" (tj. zapalają się kontrolki) automatycznie włączają się światła z tyłu (zwykłe, nie stop) ?
Wydaje mi się, że nie powinno tak być ( w końcu to niepotrzebny odbiornik energii), jednak chce się upewnić, jeżeli rzeczywiście mam coś źle podłączonego to czeka mnie rozebranie przełączników
polo1976 - 19 Wrz 2009, 18:23
Masz coś skopane. Po włączeniu zapłonu jeżeli nie masz włączonego żadnego odbiornika (światła , nadmuch itp) nic samo nie powinno się zapalić ani uruchomić (poza radiem jeżeli masz podłączone pod stacyjkę).
sledzio - 19 Wrz 2009, 18:40
hmm nadmuch mam na 1 ustawiony,ale z tego co pamietam to na wyłączonym też światła się palą.
bidżej - 19 Wrz 2009, 21:11
a zapalają się tylko tylne?
marian - 19 Wrz 2009, 21:53
a na pewno są wyłączone światła,może masz pozycyjne włączone
sledzio - 19 Wrz 2009, 23:57
bidżej napisał/a: | a zapalają się tylko tylne? |
tylko i wyłącznie.
marian napisał/a: | a na pewno są wyłączone światła,może masz pozycyjne włączone |
bez przesady czyli rzeczywiście mam coś nie tak, co nie dziwi bo auto ogólnie ma dziwne wyprowadzenia przewodów, przy montowaniu radia zauważyłem że we wnęce mam też wyprowadzone (dodatkowe!!!) kable od stopu i lewego migacza
scowl - 28 Wrz 2009, 22:40
sprawdź czy nie masz włożonych złych żarówek, powinny być 2 ogniwowe, wkładając 1 ogniwowe robisz małe spięcie, oczywiście mowa o tylnych, może Ci się uszkodzić zespolony
|
|