|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - [MK4] Mokro pod dywanem kierowcy
Toooommmmi - 19 Wrz 2009, 13:39 Temat postu: [MK4] Mokro pod dywanem kierowcy Witam.
Niedawno kupiłem fieste MK4 i wyczułem, że jest było troszkę mokro po dywanem. Ale teraz byłem na urlopie dwa tygodnie i autko nie ruszane stało przez dwa tygodnie. przez kilka dni podobno padało i jak otworzyłem samochód i sprawdziłem tan dywanik, to jak przyłożyłem ręką do podłogi to mała kałuża w środku :( Słyszałem gdzieś, że fiesty MK4 lubią przepuszczać gdzieś wodę na podszybiu czy coś takiego. JAk mogę zdiagnozować którędy to leci i jak mogę to usunąć, żeby już więcej nie leciało. Może ktoś miał podobny problem i wie jak sobie z nim poradzić. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
Tomek
elmek13 - 19 Wrz 2009, 14:01
Zobacz nagrzewnice, uszczelkę szyby przedniej. Zamknij się w aucie i polej wodą. Zobaczysz gdzie zapieprza, lub cieknie przez progi. Ale niech się kto inny wypowie.
Marcin - 19 Wrz 2009, 14:12
elmek13 napisał/a: | Zobacz nagrzewnice, uszczelkę szyby przedniej. Zamknij się w aucie i polej wodą. Zobaczysz gdzie zapieprza, lub cieknie przez progi. Ale niech się kto inny wypowie. |
myślę, że to krasnoludki w nocy z wiaderkami wody przychodza i wylewają...
jw. kolega napisał, sam musisz znaleźć przyczynę i to pewnie będzie jedna z tych co zostały podane.
pintos - 19 Wrz 2009, 14:56
mam to samo i chetnie sie dowiem o co chodzi
Marcin - 19 Wrz 2009, 19:11
hmmm jakoś na odległość nie wyczuwam skąd to leci... może ktoś inny ma takie zdolności...
krzysieks_mc - 19 Wrz 2009, 19:47
warto tez sprawdzić kanaliki szyberdachu które lubią pękać jeśli oczywiście masz szyber
hubi_2006 - 20 Wrz 2009, 12:55
Prawdopodobnie każda mk4 cieknie... Mniej lub więcej mk3 ciekną do bagażnika Ford jak gdzieś załata to i tak gdzie indziej poleci woda
bidżej - 20 Wrz 2009, 16:32
hubi_2006 napisał/a: | mk3 ciekną do bagażnika | chyba jak klapy nie zamkniesz
Marcin - 20 Wrz 2009, 17:26
hubi_2006 napisał/a: | Prawdopodobnie każda mk4 cieknie... |
zapraszam do mnie z beczkowozem
Marcinowaty - 20 Wrz 2009, 21:41
bidżej napisał/a: | hubi_2006 napisał/a: | mk3 ciekną do bagażnika | chyba jak klapy nie zamkniesz |
Coś w tym jest, ale myśle że to wina uszczelki.
Ad@mus - 21 Wrz 2009, 11:48
jak masz klime to sprawdz tez wężyk co wylewa skroplona wode pod auto...czy jakos tak
darkadiusz287 - 22 Wrz 2009, 07:56
sprawdź jeszcze miejsce pod maską (za puszką z bezpiecznikami) gdzie wiązka przewodów wchodzi z komory silnika do kabiny, jest tam taka guma przez którą wchodzą te przewody (może jest pęknięta) przez nią może sie lać woda z podszybia.
grzes87 - 22 Wrz 2009, 10:20
nie ten dizal szukaj bo jest na ten tamt chyba z 5 tematow zalozonych w dziale mechanika tu masz jeden http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=41465 tu drugi http://www.fiestaklubpols...imatyzacja+woda a reszte poszukaj juz sam
|
|