|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika silnika - [MK4] Wałek rozrządu
fafon74 - 18 Wrz 2009, 23:22 Temat postu: [MK4] Wałek rozrządu hej.mam taki problem ze jechalem do pracy i w pewnym momencie fiesta dostala takiego strzala ze nagle stracila moc.jak ruszalem to ledwo sie kulala .i sie lekko kopcilo .pojechalem do warsztatu i powiedzieli mi ze walek rorzadu.a wczesniej ustawialem u nich zawory.prosze o pomoc.
Marcinowaty - 19 Wrz 2009, 09:12
Chyba sobie odpowiedziałeś na pytanie... Albo co gorsza strzelił pasek rozrządu
arecki - 19 Wrz 2009, 09:44
jak by łańcuch strzelił bo by nawet nie ruszyła, zdejmij pokrywę zaworów i zakręć na chwile ...będzie widać czy łancuch cały..
pvzon - 19 Wrz 2009, 16:53
Marcinowaty napisał/a: | Chyba sobie odpowiedziałeś na pytanie... Albo co gorsza strzelił pasek rozrządu |
ciekawe jakby miał z zerwanym paskiem podjechać do warsztatu
diodalodz - 23 Wrz 2009, 01:44
ta diagnoza raczej trafiona nie jest chyba że by pękł wałek ale ja tego jeszcze w OHV nigdy nie widziałem . Dokładnie tak jak mówi arecki trzeba zdjąć pokrywę zaworów i zobaczyć czy ruszają się wszystkie dźwgienki . Chyba że ustawili źle luzy zaworowe i wypadła laska popychacza z dźwigienki co już w OHV widziałem . Ktoś ustawił zbyt duże luzy zaworowe i biedna wypadła
Marcinowaty - 23 Wrz 2009, 11:57
Nie doczytałem, przepraszam
Kluczem mogą być zawory. Na pewno dobrze je wyregulowałeś?
Tommur - 23 Wrz 2009, 12:40
diodalodz napisał/a: | wypadła laska popychacza z dźwigienki co już w OHV widziałem |
No w Szczecinie taki jeden co 4 dni na wstawianie laski jeździł bo wyskakiwała. Sprzedał auto
DewREW - 14 Lut 2013, 11:50
czy ktoś wie gdzie mogę dostać takie laski popychaczy do 1.3 ???
|
|