|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK4] Wymiana kierownicy
Grabarz - 16 Wrz 2009, 12:47 Temat postu: [MK4] Wymiana kierownicy Witam,
w mojej Fieście nie ma poduszki kierowcy (wystrzelona), a kierownica dosłownie jest sklejona taśmą. W związku z tym postanowiłem wymienić kierownicę na taką z poduszką i tutaj moje pytanie - od jakich roczników mogę taką kierownicę przełożyć (moja 98`, głównie interesują mnie z roku 95, bo ich jest najwięcej dostępnych), czy to bardzo trudne i czy bezpieczne ?
Pozdrawiam
Ps. Oczywiście kupiłbym używkę z Allegro
Marcin - 16 Wrz 2009, 13:46
mk3 ma inną nabe, nie wiem jak jest z mk3,5
Grabarz - 17 Wrz 2009, 08:00
Ok, czyli 95` sobie daruję, a jak z resztą ?
Na pewno ktoś wymieniał kierownicę
jackrzec - 17 Wrz 2009, 08:08
Marcin napisał/a: | mk3 ma inną nabe, nie wiem jak jest z mk3,5 | Mk 3,5 pasuje, ale jest jeden problem w mk4 jest sygnał w kierze a w mk3,5 nie ma.
Marcin - 17 Wrz 2009, 09:25
jackrzec napisał/a: | jest jeden problem w mk4 jest sygnał w kierze a w mk3,5 nie ma. |
raczej bezsensowne byłoby też wymienianie zespolonego, więc prędzej bym szukał kierownicy z mk4 albo jakiejś zaślepki zamiast poduchy, bo też są.
jackrzec - 17 Wrz 2009, 19:33
Marcin napisał/a: | raczej bezsensowne byłoby też wymienianie zespolonego, więc prędzej bym szukał kierownicy z mk4 albo jakiejś zaślepki zamiast poduchy, bo też są. | Dlatego piszę że pasuje, ale jest problem.
Marcinowaty - 17 Wrz 2009, 21:51
Marcin napisał/a: | zaślepki zamiast poduchy, bo też są. |
Okazało sie że u mnie jest zaslepka, poduchy nie ma :yyy: Co do samej zaslepki to jest to kawał laminatu żywiczno-szklanego. Mocne jak jasna cholera!
|
|