Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK4] Przełącznik zespolony -kierunkowskazy

roofoos - 13 Wrz 2009, 12:48
Temat postu: [MK4] Przełącznik zespolony -kierunkowskazy
Witam wszystkich.
Proszę o wskazówkę/poradę. Nie działają mi kierunkowskazy- wyczytałem, żę to przerywacz ale działają mi światła awaryjne. Czy to nadal może być tego przyczyna?
Zdjąłem przełącznik zespolony, rozebrałem, przeczyściłem styki, zmontowałem - nadal kicha.
Wszystkie bezpieczniki są ok, a blaszki przerywacza - czyściutkie (bo doczytałem też, żę potrafią się zasyfić)
Pomocy!

fermiik - 13 Wrz 2009, 19:57
Temat postu: Re: Przełącznik zespolony -kierunkowskazy
Jeżeli działają awaryjne a kierunkowskazy nie, to wygląda to
jednak na przełącznik zespolony. Cała reszta jest wspólna. Może schemat
ci pomoże. (dla fiesty 96-02.2000)

Heniek - 13 Wrz 2009, 21:38

Miałem to samo wymieniłem przerywacz i jest dobrze
roofoos - 16 Wrz 2009, 08:25

Heniek napisał/a:
Miałem to samo wymieniłem przerywacz i jest dobrze

Cholera, u mnie nie pomogło :(
Nic, trzeba szukać dalej tylko jakoś pomysłu brak - nie wiem co, gdzie i jak sprawdzać :/
Da się to jakoś miernikiem "oblecieć"?

fermiik - 16 Wrz 2009, 10:10

Przecież masz już schemat. Jeżeli działają awaryjne a kierunki nie to problem jest z połączeniem gdzieś na linii:
bezpiecznik F17 na którym powinno pojawić się napięcie po przekręceniu zapłonu na II,
fioletowy kabelek,
pin nr 9 na wtyczce do przełącznika zespolonego,
no i jeszcze w środku włącznika świateł awaryjnych może nie działać
styk znajdujący się na schemacie najbliżej literki a.

Woltomierz w dłoń !
I oczywiście lepiej sprawdzać próbówką (słabą żaróweczką niz wysokoomowym woltomierzem), bo mozliwe że przy znikomych prądach jakiś styk będzie działać, a
pod obciążeniem kilka Amper już nie.

gorek - 19 Lis 2009, 22:43

Witam mam podobny problem a mianowicie czasami mi dzialaja kierunki czasami nie po mignieciu awaryjnymi dzialaja a jak nie dzialaja to tak slychac jakby zwarcie sie robilo w przerywaczu i tak skwerczy.Myslalem ze to przyczyna przerywacza kupilem nowy i to samo.Brak pomysłów moze byc w srodku jakis zimny lut albo zespolony do wymiany.Jakies rady lub opcje do sprawdzenia <???>
JoeMix - 19 Lis 2009, 23:09

Chcesz żeby Ci przepisać to co wyżej jest napinane czy jak? ;/