Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [mk3] dmuchawa problem

cez-ar - 9 Wrz 2009, 22:52
Temat postu: [mk3] dmuchawa problem
Witam,

z góry przepraszam, za to że nie przejrzałem dokładnie forum i piszę od razu bez upewnienia, ale brak mi na to czasu.

Otóż problem tkwi w dmuchawie, mianowicie nagle z dnia na dzień przestała działać. Wieczorkiem spokojnie sobie dmuchała, rano następnego dnia już nie :) Wiadomo idzie teraz jesień zacznie się parowanie i bez tego jeżdżenie będzie trudne.

Sprawdziłem już przełącznik, bezpieczniki i przekaźniki, wygląda na to że jest ok. Słyszałem że to częsty problem a Fieste mam od niedawna, więc sam już nie wiem.

Fiesta mk3 1,3l i 1993

w skrócie proszę o dobre rady :)

Pawełos666 - 9 Wrz 2009, 23:11

przegrzal sie w bezpiecznik termiczny w regulatorze biegow dmuchawy, sprawdz czy silnik sie obraca
cez-ar - 9 Wrz 2009, 23:17

dzięki za wstępną pomoc, wiatrak jest umieszczony gdzieś od strony pasażera tak? dodam jeszcze że nagrzewnica dobrze pracuje, gdy przesunę suwak ciepłe powietrze normalnie leci, tylko wiatrak nie śmiga
Pawełos666 - 9 Wrz 2009, 23:29

nagrzewnica nie ma nic do wiatraka, wg mnie przepalil sie bezpiecznik termiczny, sprawdz czy silnik sie swobodnie obraca, i sprawdz czy bezpiecznik przewodzi, chcac go wylutowac zniszczysz go bez schladzania, najpierw sprawdz czy jest dobry, jak jest to bedziemy glowic sie dalej