|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Wymiana tulei wahacza
Łukaszq - 8 Wrz 2009, 18:31 Temat postu: [MK3] Wymiana tulei wahacza Witam musze zmienic sinenbloki/tuleje w lewym wahaczu nie wie ktos jak sciagne wachacz i zmienie tuleje to trzeba ustawiac na nowo zbierznosc??
megabajt - 8 Wrz 2009, 20:20
Jeżeli nie tkniesz podczas tych operacji ustawienia końcówek drążków kierowniczych to nie trzeba robić powtórnie zbieżności.
jackrzec - 9 Wrz 2009, 08:41
megabajt napisał/a: | Jeżeli nie tkniesz podczas tych operacji ustawienia końcówek drążków kierowniczych to nie trzeba robić powtórnie zbieżności. | Nie prawda! Teoretycznie po każdej ingerencji w zawieszenie powinno się ustawić zbieżność. Stare tuleje były wyrobione i mogły krzywo trzymać wahacz, po wstawieniu nowych wszystko wraca do normy i jest różnica między starym a nowym.
tarantino - 9 Wrz 2009, 10:34
Ja dziś wymieniłem cały lewy wahacz ze sworzniem i gumami (nowy POLCAR 86zł kpl +40zł wymiana) bo gumy już były mega wyrobione. Przed operacją musiałem kierownice lekko w lewo trzymać do jazdy na wprost, a po wymianie juz w prawo i to fest. Profilaktycznie wymienie jeszcze cały prawy wahacz, bo gumy też już tam umierają, a i tak wychodzi to taniej niż wymiana samych gumy, ale zbieżność koniecznie trzeba ustawić !!
pvzon - 9 Wrz 2009, 17:44
lepiej sprawdzić i jak coś ustawić niż potem płacić za nowe opony
|
|