Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Cieknie plyn chlodniczy w srodku auta

Drako - 7 Wrz 2009, 12:42
Temat postu: [MK3] Cieknie plyn chlodniczy w srodku auta
Panowie, mam problem z cieknacym plynem chlodniczym w srodku auta od strony pasazera:

Niedawno z kolega wyciagnelismy nagrzewnice i ja troche przeczyscilismy i przeplukalismy, bylo na niej i w niej sporo swinstwa. Przez dwa dni byl spokuj ale teraz znowu zaczelo bardzo mocno kapac :9: Nagrzewnice po przeczyszczeniu zalalem woda i zostawilem na 2 godziny, wyciekow nie zauwazylem.
W czym problem? Czy ona jednak przecieka? Czy moze jakis waz? Prosze o pomoc.

Ps: Podczas wyciagania nagrzewnicy w tej obudowie pod nia bylo sporo nagromadzonego plynu

JoeMix - 7 Wrz 2009, 12:55

PS: Czyli przeciekała wcześniej - jak ją ruszyliście zaczęła jeszcze bardziej,,,
Drako - 7 Wrz 2009, 13:40

Mozna ja jakos uszczelnic? Czy w gre wchodzi juz tylko wymiana nagrzewnicy? A moze to cieknie z jakiegos weza? Ile kosztuje nagrzewnica do mk3?
JoeMix - 7 Wrz 2009, 14:02

Trzeba tam wsadzić łeb i sprawdzić czy cieknie z węża - bo może.
Drako - 7 Wrz 2009, 14:26

No tam jest taka gruba plastikow rura ktora idzie chyba powietrze i jak ja wyciagnalem to z niej kilka kropel kapnelo, jak to mozliwe? Skad tam sie mogl wziasc plyn chlodniczy?
Pawełos666 - 7 Wrz 2009, 14:51

Drako napisał/a:
Mozna ja jakos uszczelnic? Czy w gre wchodzi juz tylko wymiana nagrzewnicy? A moze to cieknie z jakiegos weza? Ile kosztuje nagrzewnica do mk3?

ja mam do sprzedania, chcesz? to zapodam linka, u mnie poleciala od mrozu i kupilem sobie na allegro, ale sasiad zanim paczka przyszla mi podarowal od swojej fiesty, ktora rozbieral u siebie, wiec jedna mam do sprzedania. daj znac tu albo na PW to pokaze zdjecia, sprawdzana byla, nic nie cieknie. teraz na zime ceny pojda w gore.

[ Dodano: Pon Wrz 07, 2009 14:53 ]
Drako napisał/a:
No tam jest taka gruba plastikow rura ktora idzie chyba powietrze i jak ja wyciagnalem to z niej kilka kropel kapnelo, jak to mozliwe? Skad tam sie mogl wziasc plyn chlodniczy?

te dwie co ida po bokach na boczne kratki nawiewow, ta co za schowkiem leci?

Drako - 7 Wrz 2009, 15:59

Pawełos666, Pokaz te fotki i ile sobie cenisz taka nagrzewnice? Narazie nie wezme jak cos to moze kolo 15-go bym sie odezwal. Pozdro
Pawełos666 - 7 Wrz 2009, 16:21

na PW wyslalem Ci link do fotek, daj znać jak się zapoznasz