Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Problem ze skrzynią biegów

742darek - 29 Sie 2009, 14:52
Temat postu: [MK3] Problem ze skrzynią biegów
Witam
Ostatnio przydarzyła mi się nie miła niespodzianka ... Chciałem zaparkować samochód i postawić na biegu, chce wrzucić 1nkę a tu coś nie tak ... Drążek zmiany biegów lata jak chce, nie czuć żadnych trybów i nie można wrzucić żadnego biegu, więc na hol i do mechanika, narazie dowiedziałem się, że muszą wyciągnąć całą skrzynię biegów i sprawdzać. Czy moja skrzynia biegów się skończyła? ;/ Czy też jest to podobno wina jakiegoś grzebaka czy jakoś tak? Sorry, ale nie znam się, będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi co to może być ...

Aha i jeszcze dodam , że bez sprzęgła jak i z wciśniętym sprzęgłem tak samo jest ...

JoeMix - 31 Sie 2009, 11:11

Dałeś auto do mechanika to co za różnica teraz,,, może się zepsuł krzyżak a koleś Ci "wymieni" całą skrzynkę,,,

Trzeba było wejść pod auto i poruszać lewarkiem, i zobaczyć jak daleko po mechanizmie przenoszą się te ruchy,,, jak rusza się wodzik wystający ze skrzyni to może faktycznie sypnęła sie skrzynia,,, a może drążek się wyrobił i spadł z wodzika, albo się rozkręcił i nie przenosił swoich ruchów na wodzik,,,