Forum FiestaKlubPolska -

Tuning stylistyczny - Tuning made in Quantum Sports Cars

eryk - 27 Sie 2009, 12:13
Temat postu: Tuning made in Quantum Sports Cars
Tuning made in Quantum Sports Cars
http://www.quantumcars.co.uk/
Quantum Sports Cars jest to angielska firma kit carowa która produkuje samochody Quantum 2+2 Jest to samochód dostępny też jako kit car.Nadwozie i podwozie ma wykonane z żywic wzmocnione włóknem szklanym.Reszta to ford fiesta MK2 i tylne światła z Forda Sierry.Jest jeden egzemplarz w Polsce.Został on wykonany przez Kusiak Motorsport

Żółwik Tuptuś - 27 Sie 2009, 20:17

Kapitalna fura :) . Zapraszamy do opisania w dziale Nasze Auta , wraz z większą ilością zdjęć :)

ps: Napisz coś o specyfikacji mechanicznej auta ( jeżeli to nie tajemnica ) Bo 1.4 CVH na przelocie z DF-a kręcące sie do 8 tyś obrotów to kiepski wstęp :fox:

eryk - 27 Sie 2009, 20:52

Po zmianie wydechu to normalka.Wcześniej kręcił do nie całych 6 tyś Zapraszam na pokaz. :) Ale na przyspieszeniu nic nie zyskał dusi go dolot i chyba nic nie wymyśle bo od silnika do przegrody jest tylko 20 cm.trudno tam będzie zmieścic kolektor i 4 gaźniki
Silnik jest normalny zmieniłem tylko wydech i założyłem stożek.Quantum waży tylko 650 kg.1/4 mili robi na tym silniku w 17 sek.

Żółwik Tuptuś - 27 Sie 2009, 21:02

i poza tłumikiem z DF-a i Stożkiem silnik to total seria tak ? zero przeróbek zarówno w nim jak i w reszcie osprzętu ?
eryk - 27 Sie 2009, 21:17

i jeszcze są pozmieniane dysze w gaźniku a reszta to chyba seria.Dzwoniłem do swiatka bo myślałem że ma wałek zrasowany ale okazało się że wałków fordowskich nie robią a to przyspieszenie to chyba przez wagę samochodu.Myślę o zmianie silnika.Quantum oryginalnie zakłada zeteca jakiegoś zrasowanego
odyniec - 27 Sie 2009, 22:44

1.6 będziesz miał w bardzo prosty sposób...z xr2i nawet - tanio i duża dostępność części. A typ silnika ten sam:)
eryk - 27 Sie 2009, 23:10

Myślę o silniku 1,6 simci tylko jeszcze nie wiem czy mi spasuje.może byc problem z półosiami i piastami.a jak nie to jakiś forda 2 l
odyniec - 29 Sie 2009, 13:08

jak masz 1.4 forda to 1.6 wchodzi bez zmiany skrzyni itp...taki plug & play prawie ;)
Peedro - 29 Sie 2009, 13:52

Bardzo fajny wozik :) Jak kształtuje się koszt całkowity takiej zabawki?
eryk - 30 Sie 2009, 10:34

Jest cennik na stronie firmy Quantum.Link umieściłem w pierwszym poście.