|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika ogólna - [MK2] Szczęki hamulcowe MK II 1.6D
janpas - 22 Sie 2009, 13:06 Temat postu: [MK2] Szczęki hamulcowe MK II 1.6D Witam wszystkich, kupiłem szczęki do hamulcowe do tyłu i tu mam problem. W komplecie są dwa rodzaje szczęk, grubsze i cieńsze, w bębnach są wytarte i nie widać różnicy i teraz mam pytanie.
1. Czy tak powinno być
2. Jeżeli tak to jak je zakładać
3. Na pewno będzie gruba z cienką, tylko, która pierwsza, gruba, czy cienka.
Laskosz - 22 Sie 2009, 13:45
nie pamiętam jak to u mnie było dokładnie ale wydaje mi się że grubsza ma iść od przodu auta jakby
luki - 22 Sie 2009, 13:51
http://www.fiestaklubpols...er=asc&start=20
DziDzia, zmieniał może ci to cos pomoże
DziDzia - 22 Sie 2009, 15:09
No może pomoże Mam nadzieję.. Chociaż w mk2 jest to troszkę inaczej jak w mk1..
pozdro
JoeMix - 22 Sie 2009, 22:24
DziDzia napisał/a: | Chociaż w mk2 jest to troszkę inaczej jak w mk1.. | Do góry nogami generalnie,,, ja bym tę grubsza założył na najazdową szczękę (jak się to tak nazywa) czyli jak cylinderek jest na dole i rozpiera szczeki to od strony kierowcy będzie to prawa... jak się nie mylę to generalnie tylna.
diodalodz - 23 Sie 2009, 01:50
popatrz dokładnie na zapadkę samoregulatora , ona w mk2 zawsze jest na szczęce nawet na nowej . Po tym dojdziesz która gdzie idzie . Musisz tylko zacząć od odnalezienia szczęki z samoregulatorem na właściwe koło (patrzysz po której stronie jest przynitowana blokada . W ten sposób masz już rozmieszczone 2 szczęki . Pozostaje odpowiednio dopasować tylko dwie .
Jeśli masz odrazu z dźwigniami wahliwymi to jest banał bo też bedą pasować tylko w jedną stronę . Z tego co pamiętam to i samoregulator i dźwignia wahliwa są po stronie tarczy kotwicznej za szczęką .
janpas - 24 Sie 2009, 20:46
Witam i dziękuje za odpowiedzi, pomogły mi, a w szczególności ostatni post z zdjęciem szczęk. Grubsza z samoregulatorem jest pierwsza. U mnie cylinderki są u góry. Pozdrawiam wszystkich.
|
|