|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - szyba sie nie opuszcza a druga zamula..
pawele - 11 Lut 2005, 16:13 Temat postu: szyba sie nie opuszcza a druga zamula.. tak jak w temacie po nacisnieciu guzika szyba od kierowcy ani drgnie w momencie nacisniecia...kontrolki na desce tak jakby odczuwaly ze cos pobiera brad bo lekko przygasala druga szyba opuszcza sie i podnosi normalnie jednak przy koncu podnoszenia zaczyna lekko zamulac..zwalnia szyna jest czysta nic tam raczejnei blokuje o co chodzi z moimi szybami moze ktos pomoze.
pozdrawiam,
pawel
JoeMix - 11 Lut 2005, 18:33
Silnik, prowadnice i wszystko wogóle jest nasmarowane jakimchś smarowidłem które prawdopodobnie w chwili obecnej przymaraza...
molu - 11 Lut 2005, 18:40
Mam tak samo na szczescie z szyba pasazera
Przyzwyczailem sie-latem dziala lepiej 8)
RKRman - 12 Lut 2005, 10:54 Temat postu: siłownik CZE !
..sprawdzcie sobie zamocowanie szyby do ramienia które ją podnosi ( trza zdjąć niestety tapicerke) ..są dwie śróbki ..wystarczy że któraś sie poluzowała i szyba w mocowaniu sie "przekrzywiła"...wtedy nie idzie prosto w prowadnicach bocznych i właśnie górą "dostawia"
NARAZIE...
Tomto - 13 Lut 2005, 18:41
Oprócz powyższych podpowiedzi spróbuj zamienić miejscami wyłaczniki do szyb - niestety lubią sie psuć, a dokładnie wypalają się w nich styki i nie dają wystarczającego prądu żeby pociągnąć szybę, niewiele pracy, a jak ten działający nie pomoże to przynajmniej będziesz wiedział ze to nie to. Przeważnie jednak szybę da sie opuścić, ale później jest problem z jej podniesieniem. Musiałam już kupić jeden oryginalny wyłącznik (70 zł.), a drugi co chwilę reanimuję. Jak kupiłem moje autko to te wyłączniki były już tak przygotowane przez kogoś że dają się rozbierać - jak styki są czarne to je czyszczę i znowu działa przez jakiś czas.
Kacper - 13 Lut 2005, 22:23
Tomto napisał/a: | Oprócz powyższych podpowiedzi spróbuj zamienić miejscami wyłaczniki do szyb - niestety lubią sie psuć, a dokładnie wypalają się w nich styki i nie dają wystarczającego prądu żeby pociągnąć szybę, niewiele pracy, a jak ten działający nie pomoże to przynajmniej będziesz wiedział ze to nie to. Przeważnie jednak szybę da sie opuścić, ale później jest problem z jej podniesieniem. Musiałam już kupić jeden oryginalny wyłącznik (70 zł.), a drugi co chwilę reanimuję. Jak kupiłem moje autko to te wyłączniki były już tak przygotowane przez kogoś że dają się rozbierać - jak styki są czarne to je czyszczę i znowu działa przez jakiś czas. |
Nie łatwiej przerobić sobie na przekaźniki - nie dużo roboty, a widze ze zaoszczędzisz troche kasy oraz czasu :wink:
Tomto - 14 Lut 2005, 16:39
Dzięki za podpowiedz. Jak mi dalej będzie się psuł (trochę poprawiłem styki) to będę musiał zrobić tak jak mówisz.
|
|