Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK4] mata grzewcza siedzeń

dida - 18 Sie 2009, 13:10
Temat postu: [MK4] mata grzewcza siedzeń
http://www.allegro.pl/ite...jnik_f_vat.html
znalazłem coś takiego na alegro...czy ktoś to z was montował?czy wystarczy taką matę przymocować do siedzenia i na to nałożyć pokrowce i już bedzie sie spisywać..i czy wystarczy ją tylko podpiąć pod aku przez zwykły przełącznik ..czy trzeba jakiś układzik tam zastosować>>>poruszcie ten temat bo zima tuż tuż.myslalem też o podgrzewaczach do lusterek..

dark86ford - 18 Sie 2009, 13:23

dida napisał/a:
myslalem też o podgrzewaczach do lusterek..
podgrzewane lusterka bardziej ci sie przydadza niz podgrzewane siedzenia,
pytanie tylko czy te maty pod wplywem temperatury nie beda odbarwialy tapicerki, czy powinno je sie podlaczac pod przycisk ON/OFF, czy temperatura wytwarzana przez maty nie zagraza w zaden sposob Twojemu zdrowiu i bezpieczenstwu, czy jak postawisz auto latem na parkingu w naslonecznionym miejscu to czy te maty w miejscach wiazki elektrycznej sie nie stopia przy duzym nagrzaniu auta (dla przykladu w takich warunkach stopil mi sie przelacznik kierunkowskazow), jaka temperatura jest wytwarzana przez te maty zeby nie bylo sytuacji ze czujesz sobie miłe ciepełko w plecy a tu po kilku minutach okazuje sie ze cie parzy
dida napisał/a:
przymocować do siedzenia i na to nałożyć pokrowce
zycze powodzenia przy pokrowcach podbitych pianką... pod wplywem temperatury moze sie stopic pianka i nie bedzie to miłe przezycie

a co do podlaczenia to skoro jestes z zawodu elektronikiem (wg twojego profilu) to nie bedziesz mial problemu z podlaczeniem mat, tylko jak juz to powinienes sie popytac o to o czym pisalem wyzej, bo jak juz maja one ci "umilac" jazde, bo watpie zeby opcja "elektro-masazu" ci sie podobala hehe

Puff - 18 Sie 2009, 14:10

Masaż jak masaż, ale jak chcesz sobie grzać 4 litery w zimie (albo i cały rok :F), to musisz mieć świadomość, że to nie wpływa najlepiej na męski układ rozrodczy :D

Co do podgrzewanych lusterek - zrobiłem "how to" - zmontuj sobie, bo to godzinka (góra dwie) roboty, wraz z kilkoma przerwami na piwo, a rzecz jest świetna :)

dark86ford - 18 Sie 2009, 14:23

Pufcio napisał/a:
Co do podgrzewanych lusterek - zrobiłem "how to" - zmontuj sobie, bo to godzinka (góra dwie) roboty, wraz z kilkoma przerwami na piwo, a rzecz jest świetna :)
swiete slowa Pufcio :rotfl: