|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - [MK4] Rdza na krawędzi klapy bagażnika
hubi_2006 - 15 Sie 2009, 16:20 Temat postu: [MK4] Rdza na krawędzi klapy bagażnika Dzisiaj przypadkiem zauważyłem coś na co wcześniej nie zwracałem uwagi najwyraźniej. Krawędź klapy bagażnika została zaatakowana przez rudą. Szerokość ataku to jakieś 10-15cm. Pytanie czy powinienem to zlecić jakiemuś specjaliście, czy może spróbować samemu? Ewentualne koszty?

LOY - 15 Sie 2009, 21:41
przykro mi ..ale z tego co widze to zaatakowało ci od srodka zagnieciaony rant ..to jest rdza miedzy blachami ....widzisz skutki ..zródło jest w srodku ..raczej juz nic z tym nie zrobisz ...
geneza -albo zabrudzenie wewnetrz klapy któro trzymało wilgoc ..albo brak własciwego zabzpiecznia profilu ..lub przytkane odpływy- ze woda stała .
naprawa ..odczysc papierkiem to co widac w profil wstrztknij jakis wosk penetrujacy ..rdze wytraw i zabezbiecz tradycyjnie ...ale raczej i tak to kwestia czasu az rdza znowu wyjdzie .
naprawa blacharska jest nieopłacalna i tez nie gwarantuje ze bedzie to wieczne ..jak ciebie to drazni ..szukaj zdrowej klapy
kaczoro - 15 Sie 2009, 21:46
Hmmm w dziwnym miejscu pojawiła się ruda
Oczyść to porządnie, pomaluj brunoxem lub coś w ten deseń, walnij podkładem i na koniec lakier + klar Miejsce jest na tyle niewidoczne, że można poćwiczyć
Chociaż ja bym to jedynie oczyścił i pomalował hammeritem
Pozdrawiam.
LOY mnie uprzedził i pewnie jest tak jak pisze
Nie masz przypadkiem zatkanego odpływu z klapy? Taka dziurka obok bolców co łączą się ze stykami po zamknięciu klapy
hubi_2006 - 15 Sie 2009, 22:15
Dzięki za wypowiedzi chłopaki. Kurcze jak ja mogłem wcześniej tego nie widzieć Zrobić to muszę nawet jeśli wyjdzie ponownie póki jeszcze nie przelazło na zewnątrz. Będę szukał klapy jak tylko znajdę pracę
|
|