Forum FiestaKlubPolska -

Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - [MK4] Rdza na krawędzi klapy bagażnika

hubi_2006 - 15 Sie 2009, 16:20
Temat postu: [MK4] Rdza na krawędzi klapy bagażnika
Dzisiaj przypadkiem zauważyłem coś na co wcześniej nie zwracałem uwagi najwyraźniej. Krawędź klapy bagażnika została zaatakowana przez rudą. Szerokość ataku to jakieś 10-15cm. Pytanie czy powinienem to zlecić jakiemuś specjaliście, czy może spróbować samemu? Ewentualne koszty?

LOY - 15 Sie 2009, 21:41

przykro mi ..ale z tego co widze to zaatakowało ci od srodka zagnieciaony rant ..to jest rdza miedzy blachami ....widzisz skutki ..zródło jest w srodku ..raczej juz nic z tym nie zrobisz ...
geneza -albo zabrudzenie wewnetrz klapy któro trzymało wilgoc ..albo brak własciwego zabzpiecznia profilu ..lub przytkane odpływy- ze woda stała .
naprawa ..odczysc papierkiem to co widac w profil wstrztknij jakis wosk penetrujacy ..rdze wytraw i zabezbiecz tradycyjnie ...ale raczej i tak to kwestia czasu az rdza znowu wyjdzie .
naprawa blacharska jest nieopłacalna i tez nie gwarantuje ze bedzie to wieczne ..jak ciebie to drazni ..szukaj zdrowej klapy :fox:

kaczoro - 15 Sie 2009, 21:46

Hmmm w dziwnym miejscu pojawiła się ruda ;-|

Oczyść to porządnie, pomaluj brunoxem lub coś w ten deseń, walnij podkładem i na koniec lakier + klar :yes: Miejsce jest na tyle niewidoczne, że można poćwiczyć :-P

Chociaż ja bym to jedynie oczyścił i pomalował hammeritem :greenpeace:

Pozdrawiam.

LOY mnie uprzedził i pewnie jest tak jak pisze :yes:

Nie masz przypadkiem zatkanego odpływu z klapy? Taka dziurka obok bolców co łączą się ze stykami po zamknięciu klapy ;/

hubi_2006 - 15 Sie 2009, 22:15

Dzięki za wypowiedzi chłopaki. Kurcze jak ja mogłem wcześniej tego nie widzieć ;-( Zrobić to muszę nawet jeśli wyjdzie ponownie póki jeszcze nie przelazło na zewnątrz. Będę szukał klapy jak tylko znajdę pracę :|