|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - [MK3] podszybie w czarny mat
Peedro - 30 Lip 2009, 21:02 Temat postu: [MK3] podszybie w czarny mat Kiedyś pytałem i ostatnio w końcu zrobiłem podszybie w czarny mat. Nie wygląda to źle, lepsze to niż rdza w rogach pod uszczelką . Okazało się że wcale nie rzuca się to w oczy, a od przodu maska zasłania. Faq nie pisze, bo każdy wie jak pomalować (do tego chyba faq jest), a jeśli chodzi o wyciąganie szyby to już inna sprawa Efekt prezentuje się następująco:
http://img339.imageshack....12/imgp1932.jpg
P.S. Oczywiście nie jest to żaden tjunink. Wiadomo lepszy czarny mat niż małe ogniska rdzy
luki - 30 Lip 2009, 21:15
jak u mnie się coś pokaże na podszybiu, że będę musiał malować, to tez tak se zrobię
nexia145 - 30 Lip 2009, 21:44
Quuurde Peedro,w sobote miałem to robić, Musiałeś
BerciQ - 30 Lip 2009, 22:06
ładnie wygląda, jak plastikowe Pytanie co ile trzeba poprawiać, bo lakier będzie schodzić.
luki - 30 Lip 2009, 22:10
Shak-al napisał/a: | ładnie wygląda, jak plastikowe Pytanie co ile trzeba poprawiać, bo lakier będzie schodzić. |
niby jakim prawem ma schodzić??
wystarczy dobrze zmatowić i odtłuścić (jak kazde inne malowanie) i nie bedzie się łuszczyć.
Peedro - 30 Lip 2009, 22:11
nexia145 napisał/a: | Quuurde Peedro,w sobote miałem to robić, Musiałeś |
Ja zrobiłem w zeszłą sobotę tylko czasu na przyfocenie nie było
Cytat: | ładnie wygląda, jak plastikowe Pytanie co ile trzeba poprawiać, bo lakier będzie schodzić. |
A dlaczego ma schodzić? Lakier został zmatowiony, na to podkład, i na to mat. Powinno się trzymać.
nexia145 - 30 Lip 2009, 22:11
Shak-al napisał/a: | bo lakier będzie schodzić. | A dlaczego ma schodzić
BerciQ - 30 Lip 2009, 22:15
nexia145 napisał/a: | Shak-al napisał/a: | bo lakier będzie schodzić. | A dlaczego ma schodzić |
Cheeezzzz....kto jeszcze zapyta??
czasami może zejść lakier. ja miałem u siebie zmatowione, zapodkładowane wszystko cacy a czarny mat mi zszedł, ale było w innym miejscu nie na podszybiu.
DziDzia - 30 Lip 2009, 22:17
Shak-al napisał/a: | ładnie wygląda, jak plastikowe |
O tym samym pomyślałem..
pozdro
nexia145 - 30 Lip 2009, 22:24
Shak-al napisał/a: | a czarny mat mi zszedł, ale było w innym miejscu nie na podszybiu. | Nie bierz do serca,ale to był sprej za 10.50 pln ? który oferują do felg???lub innych rzeczy :yyy: Też go próbowałem,to jak czernidło do opon jest
BerciQ - 30 Lip 2009, 22:27
nexia145 napisał/a: | Shak-al napisał/a: | a czarny mat mi zszedł, ale było w innym miejscu nie na podszybiu. | Nie bierz do serca,ale to był sprej za 10.50 pln ? który oferują do felg???lub innych rzeczy :yyy: Też go próbowałem,to jak czernidło do opon jest |
nie powiem, że był to lakier kupiony w lakierni ale nie był do felg
kamil wolski - 30 Lip 2009, 23:18
nexia145 napisał/a: | Shak-al napisał/a: | a czarny mat mi zszedł, ale było w innym miejscu nie na podszybiu. | Nie bierz do serca,ale to był sprej za 10.50 pln ? który oferują do felg???lub innych rzeczy :yyy: Też go próbowałem,to jak czernidło do opon jest |
Mat ma to do siebie że nie ma na sobie warstwy klaru jak zwykły lakier który to pełni niejako również funkcję w pewnym sensie ochronną, czego w przypadku szorstkiego matu nie uświadczysz więc dużo łatwiej mat uszkodzić, odbić, czy coś.
Parzych - 30 Lip 2009, 23:45
Peedro, dobrze toto wygląda, zupełnie jak plastik u mnie
Laskosz - 30 Lip 2009, 23:56
Parzych napisał/a: | zupełnie jak plastik u mnie |
a mówiłem mu że nie będzie widać tylko Z tą szybą nam zeszło
odyniec - 31 Lip 2009, 09:54
bardzo estetycznie i elegancko to wygląda! słupki w drzwiach jeszcze tak pomaluj
|
|