Forum FiestaKlubPolska -

Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - [MK3] podszybie w czarny mat

Peedro - 30 Lip 2009, 21:02
Temat postu: [MK3] podszybie w czarny mat
Kiedyś pytałem i ostatnio w końcu zrobiłem podszybie w czarny mat. Nie wygląda to źle, lepsze to niż rdza w rogach pod uszczelką ;) . Okazało się że wcale nie rzuca się to w oczy, a od przodu maska zasłania. Faq nie pisze, bo każdy wie jak pomalować (do tego chyba faq jest), a jeśli chodzi o wyciąganie szyby to już inna sprawa ;) Efekt prezentuje się następująco:

http://img339.imageshack....12/imgp1932.jpg

P.S. Oczywiście nie jest to żaden tjunink. Wiadomo lepszy czarny mat niż małe ogniska rdzy :-P

luki - 30 Lip 2009, 21:15

:brawo: jak u mnie się coś pokaże na podszybiu, że będę musiał malować, to tez tak se zrobię :ok:
nexia145 - 30 Lip 2009, 21:44

Quuurde Peedro,w sobote miałem to robić, :yes: :yes: :yes: Musiałeś :głowąwmur:
BerciQ - 30 Lip 2009, 22:06

ładnie wygląda, jak plastikowe :) Pytanie co ile trzeba poprawiać, bo lakier będzie schodzić.
luki - 30 Lip 2009, 22:10

Shak-al napisał/a:
ładnie wygląda, jak plastikowe :) Pytanie co ile trzeba poprawiać, bo lakier będzie schodzić.

niby jakim prawem ma schodzić??
wystarczy dobrze zmatowić i odtłuścić (jak kazde inne malowanie) i nie bedzie się łuszczyć.

Peedro - 30 Lip 2009, 22:11

nexia145 napisał/a:
Quuurde Peedro,w sobote miałem to robić, :yes: :yes: :yes: Musiałeś :głowąwmur:

Ja zrobiłem w zeszłą sobotę :-P tylko czasu na przyfocenie nie było :-P

Cytat:

A dlaczego ma schodzić? Lakier został zmatowiony, na to podkład, i na to mat. Powinno się trzymać.

nexia145 - 30 Lip 2009, 22:11

Shak-al napisał/a:
bo lakier będzie schodzić.
A dlaczego ma schodzić <wow>
BerciQ - 30 Lip 2009, 22:15

nexia145 napisał/a:
Shak-al napisał/a:
bo lakier będzie schodzić.
A dlaczego ma schodzić <wow>

Cheeezzzz....kto jeszcze zapyta??

czasami może zejść lakier. ja miałem u siebie zmatowione, zapodkładowane wszystko cacy a czarny mat mi zszedł, ale było w innym miejscu nie na podszybiu.

DziDzia - 30 Lip 2009, 22:17

Shak-al napisał/a:
ładnie wygląda, jak plastikowe

O tym samym pomyślałem..

pozdro :!:

nexia145 - 30 Lip 2009, 22:24

Shak-al napisał/a:
a czarny mat mi zszedł, ale było w innym miejscu nie na podszybiu.
Nie bierz do serca,ale to był sprej za 10.50 pln ? który oferują do felg???lub innych rzeczy :yyy: Też go próbowałem,to jak czernidło do opon jest ;-(
BerciQ - 30 Lip 2009, 22:27

nexia145 napisał/a:
Shak-al napisał/a:
Nie bierz do serca,ale to był sprej za 10.50 pln ? który oferują do felg???lub innych rzeczy :yyy: Też go próbowałem,to jak czernidło do opon jest ;-(

nie powiem, że był to lakier kupiony w lakierni :) ale nie był do felg :P

kamil wolski - 30 Lip 2009, 23:18

nexia145 napisał/a:
Shak-al napisał/a:

Mat ma to do siebie że nie ma na sobie warstwy klaru jak zwykły lakier który to pełni niejako również funkcję w pewnym sensie ochronną, czego w przypadku szorstkiego matu nie uświadczysz więc dużo łatwiej mat uszkodzić, odbić, czy coś.

Parzych - 30 Lip 2009, 23:45

Peedro, dobrze toto wygląda, zupełnie jak plastik u mnie :yes:
Laskosz - 30 Lip 2009, 23:56

Parzych napisał/a:
zupełnie jak plastik u mnie :yes:

a mówiłem mu że nie będzie widać :P tylko Z tą szybą nam zeszło :rotfl:

odyniec - 31 Lip 2009, 09:54

bardzo estetycznie i elegancko to wygląda! słupki w drzwiach jeszcze tak pomaluj ;)