|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Kierownica nie odbija, ciężkie kręcenie.
lukasz149 - 22 Lip 2009, 21:40 Temat postu: [MK3] Kierownica nie odbija, ciężkie kręcenie. Witam,
widze podobne tematy, ale mam wątpliwości dlatego pozwoliłem sobie założyć ten temat. Wiec od kilku dni kierownica mi ciężej chodzi oraz gdy skręcam to nie odbija, nigdy wcześniej nie miałem takich problemów. czym to może być spowodowane?
Kod: | Tematy tagujemy ale korzystając
z rozwijanej listy tuż obok pola na tytuł topicu.
- trzeci |
Miły - 22 Lip 2009, 21:45
krzyżak? popsikaj jakimś smarem w sprayu/silikonem/olejem i zobacz czy się poprawi... jak się poprawi to wymień na nowy (nie jeźdź na takim bo ci się rozsypie niewiadomo kiedy...)
SPIN - 22 Lip 2009, 21:53
A jak ci sie na drodze zablokuje kierownica toś przepadł, a masz luzy na kierownicy ?? jeśli tak to tym bardziej wymień krzyżak
lukasz149 - 22 Lip 2009, 22:18
Nawet mnie nie straszcie z tą blokada kierownicy tak jest lekki luzik w kazda stronę.
Freeman - 22 Lip 2009, 22:20
Czyli już wiesz co masz zrobić
lukasz149 - 22 Lip 2009, 22:31
dokładnie dzięki za pomoc
Miły - 22 Lip 2009, 23:00
z tym że kup krzyżak albo Mahle czy jakoś tak albo orginał... ja kupiłem na allegro jakiś tani i nie pasowała dziura od śruby ;]
bidżej - 23 Lip 2009, 15:54
Meyle - ma osłonę gumową która zapobiega dostawaniu się piachu w krzyżak jak kupowałem ostatnio, to kosztował coś koło 80pln, ale tak jak pisze Miły - kupisz za 30 i okaże się że pasuje jak pięść do oka.
Radkalkin - 23 Lip 2009, 17:54
Miły napisał/a: | krzyżak? popsikaj jakimś smarem w sprayu/silikonem/olejem i zobacz czy się poprawi... jak się poprawi to wymień na nowy (nie jeźdź na takim bo ci się rozsypie niewiadomo kiedy...) |
albo patrząc a krzyżak ruszaj delikatnie kierownicą przez otwartą szybę.
powinien być delikatny luz widoczny jeśli krzyżak padnięty.
Maki - 26 Lip 2009, 21:35
A te gumowe osłony są tandetne. Ja wymieniałem w Marcu cardan wraz z osłoną i już cały sparciały, i pęknięty.
BerciQ - 26 Lip 2009, 22:02
lukasz149, miałem to samo. Robiłem zakre 90 st. i nie mogłem wyprostować kierownicy. Aż się zlękłem Ale do rzeczy. Popsikałem krzyżak i jak ręką odjął.
Kupiłem orginał, ze sklepu internetowego nie wiem czy można tu podać link,ale nawet na głównej jest link do niego to podam http://ford.sklep.pl/
Kupiłem ten: http://ford.sklep.pl/pl,p...iczej,ford.html -załapałem sie na promocję 99zł, teraz jest troszkę droższy, ale mysle że ten też będzie ok:http://ford.sklep.pl/pl,product,320852,przegub,krzyzakowy,kolumny,kierowniczej,febi.html z firmy FEBI.
Powiem tak: bałem się wymiany tego, było trochę problemów ze zdjęciem starego, ale na to jest opis na forum. Wg mnie bdb zrobiony. Ale nowy pasował idealnie. Żadnego problemu ze złymi dziurami, tylko pilnuj swoich śrubek, bo te nie mają w zestawie
pablon - 27 Lip 2009, 10:05
Kupiłem tani zamiennik na allegro i nie pasował :fuck: . Dlatego warto kupic orginał mimo ze kosztował 110zł.
BerciQ - 27 Lip 2009, 10:13
pablon napisał/a: | Kupiłem tani zamiennik na allegro i nie pasował :fuck: . Dlatego warto kupic orginał mimo ze kosztował 110zł. |
Kto kupuje tanio, kupuje 2 razy. Za zamienni dałeś pewnie ok.30zeta. A za org.zamiast 110 zapłaciłeś w sumie 140
portier - 27 Lip 2009, 10:57
ja mialem ogromne luzy na kierownicy, wymiana krzyzaka - jak reka odjal;]
60zl w Gdyni w sklepie na ul. slaskiej;p a gdzies czytalem ze krzyzak do samochodu ze wspomaganiem jest bardzo drogi...
heneket - 27 Lip 2009, 12:00
Ja się przymierzam do zakupu krzyżaka firmy MaxGear (upatrzyłem taki na allegro) czy znany jest wam ten producent? Czy faktycznie lepiej od razu wyłożyć swoje 120PLN na oryginał?
Terrorist - 27 Lip 2009, 12:09
heneket napisał/a: | Ja się przymierzam do zakupu krzyżaka firmy MaxGear (upatrzyłem taki na allegro) czy znany jest wam ten producent? Czy faktycznie lepiej od razu wyłożyć swoje 120PLN na oryginał? |
ja do poprzedniej fiesty kupowalem jakis krzyzak za 40zł i działal do konca mojej kadencji i nie wiem jak dalej
teraz do Xrki kupowalem Febi za 90 zł i polecam bo trzyma sie jak glupi a odkad go zamontowalem nie mial ze mna lekko
oryginal od febi niczym sie nie rozni chyba
BerciQ - 27 Lip 2009, 12:20
Terrorist, dołoży 20zeta i ma org.ja trafiłem tak ze org.kupiłem za 99zł. Mówie o tym sklepie internetowym. FEBI to wg mnie tez dobra i znana firma.
Terrorist - 27 Lip 2009, 12:23
Shak-al napisał/a: | Terrorist, dołoży 20zeta i ma org.ja trafiłem tak ze org.kupiłem za 99zł. Mówie o tym sklepie internetowym. FEBI to wg mnie tez dobra i znana firma. |
mozna i tak
tylko febi ma jakosc oryginalu, a nie jak zamienniki za 40 zł
BerciQ - 27 Lip 2009, 12:46
Ale ja tu nic nie mówie o zamiennikach z allegro za 30-40 zł tylko Febi i produkt Forda. To porównuje. Ale jak ktoś chce może kupić przecież z allegro. Nikt nikogo nie zmusza:) Akurat może trafić na super jakość i powie, że go naciągaliśmy na koszta
heneket - 27 Lip 2009, 15:36
Jednym słowem jak zawsze w życiu. Zawsze większe prawdopodobieństwo trafienia na szajs przy produkcie tanim, niż przy markowym. Po wszystkich rozważaniach wybieram oryginał.
lukasz149 - 21 Lut 2010, 18:47
odkopuje mój własny temat
Krzyżak oczywiscie wymieniony kilka dni po pisaniu pierwszego posta, było ok, ale od kilku dniu znów mam luzy na kierownicy, troche to dziwne, bo krzyżak niedawno wymieniałem, kolega mówi mi, że to może być jakiś sworzeń? co Wy o tym myślicie??
Tommur - 21 Lut 2010, 19:24
Może byąc. Ale może też poluzowała ci się śruba na krzyżaku?
|
|