Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Po odpaleniu gaśnie od razu lub po nacisnieciu hamulca

malan189 - 15 Lip 2009, 14:15
Temat postu: [MK3] Po odpaleniu gaśnie od razu lub po nacisnieciu hamulca
Witam :) Ucze sie w zawodzie mechanik samochodowy wiec lekkie pojecie na temat aut mam ale to auto naprawde przerasta moje mozliwosci

A wiec :

jechalem samochodem nagle mi zgasl . Dopchalem go do garazu gdzie mam drugi silnik 1.1 ze wzgledu an to ze odpalal i odrazu gasl wymienilem wtryskiwacz wraz z cpp i silniczkiem krokowym okazalo sie ze pali ale ma strasnzie duze obroty i przy nacisnieciu na pedal hamulca samochod gasl przelozylem spowrotem stary wtryskiwacz i wlozylem "nowe" cpp i silniczek krokowy tzn z tego drugiego wtryskiwacza i jest nadal to samo odpali i po chwili gasnie nacisne na pedal gazu to odrazu sie dusi i gasnie .

Naprawde sam juz nie wiem co w tym samchodzie moze byc nie tak bo watpie zeby servo i kilka innych rzeczy nawalilo odrazu czy to moze byc wina komputera sterujacego ?

Gdyby ktos zechcial pomóc zapraszam na gadu gadu 8910182 Z gory dziekuje :)

JoeMix - 15 Lip 2009, 17:21

Wygląda jakby poleciało Ci servo hamulca i tamtędy silnik ciągnie lewe powietrze, a jak wciśniesz to zaciąga już na maxa czyste zamiast z paliwem przez dolot. Zdejmij wąż z serva hamulca i go zaślep (zatkaj) i zobacz czy problem nie ustąpi.