|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK3] 94r. - hałaśliwe przednie reflektory...
bmantaj - 11 Lip 2009, 20:11 Temat postu: [MK3] 94r. - hałaśliwe przednie reflektory... Witam.
Tak jak w temacie. Reflektory hałasują jak są włączone. Szczególnie słychać podczas postoju. Polega to na tym, że słychać "bzyczenie" silniczków od zmiany ich ustawień. Tak jakby się co chwile przestawiały. Pobzyczą, chwila ciszy i znowu. Nie ma jakiś regularnych odstępów czasu. Sprawdzałem wieczorem przed ścianą i ich położenie się nie zmienia. Ale jak poruszę pokrętło od zmiany pozycji to działa i ustawienie się zmienia. Aż tak bardzo to nie przeszkadza, jedynie trochę denerwuje podczas stania w korkach
Ktoś miał u siebie taki przypadek?
Co może być nie tak?
Pozdrawiam
bmantaj
Freeman - 11 Lip 2009, 21:59
Zwarcie jakieś np kabli przychodzi mi do głowy, ale poczekajmy na innych. Możesz sprawdzić jedną rzecz odłączając pokrętło od regulacji w kabinie.
MARIUSZ.B - 11 Lip 2009, 22:09
Moja teoria jest taka: światła nie regulują Ci się w pełnym zakresie (coś blokuje silniczek mechanicznie) kiedy masz ustawioną daną pozycję silniczek próbuje się na nią ustawić a nie może i stąd to "bzykanie".
Sprawdz przed ścianą czy ruszają się w pełnym zakresie. Czy "bzykanie" występuje gdy pokrętło ustawiania jest na "0" ?
|
|