|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Jak zdjąć klape bagażnika?
perzo02 - 11 Lip 2009, 10:44 Temat postu: [MK3] Jak zdjąć klape bagażnika? Przeszukałem forum i nie udało mi się znaleźć, gdzie odpiąć kabel wchodzący do klapy bagażnika i ogólnie jak zdjąć klapę. Wydaje mi się, że ze zdjęciem klapy sobie poradzę, problemem jest ten kabelek. Nie wiem, czy rozbierać podsufitkę, czy szukać gdzieś dalej?
drjanusz - 11 Lip 2009, 10:55
Kabelek to jakaś samoróbka-musisz zobaczyć do czego podczepiony A klapa na czterech śrubkach m6 przy zawiasach przykręcona,no i siłownik odpiąć.
perzo02 - 11 Lip 2009, 10:59
a ten kabelek to właśnie nie od siłownika? (jestem zielony więc proszę powiedz dokładnie gdzie go się odpina)
bidżej - 11 Lip 2009, 11:13
kabelek nie może być od siłownika bo siłownik to zwykła sprężyna gazowa.
może natomiast być od czegokolwiek co jest zamontowane w klapie - ściągnij plastikową maskownicę po wewnętrznej stronie klapy (kilka plastikowych wkrętów), potem OSTROŻNIE zdejmij maskownicę i będziesz mieć dostęp do wnętrza. kabelek prawdopodobnie jest przykręcony, więc wystarczy go pewnie odkręcić.
Pele - 11 Lip 2009, 12:33
Kabel ?? A może chodzi Ci o przewód od spryskiwaczy ??
perzo02 - 14 Lip 2009, 17:53 Temat postu: przewód od spryskiwacza? chyba jednak to bedzie przewód od spryskiwaczy bo jest miekkie. Wiec jak go odłączyć?
bidżej - 14 Lip 2009, 19:09
od wewnętrznej strony klapy, pod dyszą spryskiwacza (i nie tylko zresztą) są otwory (być może zakryte plastikowymi zaślepkami). w jednym z nich zobaczysz dyszę i jej łączenie z wężykiem.
gumową osłonę przewodu między klapą a resztą budy wyciągniesz bez problemu.
|
|