|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK4] nie podłączone przewody
zimzia - 2 Lip 2009, 11:07 Temat postu: [MK4] nie podłączone przewody Witam
A wiec kupiłem niedawno fieste MK4 97 wersja wyposażenia FUN, auto było sprowadzone, uszkodzone (przedni zderzak ) ja kupiłem już naprawione, ktoś założył przedni zderzak z uboższej wersji gdzie nie ma halogenów a w tej wersji powinny być, przewody gdzieś tam wiszą. Mój problem tkwi w tym ze mniej więcej pod grillem wiszą jakieś nie podpięte wtyczki i nie mam pojęcia od czego a na pewno nie od halogenów ba SA za daleko. Zamieszczam kilka fotek.
ten kabelek z czerwona zaslepka moze byc od halogenow (cazrny,czarny z zoltym paskiem(strona kierowcy)),(czarny,fioletowy z bialym paskiem(strona pasazera))
a ten z rozowa zaslepka ??? fioletowy, fioletowy z zoltym paskiem
jpg1
jpg2
jpg3
MARIUSZ.B - 2 Lip 2009, 21:20
Niestety nikt nie doszedł do czego te wtyczki, było ostatnio o tym ale nie mogę znaleźć tematu.
fermiik - 3 Lip 2009, 08:23
MARIUSZ.B napisał/a: | Niestety nikt nie doszedł do czego te wtyczki, było ostatnio o tym ale nie mogę znaleźć tematu. |
Co do pojedynczej zaślepionej wtyczki:
Też kiedyś szukałem do czego może być ta zaślepiona wtyczka przy chłodnicy,
przeglądając po kolorach przewodów cały schemat elektryki MkV i nic nie udało mi
się znaleźć. Moje podejrzenie to czujnik otwarcia klapy w firmowym układzie alarmowym,
którego powszechnie dostępne schematy nie obejmują.
Do autora wątku: jak masz tam zaślepkę to znaczy że nigdy to nie było użyte.
Marcin - 3 Lip 2009, 09:43
fermiik napisał/a: | Moje podejrzenie to czujnik otwarcia klapy w firmowym układzie alarmowym,
którego powszechnie dostępne schematy nie obejmują. |
hmmm... możesz mieć racje, przydałby się ktoś z ori alarmem
lukas_kowal - 3 Lip 2009, 13:58
sprawdzałem dziś czy do tej wtyczki dochodzi jakieś napięcie i nic, po włączałem wszystkie urządzenia jakie mam w aucie i do tej wtyczki w żadnym momencie nie pojawia się napięcie. To może być alarm którego w moim aucie nie ma.
Marcin - 3 Lip 2009, 14:46
dzisiaj wykukałem w scorpio (wieloryb) stycznik otwarcia maski, który jest podłączony do kostki z kabelkami jak ta z czerwoną zaślepką, a ta skorupa posiada fabryczny alarm, wiec w fieście może być tak samo. Druga mogła być od dodatkowej wyjki.
|
|