Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK6] kilka pytań odnośnie fiesty 1.6tdci 2005r

badyl1982 - 22 Cze 2009, 18:12
Temat postu: [MK6] kilka pytań odnośnie fiesty 1.6tdci 2005r
Na wstępie chciałbym powitać wszystkich :hihihi: Jestem nowy na forum i za niedługo będę też nowym użytkownikiem forda fiesty 1.6 tdci 2005r. w związku z tym mam kilka pytań dot. ww. modelu auta :-)

Mam kilka pytań:
1) jaki filterki jaki olej?,
2) co najczęściej temu modelowi auta z tym silnikiem może dolegać?,
3) na co zwrócić uwagę, co wymienić na początku (oczywiście pomijając filtry i olej)?,
4) w ogóle co sądzicie na teamat tego autka-tego modelu?

pozdrawiam <oki>

badyl1982 - 4 Lip 2009, 08:55
Temat postu: pyt.
czy nikt nie może mi pomóc i odpowiedzieć na moje pytania? ;-(
ElGrey - 4 Lip 2009, 17:29

malo jest tych aut od co :-P
Filtry jakibadz
olej taki jak zaleca producent
a co sie psuje ....
nie wiem, u mnie wymieniono podgrzewany wklad lusterka i czujnik temperatury powietrza zewnetrznego (slowackie komponety sie psuja) i tyle
a opinie? mnie sie jezdzi bardzo dobrze, ale auto najlepiej jednak spisuje sie poza miastem wowczas doceniasz momet obrotowy, ale moglby byc mocniejszy ;-(

pawel182 - 5 Lip 2009, 10:58

Mało ich jest bo z tym silnikiem Fiesta nie była sprzedawana w Polsce - czyli wszystkie jakie są zostały sprowadzone w większości przypadków pewnie przez handlarzy.
Jeśli chodzi o sam samochód to raczej nic szczególnego nie trapi Fiestki. Natomiast jeśli chodzi o silnik...tutaj nie wiem ale wydaje mnie sie że to ten sam silnik który był montowany w Focusie więc może warto zajrzeć na formu Focusa i tam poszukać opini o 1.6TDCI.

Co do czesci polecam sklep www.fordczesci.pl