|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK4] Dziwny zgrzyt/odgłos po uruchomieniu i przejechaniu 20
blackace - 13 Cze 2009, 11:42 Temat postu: [MK4] Dziwny zgrzyt/odgłos po uruchomieniu i przejechaniu 20 Witam.
Mam taki problemik. Za każdym razem jak uruchomię silnik i ruszę, obojętnie do jakiego biegu dojdę, po ok 20m po lewej stronie słychać takie jakieś zgrzytnięcie trwające może pół sekundy. Brzmi to jak pół obrotu jakiejś grzechotki czy czegoś. Nie mam pojęcia co to może być. Miał ktoś już tym styczność?
.:brazylia:. - 13 Cze 2009, 12:06 Temat postu: Re: Dziwny zgrzyt/odgłos po uruchomieniu i przejechaniu 20
blackace napisał/a: | Brzmi to jak pół obrotu jakiejś grzechotki czy czegoś. Nie mam pojęcia co to może być. |
moim zdaniem to Chuck Norris w wieku niemowlęcym... ;]
blackace - 13 Cze 2009, 12:08
Dzięki za diagnozę w takim razie nie mam szans
Ale tak serio. Czekam na jakieś konkrety (PS: dla wielbicieli Chucka....wiem, że on już jest konkretem )
nexia145 - 13 Cze 2009, 12:19
Witam,tak jak grzechotka to półoś lubi strzelać gdy się kończy a gdy jest skończona to wali już jak karabin maszynowy ale to tylko sugestia nie diagnoza
Krzysiekkk - 24 Cze 2009, 21:32
blackace napisał/a: | Za każdym razem jak uruchomię silnik i ruszę, obojętnie do jakiego biegu dojdę, po ok 20m po lewej stronie słychać takie jakieś zgrzytnięcie trwające może pół sekundy |
Cierpię na coś podobnego, z moich domyśleń wywnioskowałem że to wina ABS, odłączyłem bezpiecznik odpowiedzialny za ABS i nie było zgrzytu, sprawdź czy u Ciebie tez będzie różnica po tym. bezpieczniki do wyjęcia w komorze silnika F30, F31 i w środku F13. U mnie objawy nasilają się po opadach deszczu, do tego lubiły się zaświecić kontrolki ABS i koła ze żwirkiem, na moje zapytanie na forum nie potrafiono mi odpowiedzieć, nie mam jak sprawdzić co to dokładnie jest.
bukolek - 25 Cze 2009, 10:29
Tez tak mam. Generalnie to zgrzyt słychac jak silnik jest zimny. Kiedys byłem u mechanika na „rozpoznaniu słuchowym” to powiedział, ze jakas blaszka się porusza w katalizatorze. Powiedział żebym to olal i tak zrobiłem. Bardzo rzadko włączają mi się diody ABS i „kolka z zwirkiem”. W zasadzie może dwa razy się zdążyło jak mam auto (ponad 1 rok).
|
|