|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK4] Wentylator chłodnicy - brak podłączonej wtyczki
man35 - 11 Cze 2009, 21:40 Temat postu: [MK4] Wentylator chłodnicy - brak podłączonej wtyczki Witam !!!!!
Jako że jestem nowy na tym forum pozwolę się przywitać
WITAM
Zakupiłem przed wczoraj Fieścinę i dzisiaj zauwarzyłem że trochę mi się temperatura płynu podniosła otwieram maskę i nie ma kabelka z wtyczką która powinna być włożona w gniazdo od silnika wentylatora chłodnicy i nigdzie go nie mogę poszukać a tak nie mogę jeżdzić bo go zagotuję.Gdzie to szukać ?
JoeMix - 11 Cze 2009, 21:46
Szukać pod maską, najlepiej zacząć od wtyczki przy wentylatorze,,, jeździć można póki wskaźnik nie wejdzie w czerwone pole,,,mk3 rzadko używa wiatraka chłodnicy, jedynie w długich korkach,,, nie wiem jak mk4,,,
man35 - 11 Cze 2009, 21:50 Temat postu: Wentylator chłodnicy No własnie w tym sęk że tej wtyczki nie ma i nie bardzo wiem od czego zacząć
man35 - 12 Cze 2009, 08:45 Temat postu: [MK4] Wentylator chłodnicy - brak podłączonej wtyczki No to może poproszę gorąco kogoś żeby zrobił mi zdjęcie komory silnika tak żeby było widać gdzie (w którą stronę i w jaką wiązkę idzie ) ten kabelek od wentylatora chłodnicy w silniku 1,3
arecki - 12 Cze 2009, 09:03
JoeMix napisał/a: | mk3 rzadko używa wiatraka chłodnicy, jedynie w długich korkach,,, nie wiem jak mk4,,, |
w MK4 jest tak samo, może pare razy od kiedy mam fofi słyszałem jak chodzi wiatrak
jak na foto, kabel idzie w prawą stronę pod zderzak i wchodzi do puszki (zaznaczona na foto) później wchodzi dalej do wiązki...
man35 - 13 Cze 2009, 11:08 Temat postu: [MK4] Wentylator chłodnicy - brak podłączonej wtyczki Dziekuję Arecki twoje zdjęcie mi bardzo pomogło bo wiedziałem gdzie w którą stronę powinieniem szukać i znalazłem była wcisnieta między zderzakiem a ta puszką od filtra powietrza po podłaczenie i nagrzniu silnika wszystko działa jak należy.Wentylator się załancza między litrą A a L napisu NORMAL.
Dzięki i pozdrawim wszystkich z forum.
|
|