|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Stukanie Pukanie podczas ruszania
Mackoooo - 2 Cze 2009, 13:45 Temat postu: [MK3] Stukanie Pukanie podczas ruszania Witam
Mam mały problem osttanio zaczyna dochodzi domnie jakis dziwny stuk puk z prawej przedniej i sporadycznie z lewej przedniej strony. Wyglada to tak ze zaczynam ruszac gwaltownie to stuka o tak (truk truk ;P ) ale jak rusze bardzo delikatnie to nie stuknie to samo jest jak gwaltownie sciagne lub docisne pedal gazu taki sam stuk :(( Dodam ze ten stuk wystepuje tylko jak jade na wprost.
MARIUSZ.B - 2 Cze 2009, 22:22
Przeguby do wymiany.
szogoon - 3 Cze 2009, 23:32
niekoniecznie przeguby...
sprawdź jeszcze śruby mocujące wahacz...
dociągnij je
jackrzec - 4 Cze 2009, 08:33
A ja bym obstawiał poduszki pod skrzynią. Przeguby nie, bo napisał że to się dzieje podczas jazdy na wprost, a przeguby najbardziej dają na zakrętach. Wahacz, albo tulejki też moga być. Ale prędzej poduszki.
szogoon - 4 Cze 2009, 08:35
poduszki - racja, mogą być
kingula85 - 5 Cze 2009, 11:45
Podepnę się pod temat i zapytam co może być przyczyna takiego stukania z lewej strony takie truk, truk. Dzieje się to najczęściej jak stoję na światłach. W trakcie jazdy raczej nie no chyba że przy samym ruszaniu. Amortyzatory były wymienione alternator też i średnio wiem co to może być! Podkreślę że potrafi to raz stukać głośno a potem spokój na kilka km:/ Jak macie pomysły co to może być to z miłą chęcią posłucham.
bidżej - 5 Cze 2009, 14:22
dziwne, nie masz czasem czegoś luźnego w schowkach? amortyzatory nic do tego nie mają, alternator jest z prawej strony... z lewej strony w ogóle nie ma niczego co rusza się kiedy auto stoi, no chyba że rzęzi skrzynia
a sam ostatnio chciałem w trasie rozebrać pół samochodu bo coś bzyczało przy 2000 obrotów, okazało się że na półce na środku leżała jakaś blaszka - przypadkiem położyłem na niej telefon i wpadało to wszystko w takie masakryczne wibracje :yyy:
kingula85 - 7 Cze 2009, 11:27
Hm co do mojej lewej strony to chodzi mi o stronę kierowcy i nie ma tam żadnych schowków:/ a skrzynia to w cale bym się nie zdziwiła bo mam nieraz małe kłopoty z wrzucaniem biegów:/
|
|