Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - prosba o wycene

fiesta209 - 30 Maj 2009, 20:08
Temat postu: prosba o wycene
Hej .. mam prosbe wyceny naprawy.. w pon daje auto do mechankia nie mam pojecia na jaki wydatem mam sie przygotowac...
wymina sworzn 2x
i tylejeck wachaczy komplet
osnola gumowa poosi 2x
ktos placil za takie wymiany...
dodam ze mam taniego mechanika za ymiane amortyzatorow tyl 2x zaplacilem 60zl...

Freeman - 30 Maj 2009, 20:25

Temat raczej do Hyde-Parku.
szogoon - 30 Maj 2009, 20:27

wahacz mógłbyś sobie sam zrobić...

co do osłon to nie wiem, nie robiłem...

jackrzec - 30 Maj 2009, 21:56

hehe... takie rzeczy robi się przy browarze...
Pele - 30 Maj 2009, 23:18

fiesta209 napisał/a:
za ymiane amortyzatorow tyl 2x zaplacilem 60zl

:yyy: Ja bym wolał zaoszczędzić te 60zł i samemu wymienić ... Poza tym wszystko co wypisałeś jesteś w stanie wymienić sam
jackrzec napisał/a:
przy browarze
nie płacąc nikomu za robotę ...

A jeśli już tak bardzo chcesz płacić, to po co pytasz na forum ile kosztuje robota skoro masz
fiesta209 napisał/a:
taniego mechanika
??

Pozdro :)

fiesta209 - 31 Maj 2009, 13:14

Pele, hehe moze ty bys to wymienil .. ale ja nie czuje sie na silach.. pozatym nie mam nawet kanalu... a sprawa wymiany oslon polosi to slyszalem ze niejest to taka lekka sprawa...
Pele - 31 Maj 2009, 13:20

Hehe spoko :) Jeśli nie czujesz się na siłach to Cię zmuszać nie mogę, napisałem tylko że da się to samemu zrobić :)

Ja od wielu ludzi słyszałem że nie da rady wsadzić silnika 1.6 do Fiesty :-)

Bit1 - 31 Maj 2009, 14:07

fiesta209 napisał/a:
Pele, hehe moze ty bys to wymienil .. ale ja nie czuje sie na silach.. pozatym nie mam nawet kanalu... a sprawa wymiany oslon polosi to slyszalem ze niejest to taka lekka sprawa...

Niewiem jak ty ale ja najpierw jadę do kilku mechników mówię co trzeba zrobić i pytam ile to będzie kosztować wtedy wybieram najlepszy stosunek jakość/cena.

szogoon - 31 Maj 2009, 14:11

Bit1, tylko, że Ty na śląsku to masz tych mechaników od groma...

fiesta209, a znajomego z kanałem nie masz ?
to naprawdę nie jest takie trudne

Pele - 31 Maj 2009, 14:15

Moja Fiesta też stoi na kanale u znajomego. Ja się jeszcze kanału nie dorobiłem :-P

jackrzec - 31 Maj 2009, 16:21

A po co kanał? Żeby wymienić gumy na półosiach? To zrobisz nawet na parkingu!! Odkręcasz koło, odkręcasz przegub i go rozpinasz i masz gołą półośkę na którą zakładasz nową gumę! Po co kanał?
szogoon - 31 Maj 2009, 18:19

mowa też o wahaczach ;>
jackrzec - 31 Maj 2009, 19:09

szogoon napisał/a:
mowa też o wahaczach ;>

Wahacze też można wykręcić bez kanału! A zresztą co z kanału, jak i tak koła muszą być w górze... Gorzej z wyjęciem tulejek i wstawieniem nowych, bo najlepiej robić to na prasie

szogoon - 31 Maj 2009, 19:38

jackrzec napisał/a:
Wahacze też można wykręcić bez kanału!

ja nie wchodzę pod samochód jak jest na podnośniku...

Pele - 31 Maj 2009, 21:46

szogoon napisał/a:
jackrzec napisał/a:
Wahacze też można wykręcić bez kanału!

ja nie wchodzę pod samochód jak jest na podnośniku...

Dlatego ustawia się coś pod samochodem, chociażby cegłówki :-P Ja tuleje wahacza wymieniałem bez kanału.

fiesta209 - 2 Cze 2009, 10:48

dzis niby ide po odbbior to zobaczymy ile zaspiewa... ale ponoc trocehe roboty jest bo drugi dzien to robi...