Forum FiestaKlubPolska -

Ubezpieczenia i rejestracja aut - Najtańsze OC i pytanie

womi89 - 8 Maj 2009, 20:11
Temat postu: Najtańsze OC i pytanie
Tak jak w temacie, gdzie jest najtańsze OC??
Mam 20 lat i zero procent zniżki

I czy można ubezpieczyć samochód na mnie i np. na mojego tate jesli nie ma go w dowodzie rejestracyjnym??

Z góry dzięki za odp :)

szynszyl - 8 Maj 2009, 21:03

Cytat:
I czy można ubezpieczyć samochód na mnie i np. na mojego tate jesli nie ma go w dowodzie rejestracyjnym??
nie..
womi89 napisał/a:
gdzie jest najtańsze OC??
MTU ?? na poczcie?
McLfan - 8 Maj 2009, 21:41

W Allianzu jest tanio. Ja będę mieć zwyżki. Prawko od stycznia, wiek 21 lat. Na silnik 1,3 rocznie wychodzi jakoś 950zł. Dwa razy taniej w porównaniu z AXAmi u LINKami...

MTU teraz policzyłem i orientacyjnie wyszło 1200zł. Nie wiem jak na poczcie, ale za golfa 1 1,6 D kolega rok młodszy płaci 1400. Więc też nietanio.

szynszyl, jeśli masz jakieś propozycje, to bardzo chętnie się podepnę pod temat, bo do 22 mam czas na ewentualne wypowiedzenie umowy. :-P

szynszyl - 8 Maj 2009, 22:22

McLfan, MTU sprzedają właśnie na poczcie :yes:
co do propozycji. mam link pod podpisem, to sobuie zrób przez moją stronę kalkulacje :ok: zwyżka za wiek jest tylko w pierwszym roku. przy kontynuacji już jej nie ma.
McLfan napisał/a:
W Allianzu jest tanio.
przez direct właśnie
dodatkowo robienie prze moją stronę skutkuje zainteresowaniem z mojej strony za rok klientem :V:

3miel - 8 Maj 2009, 22:31

A PZM? Polski Zwiazek motorowy, najtansze podobno dla mlodych kierowcow... sam mam, place 350zł. Prawko mam od 2 lat wiec zwyzka jest, ale tylko 10% - najmniejsza zwyzka z posrod wszystkich ubezpieczen;) Zarejestrowane autko rowniez na ojca wiec 60% znizki jest. Wiec w sumoie wychodzi 50% znizki. Patrzac na to jak bym zarejestrowal tylko na siebie to wychoci cos ponad 700zł... zastanów sie;) A ja mam 1.3 a ty 1.1 wiec bedziesz miec jeszcze taniej...

Tu masz nr na infolinie 0 801 080 600, 022/212 20 50

kamil wolski - 8 Maj 2009, 23:59

3miel napisał/a:
A ja mam 1.3 a ty 1.1 wiec bedziesz miec jeszcze taniej...

Niekoniecznie ;)

Idz do najbliższego CUK-a , co prawda nie ma wszystkich towarzystw (np PZU gdzie dla mnie wyszło względnie najtaniej) ale jest jakiś pogląd.

McLfan - 9 Maj 2009, 16:16

szynszyl, ja na razie przepisałem w Allianzu umowę do połowy grudnia (ale jak pisałem wyżej- do 22 mam czas na wypowiedzenie). Pani w placówce mi powiedziała, że mogę się spodziewać dopłaty ok 550zł (bo OC było na dwie raty- pierwsza opłacona do czerwca, więc drugą połowę roku muszę sam opłacić). Więc chyba wyjdzie tak samo jak za pośrednictwem strony internetowej. I bez rejestrowania auta na mnie się obejdzie do grudnia. Więc ten koszt na razie odroczony. I najważniejsze- skoro mówisz, ze po kontynuacji nie będzie zwyżki za wiek, to dobrze, bo ja już w grudniu będę kontynuować, a nie w maju przyszłego roku, jakbym zawierał nową umowę. Więc tak chyba jest korzystniej, jak myślisz?
JoeMix - 9 Maj 2009, 17:48

Nowe OC też da rade bez przerejestrowania auta, w sumie przerejestrowanie można odwlekać tak długa jak sa miejsca na przegląd w dowodzie. Ale w/g przepisów jest na to 30 dni.
McLfan - 9 Maj 2009, 18:05

To w sensie da rade, czy jest 30 dni? Co grozi w przypadku kontroli policyjnej?
JoeMix - 10 Maj 2009, 08:31

Ja mam auto zarejestrowane na pana z Konina, choć kupiłem je od gostka z jakiejś wśi, a on je dostał od cieci, czyli w sumie jestem 3 włascicielem po tym co jest na dowodzie, umowy ze sobą nie wożę, OC mam na swoje nazwisko i numer rejestracyjny z dowodu. na kontroli mi powiedziano - wypadało by przerejestrować. Bo w zasadzie co Ci policjant może powiedzieć/zrobić. Masz auto z wbitym przeglądem - czyli sprawne technicznie i masz na nie OC,,, w przepisach nie ma że musisz jeździć swoim własnym autem.
szynszyl - 10 Maj 2009, 14:00

McLfan napisał/a:
I najważniejsze- skoro mówisz, ze po kontynuacji nie będzie zwyżki za wiek, to dobrze, bo ja już w grudniu będę kontynuować
po roku masz kontynuację, nie po paru miesiącach. Jest tu różnica i raczej każde TU tak kalkuluje. No może by się dało telefonicznie do directa wynegocjować kontynuację po 10mies., ale wątpię.
McLfan, podaj mi na PW nr polisy i dokładne dane poprzedniego właściciela (jeśli nie zmieniono w systemie polisy) o raz dokłądne Twoje. powiem ci wszystko o tej polisie i czego się możesz spodziewać.
przerejestrowywac nie musisz w zasadzie jak powiedział JoeMix, ale zgłosiłeś na 99% fakt zakupu i wpisałeś swoje dane do polisy na odwrocie (skoro byłeś w placówce) i to jest najwazniejsze. w razie szkody wiadomo do kogo się udać - stąd wpisy w OC

Marek - 10 Maj 2009, 21:58

Ja mam w allianz, bez zadnych znizek, silnik 1.6 i place 1008 zl na rok :) Jak dla mnie tanio :)

P.s
Szynszyl: Liczylem wedlug kalkulatora do ktorego masz odnosnik na swojej stronie i wyszlo 1288zl i tutaj pytanie, dlaczego tak drogo ?

szynszyl - 11 Maj 2009, 00:06

1. 30% za wiek. już za rok odejmij sobie 30%
2. za te wszystkie pierdoły mini car assistance i za informacje prawną, + laweta, co przy Model: Ford Fiesta Mk3`91, Wersja: RST, Silnik: 1.6i/130KM może być bardzo cenne :-)
lawety tanie nie są :-P

[ Dodano: Pon Maj 11, 2009 00:09 ]
Marek napisał/a:
wyszlo 1288zl
może zmieniły się stawki (no bo się zmieniły), u nas na woj. podkarpackie nie jest szczególnie więcej, ale gdzieś tam w Polsce wiem że są nieraz znaczne różnice. Firma działa po swojemu i na to nic nie poradzę
mariuszen - 19 Maj 2009, 16:46

Z tego co się orientowałem to w Link 4 mają zniżki dla młodych kierowców. Pakiet Nowy + bodajże, więc popatrz tam, może złapiesz jakieś zniżki :)
szynszyl - 20 Maj 2009, 09:31

jak ostatnio wypełniałem directa, w wersji tata i młodociany syn, to nie było potrzeba żadnych danych odnośnie wieku syna i nie było zwyżki za wiek - to tak na wszelki wypadek piszę :-P
michal_7999 - 21 Maj 2009, 13:30

a czy to przypadkiem nie jest tak ze OC powinnismy wyliczac samodzielnie, bo i tak kazdego warunki sie roznia i ktos moze dostac mniej a ktos wiecej w tym samym TU?

Przy okazji mam pytanie, czy ktos korzystal z ubezieczenia szyb?

szynszyl - 22 Maj 2009, 07:55

michal_7999 napisał/a:
czy to przypadkiem nie jest tak ze OC powinnismy wyliczac samodzielnie, bo i tak kazdego warunki sie roznia i ktos moze dostac mniej a ktos wiecej w tym samym TU?
dokładnie..

pewnie

Cytat:
Witka
W lutym ubezpieczyłem szyby w Link4, za kwotę 125zł. Jakoś niechętnie płaciłem, ale na AC mnie nie stać zbytnio, więc dałem tylko szyby (OC mam w Uniqua).

W sobotę w nocy wracałem z Warszawy i zaczęła mi pękać szyba czołowa... w nocy o 3 (po powrocie do domu) od razu zadzwoniłem do nich. Dziś (poniedziałek) skontaktowali się ze mną około 13. Szyba już zamówiona, w środę po południu ma przyjechać. Wymiana w czwartek o 8 rano w warsztacie, który jest najbliżej mojego domu (akurat Peugeot). Byłem u nich upewnić się - już dostali zlecenie, zamówiona szyba, uszczelka, kleje - pełen komplet. Co ciekawe, brak udziału własnego :)

Nie wiem, jak w sprawie OC w Link4, bo niezbyt pochlebne opinie słyszałem (osobiście polecam Uniqu'a - b. dobre kosztorysy robią! wiem z doświadczenia...), ale AutoSzyby24 w Link4 mogę polecić :)

Może komuś się przyda, a jak się zastanawia, to niech dzwoni i płaci... 125zł to nie duże koszty, a oszczędzić można :)

Cytat:

a za to samo, z tym że mam równieżu nich oc płace ok 40zł.
Z tym że jeżeli chodzi o przednią szybę mam udział własny 30% i po 25% przy każdym kolejnym zgłoszeniu.
Aktualnie identyczna usługa wchodzi w PZU- AutoSzyba, nie obciaza polisy AC, również współpracują z Auto Glass Jann, rowniez wchodzi w gre naprawa u klienta i również ma kosztować ok 40zł, dane przybliżone bo polisa weszła dopiero 1 maja.
Napewno warto, niewielkie pieniadze a zawsze sie przyda.

michal_7999 - 22 Maj 2009, 11:58

dzieki za cytaty, wlasnie sie zastanawiam nad wzieciem tego....tylko teraz gdzie? z PZU troche mi sie smiac chce, ze wzieli przyklad chyba z Link4 i dopiero teraz to wprowadzili...ciekawe czy juz im to dziala sprawnie, bo poczatki to jak wszedzie bywaja rozne, moze ten link4 lepszy, nie?
mamuten - 24 Maj 2009, 20:14

bierz PZM ja ze swoją zwyżką i ojca kompletem zniżek na rok przy jednorazowym płaceniu z NW zapłaciłem 389 zł na rok a w Hestii miałem 465zł bez NW
adamo - 25 Maj 2009, 21:19

musisz podzwonic popytac albo wyliczyc na kalkulatorach cen na stronach poszczegolnych TU. Nie ma reguly ze gdzies jest najtaniej zalezy to od wielu czynnikow.Na twoim miejscu szykalbym w directach wlasnie typu link4 w tego typu TU przewaznie maja tanio ale mowie najlepiej porownaj jeszcze ceny. A o co chodzilo ci z tym ubezpieczeniem szyb?
Darekmk3 - 26 Maj 2009, 08:35

ja niedawno placilem oc i dzwonilem chyba po wszystkich mozliwych ubezpieczalniach i najtaniej mi wyszedl alianz,miedzy link 4 czy jakims directem bylo do 110zl roznicy na korzysc alianz za fieste 1.6 16 z 94 skladka na rok przypelnych znizkach wyszla 310zl plus 50zl nw czyli razem 360 :)

pozdro

michal_7999 - 26 Maj 2009, 11:13

szyby to takie ubzpieczenie, w ktorym ink4 ubezpiecza CI czolowe i przednie boczne szyby od wszelkich stluczen itp. bez udzialu wlasnego, oplacalne to mysle.
mamuten - 27 Maj 2009, 22:30

link 4 odradzam na prawdę gdzie byłem u ubezpieczycieli jak wspomniałem coś o link 4 to odradzali z daleka od nich wszystko załatwiasz przez telefon lub pocztą
szynszyl - 28 Maj 2009, 08:39

mamuten, niech Cię szlag... 3 razy to czytałem, zanim się połapałem o co Ci lotto.
michal_7999 - 28 Maj 2009, 11:27

mamuten Ty rzeczywiscie potrafisz zamotac komentarz.....a co Ci przeszkadza w załatwianiu wszystkiego przez Internet? wolisz stac w kolejkach?
Marcinowaty - 28 Maj 2009, 11:33

AXA - maja kalkulator on line :)
mamuten - 30 Maj 2009, 14:26

wole normalnego ubezpieczyciela niż załatwiać przez internet później się użerać z jakaś osobą przez telefon lub inny kontakt w razie wypadku. I nigdy nie stałem w kolejce u ubezpieczyciela
mariuszen - 1 Cze 2009, 17:07

mamuten napisał/a:
wole normalnego ubezpieczyciela niż załatwiać przez internet później się użerać z jakaś osobą przez telefon lub inny kontakt w razie wypadku. I nigdy nie stałem w kolejce u ubezpieczyciela

A ja wolę wszystko załatwiać bez zbędnych pośredników. Na telefon jest raz że szybciej, dwa wygodniej, trzy w rezultacie wychodzi tańsza składka, bo odchodzą koszty agenta. Wolę sobie spokojnie w domu przy kawce zadzwonić do Link 4, zamiast tłuc się przez całe miasto do agenta, który w ostatniej chwili na przykład przekłada spotkanie, bo mu coś wypadło po drodze.

mamuten - 1 Cze 2009, 21:08

ja link 4 to szerokim łukiem bym obchodził
mariuszen - 3 Cze 2009, 14:29

mamuten napisał/a:

Podaj jakieś argumenty, bo wiesz – takim zasłyszanym plotkom to nie ma co wierzyć. Ja uważam, że nie ma co zbytnio szukać i tracić czas, tylko brać tam gdzie najtaniej wychodzi i najszybciej załatwiają. Co do L4 to np.ostatnio zrobili ten upust dla kierowców z niemieckimi samochodami . Fajna sprawa jak masz na przykład opla czy bmw. Dużo taniej ci może wyjść. A opinie zawsze będą różne, tak to jest w przypadku duzych firm i ubezpieczycieli na telefon. To zrozumiałe, ale tak jak mówię – nie ma co sie sugerować, najlepiej samemu sprawdzić.

mamuten - 3 Cze 2009, 22:34

mariuszen napisał/a:
mamuten napisał/a:

Podaj jakieś argumenty, bo wiesz – takim zasłyszanym plotkom to nie ma co wierzyć. Ja uważam, że nie ma co zbytnio szukać i tracić czas, tylko brać tam gdzie najtaniej wychodzi i najszybciej załatwiają. Co do L4 to np.ostatnio zrobili ten upust dla kierowców z niemieckimi samochodami . Fajna sprawa jak masz na przykład opla czy bmw. Dużo taniej ci może wyjść. A opinie zawsze będą różne, tak to jest w przypadku duzych firm i ubezpieczycieli na telefon. To zrozumiałe, ale tak jak mówię – nie ma co sie sugerować, najlepiej samemu sprawdzić.

po pierwsze moja noga nigdy nie wsiądzie do bmw a do opla to może

essien - 3 Cze 2009, 23:09

mariuszen napisał/a:
Podaj jakieś argumenty, bo wiesz

mamuten napisał/a:

i wszystko jasne ;]

PZM, polecam z doswiadczenia. Szybko zalatwione i uwzglednili moje odwolanie :) - kiedy to walczylem o pieniadze gdzy skasowali mi samochod.

Ubezpieczony rowniez jestem w PZM bo jest najtansze

mariuszen - 4 Cze 2009, 14:15

mamuten napisał/a:
mariuszen napisał/a:
mamuten napisał/a:

Hehe, już widzę o co Ci chodzi. Ale bez przesady – akurat to, że w Link 4 mają tą promocję na niemieckie samochody to bardzo spoko. Na naszych drogach bardzo dużo tych oplów, vwagenów czy beemek, więc to dobra opcja dla zdobywania nowych klientów. Słyszałem gdzieś, że ze dwie stówki można mniej zapłacić.

dr_Henio - 11 Lip 2009, 08:13

Czy ktoś ma OC w mBanku?
Chce tamprzejsc z PZU gdzie mam -60% i płace 480zl a w mBanku 260zl bede płacił. Oczywiście AC zostaje w PZU :cojest:

kllimek - 11 Lip 2009, 11:27

Posiadam W mBank OC płace 324zł za rok 40 % znizki
tarantino - 11 Lip 2009, 13:54

Też mam OC przez Mbank, wybrałem oferte z HDi, która mi zaproponowali. W zeszłym roku płaciłem 234zł za rok, w tym roku 223.20zł mimo kolizji z mojej winy. Tak więc jestem jak najbardziej zadowolony, wg mnie warto się ubezpieczyć przez Mbank.
nexia145 - 11 Lip 2009, 19:33

A trzeba być klientem Mbank jakies konto tam posiadać czy dla wszystkich chętnych :yyy:
JoeMix - 11 Lip 2009, 19:56

A co to ma za znaczenie - klientem zostajesz w 20 minut konto nie jest płatne, a dodatkowo czasem się przydaje :P
nexia145 - 11 Lip 2009, 21:16

JoeMix napisał/a:
klientem zostajesz w 20 minut konto nie jest płatne
Mam już konto od kilkunastu lat w jednym banku i nie zamierzam go zmieniać z powodu oc ,dlatego pytam ;-| Pozdrawiam
JoeMix - 11 Lip 2009, 22:34

A Kto Ci każe go zmieniać? Mówimy jedynie o otworzeniu konta a nie o zmianie banku,,,
nexia145 - 11 Lip 2009, 22:53

No OK.Zadam pytanie w inny sposób i proszę o konkretną odpowiedż.Nie chce mieć założonego konta w Mbanku, nie chce drugiego konta ani trzeciego.Czy w związku z tym moge wykupić polisę OC w tymże banku w którym nie chcę konta??? i nie jestem klientem tego banku???Oświadczam,że czwartego konta również nie chcę mieć :-P Pozdrawiam
dr_Henio - 11 Lip 2009, 23:50

Nie da rady, trzeba miec konto.
nexia145 - 11 Lip 2009, 23:59

I krótko na temat.Dzieki za odp Panie doktorze Henio.Pozdrawiam :ok:
dr_Henio - 18 Lip 2009, 08:04

Załatwione, OC w mbanku to jakieś 15min i już mam pdf'a z potwierdzeniem akceptowanym przez policje. 225zl Szkoda że przeglądu nie można tak zrobić :-)

Pytanie odnośnie ubezpieczonych w mBanku, podobno orginał ubezpieczenia wysyłają poczta, czy to prawda?
Dodatkowo wykupiłem assistance i nnw Które sa na oddzielnych blankietach, czy musze je wozic ze soba? Czy w razie awari czy nw zostana udzielona mi pomoc bez posiadanego przy sobie blankietu?

JoeMix - 18 Lip 2009, 09:19

Czu musisz mieć blankiety przy sobie powinno być chyba w warunkach ubezpieczenia, które zapewne podpisałeś,,, nie wiem, ja NW mam w formie krzyżyka na blankiecie OC (ale nie mam w mBanku).
klaudia - 29 Sie 2009, 18:42

ja tez wlasnie jestem w trakcie ubezpieczania samochodu i szukam najtanszego.wczesniej mialem na ojca wiec nie bylo problemu,ale teraz juz musze to zrobic na siebi.wiek mnie nie obejmuje bo26 lat,10% znizki.gdzie znajde najtansze i w miare dobre ubezpieczenie?dotychczas mialem w hdi.
JoeMix - 31 Sie 2009, 09:21

Ja mam też w HDI i nie narzekam,,,
ed - 7 Wrz 2009, 10:38
Temat postu: dla mnie najtaniej
dla mnie najtaniej wyszło w Aviva

Ostatnio do mnie wydzwaniali, poprosiłem o symulację i wyszło trochę taniej niż moje obecne OC w pzu.

Pozdrowionka

firion7 - 3 Lis 2009, 11:57

W PZU masz taki wachlarz ofert że coś na pewno sobie dobierzesz cenowo. Ewentualnie zadzwonić do konsultanta i targować ;) , albo ta karta PZU Pomoc małe ale zawsze ubezpieczenie.
sledzio - 6 Lis 2009, 01:21

dowiadywałem się ostatnio sporo o PZU i może oferty mają dość tanie, ale panują tam w ogóle inne zasady niż u reszty ubezpieczycieli, robią problemy przy czym tylko mogą jeżeli coś nam nie pasuje, bynajmniej tak usłyszałem od znajomej która pracuje w generali (akurat generali dla młodych też odradza :P ).

Mam papierek od generali, ze posiadam 60% zniżek i z tym papierem moge podobnież w każdej firmie takie zniżki dostać.

Ale pytanie mam następujące - jako, iż mam też wzwyżki to czy najpierw liczy się -60% od kwoty podstawowej i później dolicza wzwyżki czy jest to jakoś inaczej liczone ?

Bo z tego, co zrozumiałem z rozmowy z panią w mbanku wyszło mi, że liczone jest to tak (przykład)
1000zł podstawa ubezpieczenia OC
+ 40% wzyżek = 400zł
- 60% zniżek = 600zł

= koszt ubezpieczenia 1000żł+400zł-600zł=800zł

Jeszcze w następnym tygodniu będe do nich dzwonić i się dowiadywać dokładnie, jak się dowiem to napisze :)

JoeMix - 6 Lis 2009, 08:04

Tak, jak pamiętam wpierw się dolicza wszystkie zwyżki, potem zniżki za bezszkodową jazdę, potem jeszcze za kontynuacje, jeśli jest na 2 raty i za to jest zwyżka to się ją liczy jako ostatnią.
firion7 - 6 Lis 2009, 18:48

Coś dziwnie kalkulujesz całość + 40 % zwyżki - ( całość - 60% zniżki ) chyba :P , ale o co chodzi z tymi zwyżkami hymm ? W czym reszta z was ma ubezpieczenia i ile płaci. Czy sa tam takie rzeczy jako holowanie czy otwarcie drzwi w razie zatrzaśnięcia kluczyków ?
sledzio - 6 Lis 2009, 20:35

Dowiedziałem się i jest tak, jak to mówi JoeMix - wpierw składka podstawowowa + wzwyżki i od tego odliczamy zniżki.

Czyli matematycznie przykładowo 1000zł + 40% z 1000zł - 60% z 1400zł :) czyli 560zł wychodzi OC przy założeniu że ubezpieczenie kosztuje normalnie 100zł i mamy 40% wzyżki i 60% upustu za kontynuacje/bezszkodową jazdę.

BerciQ - 6 Lis 2009, 23:07

a ja mam w AXA i również jestem zadowolony. Poprzednio miałem z HDI i na kolejny okres wyszło drożej niż w AXA jako nowy klient.
budzyk - 9 Lis 2009, 16:39

Nie ma znaczenia kolejność liczenia zwyżek/zniżek. Procenty są liczone od stawki podstawowej więc czy najpier policzysz zniżki a potem zwyżki albo odwrotnie wynik wyjdzie taki sam. Tak to prawda zniżki każdej firmy są honorowane w każdej innej firmie ubezpieczeniowej.
JoeMix - 9 Lis 2009, 17:11

Wycofuje się z tego co napisałem :P
szynszyl - 9 Lis 2009, 17:13

budzyk napisał/a:
Tak to prawda zniżki każdej firmy są honorowane w każdej innej firmie ubezpieczeniowej.
co ty chrzanisz?
allianz i pzu = 60% zniżki w 9 roku polisowym
np. warta (chyba?), hdi w 7 roku..

Łapiesz? :yyy:

firion7 - 9 Lis 2009, 18:17

Dlatego polityka PZU jest chyba lepsza pod tym względem ktoś dłużej jeździ bez stłuczki ma profit szkoda że można to szybko stracić. A co to tej karty tam nie ma zniżek ani zwyżek normalny pakiet bez żadnych dodatkowych kosztów. Tzn są zniżki ale jak się coś kupuje np.
budzyk - 10 Lis 2009, 19:51

Chyba nie przeczytałeś dokładnie mojej wypowiedzi. Napisałem o honorowaniu zniżek, tzn. jeżeli masz 50% zniżek w danej firmie to jeżeli przejdziesz sobie do innej to nadal będziesz miał 50% zniżek. Inaczej ma się sprawa z ich naliczaniem, tak jak napisałeś, aby np. w PZU osiągnąć poziom 60% trzeba bezszkodowo jeździć przez 9 lat, co dla mnie wydaje się niewiadomo jak horrendalnym czasem, w porównaniu do np. link4 gdzie dostajesz 10% za każdy rok bezszkodowej jazdy.
firion7 - 12 Lis 2009, 00:11

No tak, ale nie będziesz miał w link4 po 10 latach 100% :P przecież :D , a co do PZU to nawet jak masz nawet ubezpieczenie w innej firmie to pakiet pomocy cię obowiązuje do tego zmierzam. Ok tylko jeszcze z tymi zwyżkami hymm to przecież tylko od wieku zależy nie można chyba z tego co wiem mieć zwyżek jak ktoś jeździ jak memeja :P
BerciQ - 12 Lis 2009, 08:27

firion7 napisał/a:
z tego co wiem mieć zwyżek jak ktoś jeździ jak memeja :P

zgadza się, zwyżki są do 24 lub 25 roku życia. Potem jest tylko 100% ubezpieczenia i zbiera się na zniżki.

sledzio - 12 Lis 2009, 14:59

firion7 napisał/a:
przecież tylko od wieku zależy

Ja np. jestem bez prawa jazdy, za co jest zwyżka podajże 20% oraz wiek 20 lat z hakiem, za co jest zwyżka kolejne 20 albo 30 % :)

Żeby nie mieć wzyżek trzeba mieć bodajże 25 lat i prawko przynajmmniej od 3 lat.

BerciQ - 12 Lis 2009, 15:54

sledzio napisał/a:

Ja np. jestem bez prawa jazdy

ty to i tak potrzebujesz kierowcy :P

budzyk - 12 Lis 2009, 23:47

Nie nie, zbiera się znizki od momentu wpisania do dowodu rejestracyjnego, można mieć nawet 19 lat, po prostu do okresu np. 24 lat ma się 60% zwyzek, ale co roku rosna znizki o 10%, i tez nie rosną do 100% bo potem by musieli zaczac Tobie placic ;P maksymalny poziom znizek jakie można posiadac to 60% i tak jest we wszystkich towarzystwach.
sledzio - 13 Lis 2009, 01:25

Dokładnie, a jak się ma znajomego w ubezpieczeniach albo dobrą gadanę to można sobie przepisać zniżki z posiadanego wcześniej motoroweru lub innego pojazdu, którego było się współwlaścielem.
budzyk - 13 Lis 2009, 16:53

Z tym to już jest różnie, jeżeli chodzi o samochody to tu nie ma problemu znizki przechodza z jednego auta na drugie, jeżeli chodzi o inne pojazdy typu motocykle, to wiem, że np. w link4 znizki ma sie wypracowane i sa wazne i dla motocykli i dla samochodow, wiem bo mam takie same znizki na motor i samochod przy ubezpieczaniu.
Marcinowaty - 13 Lis 2009, 16:58

Słyszałem w tym tygodniu w radiu że mają być jakieś podwyżki oc, nawet o 20%. To jest coś związane z UE. Jestem ciekaw jak to się faktycznie odbije na stawkach za ubezpieczenie..
BerciQ - 13 Lis 2009, 17:10

Marcinowaty napisał/a:
podwyżki oc, nawet o 20%. To jest coś związane z UE. Jestem ciekaw jak to się faktycznie odbije na stawkach za ubezpieczenie..

znając polskie realia to stawki wzrosną o 30%.

firion7 - 14 Lis 2009, 16:48

Przecież nasze Polskie towarzystwa ubezpieczeniowe to nie są jakieś owieczki prowadzone na rzeź po za tym nie chodzi o to żeby ludzi wydoić do końca. Myślę że te zwyżki rosnące to bujda. a co do polskich towarzystw to ja mam np do PZU pewne zaufanie.
ovila - 23 Lis 2009, 12:34

Też się zastanawiam nad ubezpieczycielem, ale tyle tego jest, ze nie mam pojęcia gdzie wybrać. Na początek mojej przygody z autkiem chciałabym i AC opłacać.
JoeMix - 23 Lis 2009, 12:52

Najlepiej pochodzić po ubezpieczalniach - popytać, jak w grę wchodzi direct to podzwonić i w rozmowie zaznaczać w każdym zdaniu że nie jest się zainteresowanym zawarciem umowy a jedyni informacją, bo to cwaniaki sa i potwafią uznać że skoro ktoś dzwoni i podaje swoje dane to znaczy że chce OC,,,

Ja sam w łodzi korzystam z agencji, mają kilkanaście firm w ofercie więc panie zawsze wybierają mi najtańsza opcję, pewnie gdzieś w direct lub innych firmach może by było taniej, ale mam kila aut, i mogę liczyć na przyjemną obsługę, wchodzę podpisuję polisę, płacę wychodzę, czekam na kolejny telefon,,, nic więcej w zasadzie mnie nie obchodzi,,,

sledzio - 23 Lis 2009, 15:19

sprawdź mbank, mi wyszło 200zł taniej niż w PTU, 500zł taniej niż w liberty direct i hestii.
BerciQ - 23 Lis 2009, 15:23

ja jak kupowałem do siebie to sprawdzałem w mBanku i wyszło mi drożej niż w AXA. Przy mBanku i AXA jest chyba kalkulator składki
firion7 - 23 Lis 2009, 22:18

To zależy ale na stronie tych porządnych ubezpieczycieli są kalkulatory więc obliczamy sobie stawkę i rozmawiając z agentem ubezpieczeniowym jesteśmy pewni i nie damy się wprowadzić w kapustę ;P , co do ubezpieczeń zależy czy stawiasz na nowoczesność tradycję i nowoczesność czy tylko na nowoczesność ;p
ovila - 24 Lis 2009, 09:51

No właśnie, ja bym wolała postawić na doświadczenie i tradycje, jakoś tym direktom nie ufam, a poza tym to oni chyba starszych aut niż 8 lat nie ubezpieczają?
BerciQ - 24 Lis 2009, 15:58

ovila napisał/a:
jakoś tym direktom nie ufam, a poza tym to oni chyba starszych aut niż 8 lat nie ubezpieczają?

ja załatwiłem AXA przez telefon to chyba direkt jest co nie?

Fiesta 95 rok, bez problemu ubezpieczona. Poza AC. AC nie dają dla aut starszych bodajże niż 10 lat.

pavciio - 24 Lis 2009, 21:40

Ja mam fiestkę ubezpieczoną w MTU z tym że jestem współwłaścicielem więc mam zniżki taty... Moja roczna składka to 520zł... Też się zastanawiałem nad mBankiem ale wydaje mi się że warunkiem tam jest posiadanie u nich konta :fox: a przynajmniej jeżeli masz konto to w ogóle jest dość tanio... :fox:
firion7 - 24 Lis 2009, 21:45

Ubezpieczają auta z tego co wiem nawet do 16 lat , karta pomoc co prawda jest dla 13 letnich samochodów ale to i tak spoko. Mam nadzieję że nam się gospodarka prężniej ruszy jak by to wszystko działało jak w zegarku nie było by problemów ;)
budzyk - 25 Lis 2009, 15:43

ovila napisał/a:
No właśnie, ja bym wolała postawić na doświadczenie i tradycje, jakoś tym direktom nie ufam, a poza tym to oni chyba starszych aut niż 8 lat nie ubezpieczają?

Moim zdaniem jest sie albo tradycyjnym albo nowoczesnym, jezeli oba naraz to jest sie nijakim bo ani w pelni nowoczesnym ani w pelni tradycyjnym. Zdziwiłabyś się gdybym powiedział, że link4 jako nieliczni na rynku ubezpieczają auta AC starsze niż 8 lat?

BerciQ - 25 Lis 2009, 15:53

budzyk napisał/a:
link4 jako nieliczni na rynku ubezpieczają auta AC starsze niż 8 lat?

a to też direkt jest :)

firion7 - 25 Lis 2009, 18:20

Nie wiem dlaczego ale jakoś za directami na szybko na telefon nie przepadam wolę mieć tę gwarancję bezpieczeństwa i pójść do biura pogadać w 4 oczy z kimś kto ubezpiecza mi auto.
Freeman - 25 Lis 2009, 20:32

firion7 napisał/a:
Nie wiem dlaczego ale jakoś za directami na szybko na telefon nie przepadam wolę mieć tę gwarancję bezpieczeństwa i pójść do biura pogadać w 4 oczy z kimś kto ubezpiecza mi auto.

Przesada, ja od 3 lat ubezpieczam w direct, najpierw AXA, a teraz Aviva i nie narzekam ani nie zostalem oszukany. A jest wygodnie sami dzwonią przed końcem polisy i przedstawiają ofertę. Jak mi sie podoba to na mailu mam ofertę z kwotą i nr konta. Robie przelew i już mam OC.

pavciio - 25 Lis 2009, 21:28

Freeman, mogę wiedzieć gdzie masz taką fachową obsługę? AXA czy Aviva? No chyba, że obie firmy tak dbają o klienta... :fox:
Freeman - 25 Lis 2009, 21:41

Axa dzwoni do mnie co roku, tak samo Aviva. Informują, że za miesiąc kończy się moje Oc i chcą przedstawić ofertę. Jak im podam wszystkie dane to wysyłają i całą ofertę na maila, wraz z gotowym drukiem przelewu. Mogę go wydrukować i iść na poczt ę opłacić i w tym momencie mam ubezpieczone auto.
firion7 - 26 Lis 2009, 11:59

W PZU mają to samo to nie żadna nowość ;p , ale nie mają np zgłaszania szkód on line. Jak by nie patrzeć poprawia się komunikacja i ułatwia nam to życie i oszczędność naszego czasu w znacznym stopniu, no i nerwów stania w kolejkach też możemy sobie oszczędzić.
budzyk - 26 Lis 2009, 17:02

Freeman napisał/a:
Mogę go wydrukować i iść na poczt ę opłacić i w tym momencie mam ubezpieczone auto.

Mało tego, dzieki takiemu mailowi robie przelew przez internet :D cala procedura bez wychodzenia z domu :)

firion7 napisał/a:
W PZU mają to samo to nie żadna nowość ;p , ale nie mają np zgłaszania szkód on line. Jak by nie patrzeć poprawia się komunikacja i ułatwia nam to życie i oszczędność naszego czasu w znacznym stopniu, no i nerwów stania w kolejkach też możemy sobie oszczędzić.

Mysle, że nie skorzystalbym ze zgloszenia szkody przez internet, a to dlatego, że bał bym się że może nie dojść czy coś będzie źle opisane. Towarzystwa np. link4 maja mozliwosc zadzwonienia z miejsca wypadku i malo tego, jeszcze gosc na sluchawce powie Ci co masz robic, czy dzwonic po policje, jakie dane wziac od sprawcy/poszkodowanego. A zglaszanie wszystkiego po szkodzie kieyd wielu szczegolow sie nie pamieta, czy ja wiem czy to jest sktueczne...

JoeMix - 26 Lis 2009, 18:16

A mnie Liberty przysłało polisa bez opłaty :P miałem rok OC za frajer, co prawda bardzo się burzyli by im papiery odesłać, ale z racji iż przyszły listem zwykłem powiedziałem że nic nie dostałem :P To taki maleńki jedyny pozytywny epizod z directami jaki miałem :D
firion7 - 27 Lis 2009, 13:01

W internecie zginie :P w brew pozorom to jedyne miejsce gdzie cokolwiek trudno zgubić ;) zostawiamy po sobie cyber cień w sieci nawet o tym nie wiedząc. Po za tym dobre ubezpieczalnie mają porządne serverownie gdzie wszystkie dane są bezpieczne.
budzyk - 27 Lis 2009, 16:59

A wiesz, że nie masz potwierdzenia że oni to odbiorą? Wysylajac poleconym (za potwierdzeniem odbioru) lub zglaszajac to telefonicznie takie potwierdzenie otrzymujesz. Zreszta nieważne, fakt faktem ja w razie wypadku zadzwonie, i zglosze przez telefon szkode :)
firion7 - 28 Lis 2009, 16:07

Dostajesz potwierdzenie od servera że zakupiłeś kartę pomoc czy co kol wiek innego, komputer + internet to nie są jakieś 2 złe duchy które chcą nas zjeść ;p
budzyk - 30 Lis 2009, 16:42

Ale mi nie chodzi o potwierdzenie kupna jakiejs karty, tylko o potwierdzenie przyjęcia zawiadomienia o szkodzie. Zresztą droążenie tego problemu nie ma sensu, 90% kierowców odpowie, że o szkodzie i tak poinformuje ubezpieczyciela telefoniczno-listownie, telefoniczno juz nawet od razu po wypadku. Zresztą tutaj jest najlepiej opisane co robić w razie stłuczki: http://ubezpieczenia.wp.p...19329&_ticrsn=3
firion7 - 3 Gru 2009, 21:20

Ale mi chodzi o to że jest taka możliwość po za tym zgłaszanie szkód on line jest do 5000 tyś w kosztach a spory wypadek może kosztować nas znacznie więcej.
sledzio - 9 Gru 2009, 20:40

podam jak wyszło mi, bo jestem świerzo po.

fiesta 1.1i
kierowca lat 20, 60% zniżek z poprzedniego ubezpieczenia, zero szkód, kawaler, bez prawa jazdy.

- najtaniej wyszedł mDirect - 440zł podzielone na 2 raty, bez raz 410zł, samo oc + assistance minimum (holowanie z miejsca wypadku)

potem był TUW I MTU ( w tej kolejności ) w obu przypadkach jeżeli 1 rata to kolejno 510 i 540zł, w przypadku rozłożenia na raty - ceny nie wiem.

firion7 - 9 Gru 2009, 23:56

Jak ktoś się interesuje tematyką ubezpieczeń aut to pewnie chętnie przeczyta ten artykuł http://www.ubezpieczeniap...ych-samochodow/
budzyk - 10 Gru 2009, 18:02

I po co nam to piszesz, skoro każdy przy ubezpieczaniach i tak bedzie sprawdzal kilka firm. Ja tam nie wierzę w takie artykuły, ponieważ mogą być sponsorowane itp. Jak ktoś chce dobrze ubezpieczyć auto to i tak sam sprawdzi kilka opcji. Co więcej mam z tym doświadczenie, kiedyś w artykule przeczytanym, że rzekomo jeden ubezpieczyciel jest taki tani, policzylem w jednej firmie i w kilku innych i sie okazalo, że wcale nie jest tak tanio.
firion7 - 14 Gru 2009, 17:27

Piszę to po to PONIEWAŻ :) wątek ma charakter informacyjny :P więc każda informacja odnośnie ubezpieczeń samochodowych jest cenna. Nie wierzę w artykuły sponsorowane to mit.
budzyk - 23 Gru 2009, 12:15

Uwierz mi każda branża ma artykuły sponsorowane. Lub przynajmniej redagowane przez firmy, mozna to rozpoznac chocby po tym, że tekst reklamowy jest niepodpisany lub podpisuje sie firma, wiem cos o tym...
wesołych spokojnych świąt życze, odpalania silnika za pierwszym razem i przyczepności na drodze :)

firion7 - 23 Gru 2009, 14:51

Ja życzę wszystkim fanom ubezpieczeń bezpiecznych świąt i dobrych ofert AC + OC w nowym roku 2010 ;) żeby pod choinką znalazły się upragnione prezenty może jakieś ubezpieczeniowe :P
funfel34 - 2 Sty 2010, 12:02

Witam ja za moją fieste 1.3 w HDI Asekuracja płace 300 zeta. Oczywiście wspówłaścicielem jest ojciec ma 60% zniżki. Za każde przdłużenie umowy 5%rabatu ale wiadoma co roku stawka OC rośnie więc opłata pozostaje mniej więcej na tym samym poziomie.
budzyk - 4 Sty 2010, 11:54

generalnie znizka jaka mozesz otrzymac na OC to 60% (w sumie), więcej nie dostaniesz. Nie rozumiem też toku Twojego rozumowania, że co roku skladka podnosi się o 5%. Ja mam w link4 OC od trzech lat i skladka jest taka sama, za wyjątkiem tym, że w tym roku dostałem znizke (12 za 10).
SebeG - 4 Sty 2010, 21:50

Gdy ubezpieczałem furacza w axa, miałem delikatne zdarzenie drogowe z fiacikiem seicento (moja wina była). Gdy zapytałem ile wzrośnie składka, pomnożyli moją składkę razy 3 (około) :) I jeszcze mnie poinformowali, że jakiegoś chryslera gdzieś kiedyś skasowałem(ie chcieli podać więcej szczegółów) :hahaha: Oczywiście nie przedłużyłem umowy :)
JoeMix - 4 Sty 2010, 21:53

Jest zniżka za bezszkodową jazdę,,, nie ma zwyżki za szkody,,, więc jak coś rozwalisz ze swojej winy to zniżki można stracić,,, najczęściej jest to 10% za szkodę,,,
szynszyl - 4 Sty 2010, 22:05

JoeMix napisał/a:
nie ma zwyżki za szkody,
jest.. przy 2 - 3 szkodach tak Ci dowalą.. jak masz np tylko -20% .. że jej..
JoeMix - 4 Sty 2010, 22:09

No może :) nie rozbijam się na lewo i prawo więc nie mam praktyki,,, ale w rodzinie bywały kolizje i wszyscy marudzili że poleciały zniżki,,,
firion7 - 5 Sty 2010, 10:54

Hehe chyba lepiej że nie masz w tym temacie wiele do powiedzenia, ja np miałem ostatnio sytuację jechałem za miastem droga zaśnieżona poślizg rów, ale pzu pomoc nie zawodnie po godzinie do mnie dotarli i holowanie z powrotem na drogę :)
budzyk - 5 Sty 2010, 12:19

Kiedyś tak było, że za wypadek leca wszystkie znizki, ale okazalo sie to straszna glupota i teraz w wiekszosci towarzystwa za szkode jest uciecie 10% znizki, po roku wraca spowrotem, mialem szkode w linku i poszlo tylko 10%. Btw. nie ma czegos takiego jak zwyzki za szkodowa jazde ;P mozna stracic znizki, ale jezeli ma sie powyzej tam 24-25lat to nie ma sie zwyzek, po prostu jezeli ktos czesto ma wypadki to placi 100% ceny i tyle.
SebeG - 5 Sty 2010, 15:58

Nie miałem wtedy jeszcze żadnej znizki, a kwota, jaką mi zaproponowali to było jakieś 6000 zł. OC oczywiście :greenpeace:
budzyk - 6 Sty 2010, 10:33

gdzie, w directcie czy u agenta? Bo generalnie niemozliwe zeby w direkcie bylo 6k zl ;P Tak nawiasem mowiac za stluczke pomnozenie skladki razy 3 to lekka przesada. Np. w linku ucinaja na rok 10%, u innych podobnie, ale nie mnza skladki razy 3....
SebeG - 6 Sty 2010, 19:28

Jak już napisałem, było to w AXA. Zadzwonili do mnie jakiś czas po kolizji z seicento (dosłownie wgniotłem mu lekko drzwi) i tyle mi zaproponowali. No i jeszcze się dowiedziałem, że miałem kolizję z jakimś chryslerem (może fiesta postanowiła sama narozrabiać na mieście:)), a jak chciałem się czegoś na ten temat dowiedzieć, to nikt nie chciał mi nic powiedzieć. A jak dostałem numer do faceta, który zajmował się sprawą seicento to za chiny nie mogłem się do niego dodzwonić, a probowałem jakieś kilkanaście razy.
firion7 - 6 Sty 2010, 20:07

PZU niby ma drożej ale jakoś wydaje mi się że to firma z tradycjami hymm no sam nie wiem jakoś czuję się pewniej i wolę iść do nich i coś od nich mieć. Też macie takie wrażenie ?
sledzio - 6 Sty 2010, 23:40

firion7 napisał/a:
wydaje mi się że to firma z tradycjami

wydaje ci sie :)

róznica jest tylko stacjonarne/direct...a poszczególni ubezpieczyciele różnią się od siebie ceną i ... szczegółami (bo prawie u każdego można wykupić assistance, nww itp)

JoeMix - 7 Sty 2010, 00:17

Teraz każda firma robi problemy z wypłata,,, w firmie mamy średnio kolizję na tydzień, z racji przeznaczenia pojazdów 95% przypadków jest nie z naszej winy :hihihi: więc przekrój firm ubezpieczeniowych jest całościowy,,, facet naprzeciwko mnie zajmuje się flota i klenie równo na każdego ubezpieczyciela,,,
budzyk - 7 Sty 2010, 10:17

No właśnie, ponieważ mając flote aut i po równo ubezpieczeń, napewno zdarzy się po jednym aucie gdzie są problemy z ubezpieczeniem, to wynika z rachunku prawdopodobieństwa. Co do pzu i tradycji.... to chyba nie mają żadnej nie? Bo data na logo "rok założenia" to chyba nie tradycja... tradycją byłoby to gdyby na przykład ubezpieczali za darmo o początku działania firmy :D . A tak to naśladują rynek i konkurencję, nie są innowacyjni... W porównaniu do directów które odpowiedziały na potrzeby klientów i oferują ubezpieczenia zdalnie (internet, telefon).
JoeMix - 7 Sty 2010, 10:47

No przypadku OC nie wojujesz ze swoją firmą w której masz wykupione tylko z firmą klienta które Cie stuknął,,,
szynszyl - 8 Sty 2010, 08:49

firion7 napisał/a:
to firma z tradycjami h
takimi, że obsługiwali klientów indywidualnych przez nakaz ustroju i byli jedynie słuszni? a druga firma jedynie słuszna obsługiwała firmy i zajmowałą się reasekuracją. to są tradycje?
tradycje są w ludziach, bo ja się spotka klienta i pyta czy ma dom ubezpieczony, to owszem ma. pytanie na ile? a panie na 50.000 !! bo tak od 20 lat do domu przychodzi!
teraz policz sobie chałupa warta 500.000 a szkoda na 100.000

ubezpieczenie na 50.000 ... do wypłaty 10.000

kapujesz tradycję? a jak przyjdzie agent i policzy w że za 500.000 bez zniżek w wypasionym pakiecie weźmie 400 zł.. to gwałt.

i tak działa twoja tradycja. przyzwyczajenie się nazywa. a wypasione promocje - 60% dla każdego w OC.. poczytaj sobie mały druk....

BerciQ - 8 Sty 2010, 09:03

szynszyl, kolego, co z tą moją życiówką ? :P

co do Twojej wypowiedzi. W pełni się zgadzam... Ludzie boją się zmian... Tak jest zawsze i tak będzie. Ot ludzka mentalność. Zastanawiają się nad zmianą ubezpieczyciela, dopiero po fakcie, czyli jak coś się stanie, a firma ubezp. ich wyrucha.

Co do strachu przed nowymi, innymi rzeczami. Wystarczy porównać ilu ludzi korzysta z allegro, a ile np. z eBaya albo Świstaka? Allegro było od bardzo dawna. EBay pojawił się stosunkowo niedawno. I co ? I mało kto z niego korzysta, nawet szukając nie tylko sprzedając, pomimo tego, że eBaya zna cały świat.

Przyzwyczajenie, tylko i wyłącznie, ale każdy tłumaczy to na swój sposób- większość, bo to firma z tradycjami, bo istnieją od zawsze.

To samo jest z PKO. Tyle banków już jest, tyle banków oferuje konto za free...a większość ma w PKO, gdzie konieczna jest opłata za konto. Bankomatów też nie mają sporo, bo musisz wypłacać tylko w ich bankomatach, inne banki mają również w sieciach Euronet czy Cash24 czy jakoś tak.

budzyk - 8 Sty 2010, 12:10

Złe przykłady podajesz, allegro kontra ebay, wygrywa allegro dlatego, ze jest platforma kupna-sprzedazy. Jak myslisz jezeli beda dwa bazary jeden pelny a drugi pusty to nowy sprzedawca gdzie pojdzie? Napewno nie na pusty bazar ;) Z kolei z bankami juz lepszy przyklad, poniewaz w PKO maja konto ludzie ktorzy zalozyli je 15-25 lat temu i dotąd je mają. Nie znam nikogo z moich znajomych (20-30 lat) kto by miał konto w PKO.
Podobnie jest z directami tyle ze juz bez rozgraniczenia na wiek, ale wlasnie przyzwyczajenie. Komuna zrobila swoje, kiedy byl monopol i ocet na polkach. Ale powoli mlode pokolenie nie skazone PRLem zaczyna zwiekszac swoj udzial w spoleczenstwie.

szynszyl - 9 Sty 2010, 14:29

BerciQ napisał/a:
szynszyl, kolego, co z tą moją życiówką ? :P
właśnie okrojona wersje mailową wysłałem Ci. sorry... w razie pytań pisz.. w razie wyboru oferty pisz.

BerciQ napisał/a:
Zastanawiają się nad zmianą ubezpieczyciela, dopiero po fakcie, czyli jak coś się stanie, a firma ubezp. ich wyrucha
święte słowa don corleone... :yes:
firion7 - 10 Sty 2010, 13:22

A co do tej karty pomoc znalazłem taki opis co to "cudo" :P ma w sobie :P http://www.pzupomoc.pl/
szynszyl - 10 Sty 2010, 19:44

kwestia nazwy. konkurencja ma podobne warunki
firion7 - 11 Sty 2010, 22:19

Fakt gdzieś wiedziałem coś podobnego ale nie do końca, fakt faktem ciekawostka. Kurcze szklanka na drogach samochodem mi wozi strasznie ;/
Don4tello - 20 Sty 2010, 16:22

Właśnie zmieniłem Compensę na InterRisk. Miła Pani znalazła mi najtańsza ofertę właśnie tu... 60%zniżek 397zł na rok + NW 25zł(na sumę 5000zł). Obliczałem wcześniej sam i rzeczywiście najtaniej wyszło w mBanku, około 290zł, ale warunek taki, że Tata musiałby założyć tam ekonto, abym miał Jego zniżki...i jakoś nie dał się przekonać (ehh ta tradycjonalność :zalamka: ). Także najtaniej wychodzi właśnie w mBanku i to zdecydowanie! :) Wszystko można załatwić bez wychodzenia z domu, trza iść z duchem postępu!! :-)
kllimek - 20 Sty 2010, 23:30

Don4tello napisał/a:
Obliczałem wcześniej sam i rzeczywiście najtaniej wyszło w mBanku, około 290zł, ale warunek taki, że Tata musiałby założyć tam ekonto, abym miał Jego zniżki...i jakoś nie dał się przekonać (ehh ta tradycjonalność :zalamka: ). Także najtaniej wychodzi właśnie w mBanku i to zdecydowanie! :) Wszystko można załatwić bez wychodzenia z domu, trza iść z duchem postępu!! :-)

Popieram mBank jest najtańszy i z czystym sumieniem moge polecic:)

kamil wolski - 20 Sty 2010, 23:34

A ktoś już miał wypłacane odszkodowanie z tego mBanku? Z tego co widziałem to oni korzystają z Hestii, HDI i chyba czegoś jeszcze tak?
bryken - 21 Sty 2010, 13:08

w mbanku jest porpostu mozliwosc porownaniu kilku ubezpieczen dokladnie to trzech nia pamietam ktorych. Ja juz raz zalatwialem szkode jako poszkodowany i jak i sprawca i nie ma problemow. Aby dostarczyc dokumenty musialem pojechac do HDI w katowicach i tyle zadna filozofia mowimy tutaj o OC.
Jezeli chodzi o AC to nie mialem okazji przekonac sie.

firion7 - 21 Sty 2010, 21:59

Ubezpieczenia ubezpieczeniami co z kulturą kierowców ? :P

[ Dodano: Sob Wrz 18, 2010 15:13 ]
Chciał bym sobie kiedyś kupić kupić BMW seria 3 silnik 2.0 na chwilę obecną z tego co się orientowałem to jak bym wziął na spół właściciela kogoś kto ma prawko ponad 20 lat zapłacił bym OC 584 zł AC 2317 zł. Koszta posiadania samochodu ale co zrobić to wszystko jest dla nas.