Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - [MK7] fabryczne radio z CD (MP3)

mb4100 - 25 Kwi 2009, 06:39
Temat postu: [MK7] fabryczne radio z CD (MP3)
Czy ktoś ma rozpiskę wtyczek do tego radia ??

są 2 wtyczki 2-rzędowe z małymi PINami - nie znalazłem do tej pory takich wtyczek w sieci ?? :yyy:

Szukam PINu MUTE - wyciszającego radio..

pozdrawiam
M.

Puff - 25 Kwi 2009, 10:13

Zajrzyj tu:

http://elektron.pol.lubli...ble/oemford.htm

Jeśli Ford nic nie kombinował, to zgaduję, że będą podobne do tych z nowszych modeli.

mb4100 - 26 Kwi 2009, 09:39

dzięki.. ale właśnie o to chodzi, ze w moim przypadku to żadna z tych wtyczek...

W moim Fordzie sa w zwyczajne wtyczki 14 i 12 PINowe - 2 rzędowe bez jakiś specjaplych udziwnień... :yyy:

Nawet nie przypominają rysunków zamieszczonych na Twojej stronie...

to takie wtyczki "jakby ISO tyle, ze mniejsze PINy i gęściej ułożone...;
jedna taka:
- - - - - - -
- - - - - - -

a druga taka:
- - - - - -
- - - - - -

sa obok siebie ale w poście jak je daje obok to się sklejają.. :devil:
cos takiego :|

Na większej wtyczce (14 PINowej) jest zasilanie, podtrzymanie i głośniki oraz 2 jakieś kable.. na mniejszej sa podpięte 3 kabelki (po 2,5V każdy) może jakieś sterowanie do kierownicy albo do wyświetlacza albo Line-in ??

POMOCY notw - to jest NOWY typ podłaczenia dla Forda - może jest tu ktoś z ASO kto by wiedział ??? - bo normalnie na telefon to ASO chce ode mnie 450 PLN :głowąwmur: za podłaczenie głośnomówiącego zestawu - a ja już wszystko mam podłączone tylko to wyciszenie radia... :rotfl:

Puff - 26 Kwi 2009, 13:55

A te radio to jaki model? Powinno na nim być gdzieś napisane :)
J@rek - 26 Kwi 2009, 14:20

mb4100, napisz PW do firefighter1 on tez ma 7 i jest z Wawy, więc może pomoże :ok:
zapraszam na Spocika nad wisełką :V:

mb4100 - 26 Kwi 2009, 19:44

Pufcio napisał/a:
A te radio to jaki model? Powinno na nim być gdzieś napisane :)

Na radiu jest naklejka.. ale jaka :yyy:

FoMoCo
MADE IN PORTUGAL
0259A
MODEL RADIO AHU

jeszcze jest Part No 8A6T-18C815-BK I Serial No: Z023480

firefighter1 - 28 Kwi 2009, 09:54

ja mam zestaw z głośnomówiącym przez bluetooth plus sterowanie głosem. Z tego co wiem to wszystkim steruje komputer samochodu, jak przychodzi rozmowa to nie włącza mute tyko przechodzi na tryb telefonu, zmienia sie ikona z lewej strony. Nawet sterowanie alarmaem jest przez komputer a nie osobną centralkę. A w ogołe to jestem ciekaw jak dostałeś się na zaplecze radia? Jak chcesz możemy się spotkać i możesz oblukać jak to u mnie wygląda.
mb4100 - 28 Kwi 2009, 11:31

firefighter1 napisał/a:
ja mam zestaw z głośnomówiącym przez bluetooth plus sterowanie głosem. Z tego co wiem to wszystkim steruje komputer samochodu, jak przychodzi rozmowa to nie włącza mute tyko przechodzi na tryb telefonu, zmienia sie ikona z lewej strony. Nawet sterowanie alarmaem jest przez komputer a nie osobną centralkę. A w ogołe to jestem ciekaw jak dostałeś się na zaplecze radia? Jak chcesz możemy się spotkać i możesz oblukać jak to u mnie wygląda.

Tak - ale to jest oryginalny moduł podłaczony po CAN...
Jakbym znał specyfikację tej szyny danych to bym sam zrobił jakiegoś Atmelka wysyłającego po CAN polecenie MUTE... z tego co widziałem u ludzi od alarmów - a mam alarm z mikroprocesorem i komunikacją po CAN z samochodem - to ta komunikacja nie jest trudna
Musze się wziąc i zacząć czytać.. ;)