|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK6] Poduszki czołowe
pP - 21 Kwi 2009, 11:05 Temat postu: [MK6] Poduszki czołowe Czy ktoś jest zorientowany w temacie poduszek w mk6?
Ja u siebie mam zarówno czołowe jak i boczne. Czy odłączając seryjny fotel -> de facto poduchę boczną -> zapali się lampka od poduchy -> przy wypadku poducha czołowa mimo błędy zadziała??
Jeżeli nikt nie wie, to czy w ASO będą wiedzieć?
Chodzi mi o ewentualną wymianę fotela?
Dzięki za pomoc..
Vaxuel - 21 Kwi 2009, 16:03
przy odłączaniu czujnikow bocznych FOTELOW i czujnika czołowego kontrolka sie zapali.ale gdy zamontujesz ponownie załuzmy ten fotel kontrolka automatyczni zgasnie
niezrozumialem coebie do konca jesli moja odpowiedz jast nie na temat to napisz
pP - 21 Kwi 2009, 16:08
nie na temat ale faktycznie był błąd w moim poście
chodzi mi o to czy jak odepne seryjne fotele z poduszkami bocznymi i wrzuce jakieś inne bez poduszek (co wywoła zaświecenie się kontrolki) to poduchy czołowe będą dalej działać poprawnie??
bartikrasnik - 21 Kwi 2009, 18:08
sadze że powinny mają inne czujniki do oktywacji i sadze ze nawet pomimo awarii jakiejś poduszki inne powinny dizlać ze wzgledu bezpieczeństwa podczas wypadku
Skfarek - 23 Kwi 2009, 13:03
Właśnie że nie, w momencie jak pali ci się kontrolka znaczy że system znalazł błąd i ze względów bezpieczeństwa wyłącza cały układ. Podobnie jak np zapali ci się kontrolka ABS bo nie działa jeden czujnik wyłączany jest cały system.
pP - 23 Kwi 2009, 15:25
Skfarek napisał/a: | Właśnie że nie, w momencie jak pali ci się kontrolka znaczy że system znalazł błąd i ze względów bezpieczeństwa wyłącza cały układ. |
nieprawda, przed chwilą dostałem info od zaufanego człowieka z ASO w Poznaniu,
układ poduszek czołowych i bocznych są od siebie niezależne, owszem po odpięciu siedzenia komputer wywali błąd systemu poduszek, jednak pozostałem 3 będą w dalszym ciągu działać!! ma to na celu maksymalnie zwiększenie bezpieczeństwa pasażerów,
dziękuję - temat do zamknięcia
bartikrasnik - 23 Kwi 2009, 17:17
to dobrze myślałem logicznie... zawsze sa jakies wyjścia awaryjne
tarluk - 15 Cze 2009, 12:20
Skfarek, jeżeli odepniesz fotel i włączysz stacyjkę masz błąd - i bankowo podpięcie pod komputer musi być - zrób to na wyłączonym zapłonie i będzie wszystko cykać - jeżeli chodzi o odłaczenie reszty poduszek to bzdura - odłaczy wtedy fotel tylko i wyłacznie wraz z napinaczem bo jest to jeden ten sam układ - reszta będzie trybić tylko że kontrolka będzie się świecić ;P
A co do ABS-u to chyba logiczne że jak w jednym kole ABS nie trybi to reszta też musi się wyłączyć ... no bo jak sobie wyobrażasz hamowanie że trzy koła dają popuszczenie a jedno blokuje ?? stary lecisz diftem jak Vin Diesel
oby ;PP
heh pozdro
|
|