Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK3] regulator wysokości lampy

Nesor - 15 Kwi 2009, 19:07
Temat postu: [MK3] regulator wysokości lampy
panowie problem...

od kiedy kupilem fieste nie dzialala w niej regulacja el. wysokości lampy od pazazera bo wtyczka byla uj~~na, kupiłem wtyczke lecz juz nie zdazylem zalozyc bo rozwalilem lampe i regulator...

zakupilem kolejną z regulacją el. lecz na inna wtyczke ( na okrągłą)
wszystko podpięte tak jak trzeba, prąd jest ale nie rusza nic lampy, od kierowcy regulator działa a od pasazera nie... podpiolem tez drogi taki sam na okrągłą i nic tez nie działa...

czy moze byc ze ten typ regulatora nie chodzi u mnie w fieście - troszke dziwne bo to tez regulatro od mk3

to jest ta okrągła wtyczka

a to wtyczka która była seryjnie u mnie w fieście kwadratowa..

najleprze jest to ze jak podlacze wtyczke ( okrągłą) to regulator druga lampe lekko obniza
(to chyba dobrze oznacza ze lapma od kierowcy jest nizej od lampy pasazera)
lecz czemu nie działa z tym regulatorem?

Lucek - 15 Kwi 2009, 19:19

Mam ten sam problem tyle że ja wogole nie wiedziałem że ta wtyczka to właśnie od regulacji świateł. A w lampach mam na okrągłe wejścia można powiedzieć jajowate. Chyba trzeba jechać do elektryka żeby zaminił wtyczki
Nesor - 15 Kwi 2009, 19:50

ja u siebie podpiolem i i tak nie chodzi.... :/
marian - 17 Kwi 2009, 21:35

przy okazji też się musze pożalić że mi też nie działa prawa właśnie lampa tylko że od początku jak kupiłem to nie działała ele rozebrałem ten mechanizm przy lampie i okazało się (obudowa była peknięta,dodajmy)że wszystko jest skorodowane ale po wyczyszczeniu może byłoby git ale tam był taki potencjometr suwakowy i on był w takim stanie że kaplica więc jeżdziłem bez regulacji,pech chciał że tę stronę mi koleś passatem przefasonował więc musiałem lampe wymienić i co się okazuje ,gniazdo ok ale i tak nie działa rozebrałem ten mechanizm a tu więcej elektroniki i wogóle jakoś innaczej tak jakby nowsza generacja więc dałem sobie spokój,a co najlepsze to jak pod tą wtyczke podpiałem lampe z prawej strony i działała bez zarzutu więc polecam nie wnikać.Ja wywaliłem ten cały układ scalony i podłączyłem na krótko przewody do silniczka i jak te przewody podepne w odpowiednie miejsca we wtyczce to moge obniżać lub podwyżać byle na przeglądzie było ok