Forum FiestaKlubPolska -

LPG - [MK5] Stag 200 błędne wskazanie poziomu gazu

lesiokro - 5 Kwi 2009, 21:55
Temat postu: [MK5] Stag 200 błędne wskazanie poziomu gazu
Posiadam Fieste MK5 z instalacją sekwencyjną STAG 200, ostatnio kontrolki od poziomu gazu mi szaleją, tzn gaz się kończy a wskazuje maxa, jak zaleję to ptrzez 10-15 min potrafi być max a potem spada. Nie żeby mi to specjalnie przeszkadzało ale ... co mogło paść i jakie mogą być koszta
diodalodz - 6 Kwi 2009, 00:02

coś stało sie z tzw "szkiełkiem" . Zamontowane na wielozaworze gazu odchodzą 2 przewody albo spadł albo wiesza się pływak . Koszta nieznane. Trzeba zobaczyć co jest .
szczur - 6 Kwi 2009, 18:28

W moim przypadku rzecz ma się podobnie choć nie do końca (instalacja STAG).
Zdiagnozowano u mnie uszkodzenie wyświetlacza poziomu gazu. Cały czas pokazuje rezerwę. Ustalenie usterki w ramach gwarancji. Być może u Ciebie też idzie tylko o wyświetlacz.

lesiokro - 6 Kwi 2009, 20:14

Sam wyświetlacz raczej nie ... właśnie zatankowałem i na stacji miałem 2 zielone diody a jak dojechałem do domu jakieś 2km to już miałem 4ry, niby nic ale wkur...
mamuten - 7 Kwi 2009, 23:40

to na pewno pływak albo kabelki ja mam tak ze ciągle mi się świeci jedna dioda nie zależnie czy pełna czy pusta butla :ok:
bukolek - 10 Kwi 2009, 10:28

Ja mam instalacje z 2007 r. To samo jak koledzy piszecie. Najlepszy wskaznik dla mnie to licznik przejechanych kilometrow. Na te diodki w ogole nie patrze. :(
diodalodz - 11 Kwi 2009, 01:40

bukolek napisał/a:
Ja mam instalacje z 2007 r. To samo jak koledzy piszecie. Najlepszy wskaznik dla mnie to licznik przejechanych kilometrow. Na te diodki w ogole nie patrze. :(

bardzo mądre zdanie , ja sobie dałem siana po 2 miesiącach walk z tym ustrojstwem . zawsze chciałem mieć pełne wskazanie i mam od 1/2 butli do pełna i tak i tak pokazuje pełną butle zawsze . Ostatnie 10 litrów dopiero działa skala poprawnie . Także trzeba dać włochom jeszcze kilka lat na rozwinięcie patentu .

mamuten - 11 Kwi 2009, 21:34

czyli szkoda szukać dziury w całym i się bawić z tymi diodami na tej konsolce :-)