|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] £ozysko na wa³ku sprzeg³owym czy oporowe?
snowboardwp - 30 Mar 2009, 22:41 Temat postu: [MK3] £ozysko na wa³ku sprzeg³owym czy oporowe? mam problem ma³y. na luuuzie bez wcisnietego sprzegla slychac jak huuczy skrzynia, jak wcisne sprzeg³o to przestajê, i teraz pytanie, czy to sprzeg³o oporowe czy lozysko walka sprzeglowego ???? bo jedni mowi± ze oporowe a drudzy ze walka, i jestem w kropce
[ Dodano: Pon Mar 30, 2009 22:43 ]
i zapomnialem dodac -
opinia - " jak oporwoe to do wymiany , jak lozysko walka to mozna jezdzic, przypadlosc fordowskich skrzyn" - co o tym sadzic?;p
Maki - 30 Mar 2009, 23:18
Mo¿e ³o¿ysko oporowe
Mi siê ja obstawiam na ³o¿ysko wa³ka. Bo Je¶li to drugie to by hucza³o przy wci¶niêtym sprzêgle, a huczy odwrotnie.
JoeMix - 30 Mar 2009, 23:50
Szumi wa³ek wej¶ciowy skrzyni - one z wiekiem tak maja niestety :(
snowboardwp - 31 Mar 2009, 09:36
ok, wa³ek przy takiej pracy, jak szumi nadaje sie do szybkiej wymiany czy mozna jeszcze troszke poczekac? bo troche funduszy brak na naprawe na dzien dzisiejszy, a koszt rozebrania skrzyni bedzie duzy dosyc zapewne
JoeMix - 31 Mar 2009, 10:44
Te skrzynie umieraj± z szumi±cym wa³kiem, prêdzej siê Ci fiesta rozsypie ni¿ ten wa³ek wyszumi jak my¶lê. u siebie mam starsze skrzynki które dobrze chodz± i nie ma z nimi problemu, na 8 nieszumi±cych mam tylko 2.
snowboardwp - 31 Mar 2009, 13:55
hehe, no to ok , to bede jezdzil z szumiej±cym wa³kiem;) nawet brzmi ciekawie;)
|
|