Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Palec rozdzielacza zap³onu

przemo. - 30 Mar 2009, 21:31
Temat postu: [MK3] Palec rozdzielacza zap³onu
Witam wszystkich mam do was pytanie jak mo¿na ¶ci±gn±æ palec w rozdzielaczu zap³onu w fie¶cie mk3 poniewa¿ urwa³y mi sie 2 przewody te co wychodz± na zewn±trz i musze je jako¶ po³±czyæ pozdrawiam

[ Dodano: Pon Mar 30, 2009 20:38 ]
Fajnie by by³o jak kto¶ by mia³ jakie¶ zdjêcia :)

diodalodz - 30 Mar 2009, 22:11

zrób zdjêcie to pomy¶limy .
JoeMix - 30 Mar 2009, 23:59

Jak zdejmiesz kopu³kê to poci±gnij za palec - zejdzie, jest na wsuwkê z tego co pamiêtam.
mamuten - 31 Mar 2009, 00:07

bardzo ³atwo ¶ci±gasz kopu³kê i poci±gasz palec ale z umiarem i wszystko ³adnie schodzi :ok:
Parzych - 31 Mar 2009, 01:41

Tak OT... mój omal nie odciêty palec...

:hahaha:

przemo. - 31 Mar 2009, 20:01

Witam uda³o mi siê palec ¶ci±gn±æ i teraz mam pytanko jak mogê tam siê do ¶rodka dostaæ na zdjêciu jest strza³k± zaznaczone

JoeMix - 31 Mar 2009, 20:18

Mo¿e jestem ¶lepy - strza³ki nie widzieæ, ale tobie siê urwaæ kabelki od czujnika Halla, Ty musieæ zwyczajnie odkrêciæ aparat od silnika (3 ¶ruby) i rozebraæ na czê¶ci. Sobie zaznaczyæ ostr± kreskê ¿eby potem tak samo aparat za³o¿yæ, ale zap³on i tak trzeba bêdzie ustawiæ.
przemo. - 31 Mar 2009, 20:27

Ale te ¶rubki co s± w ¶rodku czy na zewn±trz??
DziDzia - 31 Mar 2009, 20:37

Te zewnêtrze, doskonale widaæ jedn± na zdjêciu..

pozdro :!:

Parzych - 31 Mar 2009, 21:33

JoeMix, strza³ka jest ale czarna, dlatego jej nie widaæ...przemo., Trzeba by³o zrobiæ bia³± strza³ke... bo czarna na czarnym to :ty³ek: widaæ...
JoeMix - 1 Kwi 2009, 07:48

Mnie strza³ka nie potrzebna bo wiem o co chodzi, 3 ¶ruby montuj± korpus rozdzielacza do silnika, jak odkrêcisz to pewnie od spodu bêdzie blokada która jak wyjmiesz to zejdzie ten zaczep co siê w silniku zahacza i da siê wyc±gn±æ wirnik z magnesami, wtedy powinno juz byæ widaæ ca³y czujnik i jego mocowanie.

(pisze w ciemno, bo nie mam nigdzie rozrysowanego aparatu z CVH, a i sam nigdy nie mai³em okazji rozbieraæ)

przemo. - 1 Kwi 2009, 17:28

Witam tak to urz±dzenie wygl±da po rozkrêceniu, a jak siê mogê dostaæ do ¶rodka co jest strza³ka bia³a

JoeMix - 1 Kwi 2009, 17:56

Nie ma nigdzie rysunków, opisu :( Wyczy¶æ porz±dnie ca³y ten aparat, bo brudny i ma³o widaæ, zobacz czy nie ma tam w g³êbi jakich¶ ¶rub mocuj±cych czy co¶.

Zielona strza³ka - zobacz czy to nie jest jaka¶ du¿a nakrêtka czasie, bo mo¿e to byæ kawa³ek litej obudowy tez.

Czerwona strza³ka - to mo¿e byæ trzpieñ do wybicia, ¶rubka czy co¶ - wtedy pewnie co¶ z o¶li zejdzie, co¶ siê da wysun±æ.

[ Dodano: Sro Kwi 01, 2009 17:57 ]

diodalodz - 1 Kwi 2009, 20:10

dok³adnie trzeba wybiæ sworzeñ z koñcówki aparatu i wysun±æ wa³ek . Naznacz tylko wcze¶niej jak by³y zamontowane .