Forum FiestaKlubPolska -

Nasze auta - [MK4] Mk4,5 By OLO do sprzedania

olo - 28 Mar 2009, 23:25
Temat postu: [MK4] Mk4,5 By OLO do sprzedania
!!!na sprzedaż!!!
Pytania na Pw

1. NICK: olo
2. IMIĘ: Olek
3. MODEL: FIESTA
4. WERSJA: TECHNO
5. ROCZNIK: MK4 96r.
6. SILNIK: 1,4 16v Zetec-s 90 KM
7. OPIS AUTA: Autko kupilem u handlarza :/ jakieś 2 lata temu. Zobaczylem ja na otomoto i odrazu sie spakowalem i pojechałem obejrzec no uwiódł mnie jej kolor i w ogóle jakoś tak do mnie przemówiła. Pojechałem wsiadłem przejechałem się okazało sie ze samochód ma wiele do zrobienia czyli trzeba było popracować nad zawieszeniem szyby sie nie otwierały i jedno oko nie świeciło :/ a ze to "moje" pierwsze 4 kółka to napaliłem sie jak szczerbaty na suchary. KUPIŁEM i tu zaczęła się moja przygoda z MK4.
Po powrocie do domu zabrałem pojechałem zarejestrować moje autko i zaczęły sie inwestycje to wymiana lamp bo okazało sie ze kosz jest wypalony, wymiana uszczelniaczy na wałkach rozrządu i ogólne pompa wody rozrząd i takie tam pierdoły.

8. DOKONANE ZMIANY / WYKONANE PRACE
a. wizualne:
- Lampy angels eyes
- pakiet od fiesta MK5 sport zderzaki przód tył czekam na listwy progowe
- Końcóweczka tłumika
- wygłuszenie podłogi i wywalenie starego filcu przegniłego od stojącej wody
b. mechaniczne:
- zestaw k&N i57
- hamuce od xr2i tarcze Ebc Turbogrove i klocki greenstuff

c. audio:Radio JVC AVX 11 Skrzynia basowa blupunkt wzmacniacz blaupunkt i przednie głośniki blaupunkt

d. inne:
Nie pamiętam

9. PLANOWANE ZMIANY / PLANOWANE PRACE
a. wizualne: dokładki na progi MK5 sport, przemalowanie angelsów na czarno
b. mechaniczne: 1,7 VCT z pumy i tarczobębny do tyłu jeżeli się uda ( nie zgłębiałem jeszcze tego pomysłu )
c. audio: jakieś głośniki na półkę
d. inne zmiana siedzeń na siedzenia z ST, flokowanie wnętrza na czarno, chce zbudować Mk 4 ST 125

Pierwsza fotka

Druga

Trzecia

Czwarta

A tak ma wyglądać po wizji LOYa

kaczoro - 28 Mar 2009, 23:40

Kolor fantastyczny :ok: Zderzaki też klasa :bigok:

Te felgi to tylko na zimę mam nadzieję...bo imo wogóle nie pasują ;-(

Jakaś gleba by się przydała bo tył jest wyjątkowo wysoko :yyy:

Pozdrawiam.

DziDzia - 28 Mar 2009, 23:51

A czemu mk 4,5 :?:

pozdro :!:

olo - 28 Mar 2009, 23:58

A tak jakos dla bajeru :P te 4,5 bo zderzaki od 5 wiec niech bedzie 4,5 :P

Oczywiscie bedzie obniżona i przód i tył ale dopiero jak sie cieplej zrobi i przejde na felgi letnie bo te jak sam zauważyles straszą :P a będą takie jak w awatarze chyba ze cos ciekawego znajde :)

MARIUSZ.B - 29 Mar 2009, 00:03

Super fiesta, dorwałeś już gdzieś te progi czy dopiero szukasz ? Towar niezwykle deficytowy.
arecki - 29 Mar 2009, 00:06

sporo kasy już włożyłeś i zapewne jeszcze włożysz :-) ale widzę że sie opłaca :ok: fiesta cieszy oko :devil: tak trzymaj :yes: <oki>
olo - 29 Mar 2009, 00:18

MARIUSZ.B napisał/a:
Super fiesta, dorwałeś już gdzieś te progi czy dopiero szukasz ? Towar niezwykle deficytowy.

Znalazlem na angielskim e-bayu i umówilem sie z kolegą że mi przywiezie jakie rzeczy będe chciał z anglii jak mu przeleje kaske :) a angole maja tego troche tylko ze w dzikich cenach :P 110 funciaków za progi z przfesyłka ale jak sie powiedziało a to trzeba powiedziec b :) a jakos nie widzia mi sie przystawki z allegro :P

No i mam do sprzedania dokladki do Xr2i kpl bo jednak będzie cieżko je spasować

grzes87 - 29 Mar 2009, 00:22

kolejna z moich ulubionych fiest :-) juz tyle w niej zrobione ze nie ma do czego sie "przyczepic" :-P tezymam kciuki za swap mnie tez sie to marzy ale kasy brak ;-| no ale ja planuje uzywac fiesty az padnie (co nienastapi szybko :) ) wiec moze za pare lat sie doczekam
olo - 29 Mar 2009, 00:30

grzes87 napisał/a:
kolejna z moich ulubionych fiest :-) juz tyle w niej zrobione ze nie ma do czego sie "przyczepic" :-P tezymam kciuki za swap mnie tez sie to marzy ale kasy brak ;-| no ale ja planuje uzywac fiesty az padnie (co nienastapi szybko :) ) wiec moze za pare lat sie doczekam

oj jest sie do czego przyczepić :)
po zimie ruda cholera sie pojawila ale będziem ją zwalczać zaprawkami i lakierem :P

grzes87 - 29 Mar 2009, 00:34

a miales bity samochod ? mocno ? i ruda pojawia sie tylko tam ?
-adi- - 29 Mar 2009, 00:40

Bardzo fajne sie prezentuje :ok: , silnik i wersja taka sama co umnie :D
czekam na efekt dalszych prac! pozdro! :)

MaRo - 29 Mar 2009, 00:48

Elegancka. Cieszy że coraz więcej ekstra prezentujących się MK4 na naszych drogach.
Swoją drogą coraz bardziej zastanawiam się nad zakupem Engel Eysów do swojej sztuki.

olo - 29 Mar 2009, 00:59

grzes87 napisał/a:
a miales bity samochod ? mocno ? i ruda pojawia sie tylko tam ?

Przyladowalem przodem delikatnie :P ale ruda cholera pojawia sie na nadkolach z tyłu :P stały numer z tego co widze :P

a co do angelsow to musze powymieniać ledy w ringach bo juz jedne sie nie świecą :) chinski badziew :P

grzes87 - 29 Mar 2009, 10:54

olo napisał/a:
Przyladowalem przodem delikatnie :P ale ruda cholera pojawia sie na nadkolach z tyłu :P stały numer z tego co widze :P

hmm mysalme ze kupiles po biciu i zle zrobiona byla wiec dlatego bierze... u mnie atakuje blotnik lewy z przodu bo dostala w niego, a reszta miejsc jest ok :ok:
Cytat:
a co do angelsow to musze powymieniać ledy w ringach bo juz jedne sie nie świecą :) chinski badziew :P

hmm ja swoje mam ponad rok i swieca elegancko (ringi) tylko w jednym czasem nie styka to swieci slabo. ale kombinerki w reke przydusic styki i te metalowe wystajcae i dziala jak nowe :yes:

olo - 29 Mar 2009, 13:11

grzes87 napisał/a:
hmm ja swoje mam ponad rok i swieca elegancko (ringi) tylko w jednym czasem nie styka to swieci slabo. ale kombinerki w reke przydusic styki i te metalowe wystajcae i dziala jak nowe

U mnie najpierw mrugaly a pozniej je szlak trafil a niema mozliwosci u sprzedającego nabyc takich ledów :P bede cos kombinowal :P

maniek_best - 30 Mar 2009, 19:15
Temat postu: piękna
Brak słów auto urzeka. Super piękny kolor i ładnie odbajerowane.

Tylko pozazdrościć furki

Parzych - 30 Mar 2009, 19:49

olo napisał/a:
A tak ma wyglądać po wizji LOYa
Będzie ciekawie <oki> :yes:
Puff - 30 Mar 2009, 22:58

Kolor zacny. Ta "przeróbka" (grill + oczy) jakoś mi się z Mustangiem kojarzy... :myśli:
Pytanie tylko do Autora - skąd chcesz skołować klamki w kolorze nadwozia (bo chyba nie chodzi o zwykły paint oryginalnych?) :fox:

olo - 1 Kwi 2009, 20:14

Pufcio napisał/a:
Ta "przeróbka" (grill + oczy) jakoś mi się z Mustangiem kojarzy...

Ja tez mialem takie skojarzenie :)
Pufcio napisał/a:
Pytanie tylko do Autora - skąd chcesz skołować klamki w kolorze nadwozia (bo chyba nie chodzi o zwykły paint oryginalnych?)

chyba jednak chodzi o paint :)

J@rek - 1 Kwi 2009, 21:25

Zacna MK IV :ok: rób rób tego moda :V:
Raciu - 24 Kwi 2009, 00:06

bardzo ładnie się prezentuje :-P ja też szukam takich zderzaków ale narazie kiepsko mi idzie :rotfl: nie bawem i ja coś wrzuce na to forum :rotfl:
avenger - 24 Kwi 2009, 18:49

Fajna Fiesta, życzę zeby niedlugo wyglądała w realu tak jak w tym VT ;)
olo - 24 Kwi 2009, 21:58

Czarny grill juz jest slupki tez zawieszka lezy czeka na zalozenie :P a felgi raczej zostana w fazie projektu :P narazie sa zalozone letnie :P
kaczoro - 25 Kwi 2009, 10:50

olo napisał/a:
zawieszka lezy czeka na zalozenie :P

Czyli jednak udało się naprawić pęknięty amor? :jupi:

olo - 25 Kwi 2009, 15:52

kaczoro napisał/a:
Czyli jednak udało się naprawić pęknięty amor?

Tak nie bylo problemu ale z zalozeniem jeszcze bede musial poczekac bo czasu ostatnio brak :P

arecki - 25 Kwi 2009, 16:34

olo, to jak? jeszcze tylko swap i będzie malina :ok: :devil:
olo - 25 Kwi 2009, 16:45

:) no jeszcze pare rzeczy caly czas czekam na progi od mk5 do zrobienia jeszcze beda nadkola z tyłu i przedni blotnik :P a swap mi sie marzy caly czas tylko chcial bym aby poszlo to szybko i bezboleśnie :P ale wiadomo ze tak niema a no i nachodzi mnie na cos wiekszego niz 1,7 bo to ciezko upolowac a brak mi czasu zeby leciec na drugi koniec polski po sam silnik kurde metlik w glowie jak nic

[ Dodano: Czw Maj 07, 2009 21:07 ]
moja najnowsza modyfikacja okna jednorazowe :P

Wa51oL - 7 Maj 2009, 23:53

ojej a co ci sie z oknami stalo ?:P
J@rek - 8 Maj 2009, 06:30

olo, czyżby ktoś zrobił ci dżołka <???>
grzes87 - 8 Maj 2009, 09:55

olo, mozesz zapodac troche fotek auta jeszcze przed modyfikacjami by LOY ?? czyli tak jak jest teraz ale w duzej rozdzielczosci fotki ? i tak auto z kazdej strony... lakier rewelacja za kazdym razem jak taki widze to mnie sie marzy taki nietuzinkowy :)
olo - 8 Maj 2009, 23:26

A no tak bylo bo sie podnosniki zerwaly :P nrmalnie mam pecha wszysto sie sypie :P
Ok zrobie zdjecia jak bedzie pogoda i slonko bedzue swiecilo wtedy efktownie lakier wyglada :)

grzes87 - 9 Maj 2009, 19:11

olo napisał/a:
wtedy efktownie lakier wyglada
i oto mi chodzi, piekny jest :-) i jeszcze te szprychy :-P
olo - 21 Maj 2009, 22:48

Dziaj zakupilem halogeny niby mialy pasowac a tu nie pasuja :P czyli bedzie rzezbienie w g... zalozylem kratke :P jakas tuningowa bo oryginalu nie da rady znalezc :P wiecie co wam powiem jednak chyba przerzuce sie na inne auto juz mam dosc zastanawia mnie to jak chlopaki wytrzymuja jak wala grube projekty. Szacunek :)
grzes87 - 21 Maj 2009, 23:39

olo napisał/a:
wiecie co wam powiem jednak chyba przerzuce sie na inne auto

to ja biore Twoja a swoja oddaje komu innemu ale WOLFY zatrzymuje gy
p.s foty to sie chyba produkuja i czekasz az przyjdzie zima :)

olo - 22 Maj 2009, 22:46

A pewnie bys nie chcial tylnie nadkola wpierdziela ruda cholera :P silnik juz zameczylem i ledwo sie toczy :P doszedlem do wniosku ze skatowalem ten samochod :P wizualnie i mechanicznie :P pomimo tego ze tyle kasy juz wpakowalem. Zastanawiam sie nad MG ZR no chyba ze mam slabsze dni i wroci mi ochota na inwestycje w forda :)

ps. zdjecia moze zrobie jutro brak czasu naprawde nawet nie mam kiedy nawet srodka poskladac :)

grzes87 - 23 Maj 2009, 09:57

olo napisał/a:
brak czasu naprawde nawet nie mam kiedy nawet srodka poskladac

wiem co to znaczy jeszcze nie tak dawno jezdzilem z samym fotelem o deska rozdizelcza :-P i tak przez 4 miesiace

kurcze martwisz mnie z ta ruda, co jest ze tak bierze ? u mnie nic zero oznak jakiejkolwiek rudej tam. tylko przedni blotnik bierze bo zle zrobiony zostal a tak to nic...

MG ZR jest przepiekne i nietuzinkowe wiec dobry zakup ale niestety juz nie ma rovera itp wiec kiepsko z czesciami ewentualnie itp itd. jak juz to kupuj FIESTE :P

olo - 23 Maj 2009, 14:45

No ruda cholera w jednym miejscu z tylu po stronie kierowcy i tylko tam z tych widocznych miejsc :P ale wiesz tak nie widac tego bo lakier tez taki rudawy :P

Dzisiaj przelatalem wszystkie szroty i autoczesci w poszukiwaniu silnika 1,7 vct no i jeden znalazlem z peknietym blokiem :P i nic wiec nawt zadnego smierdzacego 1,4 w 16V masakra bida jak nic u mnie w miescie :P

A co do mg to podoba mi sie strasznie i lata jedno w slupsku do sprzedazy :P ale nie mialem okazji zobaczy ile gosc sobie zyczy i to dokladnie taka wersja jak mnie sie widzi czyli ZR 160 w kolorze niebieskim ze elementami skorzanymi w srodku :)

a teraz siedze i dumam jak zalozyc halogeny :P

grzes87 - 23 Maj 2009, 20:23

a mnie nie stsac na razie na swap ;/ poza tym zbieram na motocykl wiec nie da sie pogodzic dwoch rzeczy na raz :-P a poza tym nie wiem czy jak mamie bedize sie zmieniac samochod czy nie przesiade sie do Jej a swoj oddam w dobre rece.... ehh wszystko jest takie skompl;ikowane :hihihi:
grzes87 - 4 Cze 2009, 23:46

no to jak juz sie ujawniles ze zmiana to na co przesiadka ? :fox:
bzyQ_tar - 5 Cze 2009, 07:56

jakie to felgi są? :) bo zajebiste :)
grzes87 - 5 Cze 2009, 10:33

bzyQ_tar, sprecyzuj o ktore CI chodzi bo Olo ma alusy i zimowe jak na poczatku posta i letnie jak w avatarze lub w 7 poscie na 2 stronie :-P a moze chodzi Ci o te z projektu Loy-a ? :)
bzyQ_tar - 5 Cze 2009, 17:56

O tych z projektu loya moge jedynie pomarzyc (piękny projekt, jest na moim pulpicie :D ) , zimowe, felgi jak felgi :) ale chodzi mi o te niesamowicie ładne felunie na lato :) Wydają się ogromne :)
olo - 5 Cze 2009, 18:41

:) hehe widze ze nic nie umknie Twojej uwadze :) a wiec bardzo możliowe ze przesiadka bedzie na alfa 147 2,0 selespeed czy jakos tak :) zobaczymy narazie walcze z kredytami :P a pozniej bede szukal autka :)

Fiestolot chyba zostaje w rodzinie :P

arecki - 5 Cze 2009, 18:45

Cytat:
:) hehe widze ze nic nie umknie Twojej uwadze :) a wiec bardzo możliowe ze przesiadka bedzie na alfa 147 2,0 selespeed czy jakos tak :) zobaczymy narazie walcze z kredytami :P a pozniej bede szukal autka :)

Fiestolot chyba zostaje w rodzinie :P

oł noł alfa :P ? bierz dobry kredyt :-) i dobrze ze fiestki nie pogonisz...szkoda by jej było...

MARIUSZ.B - 5 Cze 2009, 18:51

Jakby się alfa popsuła zawsze będziesz miał auto zastępcze :hahaha:
grzes87 - 5 Cze 2009, 18:57

MARIUSZ.B napisał/a:
Jakby się alfa popsuła zawsze będziesz miał auto zastępcze :hahaha:

dobre dobre :rotfl:

olo, chyba ktos Cie dawno nie grzmotnal porzadnie :) rob fieste mk4 ST i smigaj do woli a nie zastanawiasz sie nad piekna wloszka ktora bedzie stac w warsztacie gy

J@rek - 5 Cze 2009, 22:33

no olo alfy są ładne też się zastanawiałem nad 145 ale po przeczytaniu o ich awaryjności dałem sobie spokój. Ten model jest już chyba bardziej dopracowany :?:
olo - 5 Cze 2009, 23:39

Ale wy "zgryzliwe bestie jestescie" :) dokuczacie alfie siedze dosc sporo ostatnio na forum alfy i jakos nie narzekaja zbytnio :) mial byc MG Zr ale po przeczytaniu paru postow stwierdzilem ze ciezko znalezc zdrowy egemplarz i padlo na cos malego czyli alfe zawsze mi sie podobaly. Jasne ze chial bym fiestolota mk6 w wersji St ale za duzo sobie zycza :P a az tyle mial nie bede :) A fiescini nie sprzedaje chyba ze ktos chial by ja przygarnac z calym dobrobytem inwentarza :) ale to tylko w forum bym wiedzial co sie z nia dzieje :)
grzes87 - 16 Sie 2009, 20:20

olo, olo, olo, olo, olo, olo, zagladasz jeszcze ? co z fura ? sprzedana ? czy cos ? moze chcesz mi sprzedac felgi te z awatara :fox:
olo - 16 Sie 2009, 22:29

Zagladam zagladam na bierząco jestem widze ze ostatnio sporo sie MK4 ladnych pojawilo :) A fura narazie nie sprzedana stoi pod domem narazie brak mi odwagi by wystawić ogloszenie. A ja sie ciesze nowym nabytkiem i moze troszke wakacjami :)

hehe co do felg to zobacze :) moze uda sie fiestolota uchowac w rodzinie bardzo bym chcial :) )

grzes87 - 17 Sie 2009, 13:23

przypomnij jakie to sa felgi ? rozmiar, et, itp.
olo - 17 Sie 2009, 21:53

felgi firmy " krzak" z ladnymi dekielkami o rozmiarze 15" et chyba 35 ale nie jestem pewien ale jeżeli nie masz twardej zawieszki to rypia o nadkola :P a oponki 195/45/15 i trzyma sie na zakretach super :P oczywiscie spolerowane ranty na kraweznikach i "drobne" otarcia :P no niestetety na niskim profilu tak bywa :P ladnie sie prezentuja na aucie aha i zapomnialem ze sa to uniwersale z roznymi roztawami śrub, pewnie i delikatnie krzywe :P
grzes87 - 18 Sie 2009, 00:07

eee to jak 15" to j nie chce. myslaem ze to 14 " i bede mial ladne zimowki. moje wolfy tez sa 15" 195/45 plus zawieszenie -30 i jest twardo wiec juz nie powtorze tego bledu i nie wladuje do przyszlego samochodu takich nalesnikow gy
olo - 2 Lis 2009, 15:22

aktualne foty

Może ktos chce prygarnac :)

arecki - 2 Lis 2009, 15:28

olo napisał/a:
Może ktos chce prygarnac

eeeeee miałeś nie sprzedawać :fox:

co ona tak doopsko ma w górze? i co z progami...?

olo - 2 Lis 2009, 15:39

No a jednak bede ja reanimowal bo cos na obrotach plywa i sprzedawal pewnie wystawie na allegro w prrzyszlym tygodniu :P Może ma ktos krowkowca do zetecka pozyczyc bym sprawdzil czy to nie jego wina :P Progów juz niet :P A wisi wysoko bo ma jakies zamienniki sprezyny ;/ kaszana ale gwint lezy w bagazniku :P

A sprzedac musze bo kasa na wesele jest potrzebna :/ i pewnie puszcze ja po kosztach

J@rek - 2 Lis 2009, 18:28

olo ładnie wygląda :ok: szkoda że idzie na sprzedaż :sad:
grzes87 - 2 Lis 2009, 21:56

olo, ha ! w koncu doczekalem sie na fotki po roku czasu :P
po co Ci welesle kobita nie ucieknie :P

[ Dodano: Pon Lis 02, 2009 22:04 ]
a felg odziielnie nie sprzedajesz ? :fox:

olo - 2 Lis 2009, 23:50

gadam gadam i tak pewnie jej nie sprzedam :P tak to jest z Tymi autkami kocha sie je :) jedno male takie OT powiem Wam ze ludziska tu na forum to sa fajne :) siedze od jakiegos czasu ma a3-club.net i taka jak tam komere odpierdzielaja to sie w glowie nie miesci :) pozdrowienia dla Was wszystkich bez wyjatków widac ze uzytkownicy Fiestek to super ludzie a nie bufony
arecki - 2 Lis 2009, 23:57

olo napisał/a:
pozdrowienia dla Was wszystkich bez wyjatków widac ze uzytkownicy Fiestek to super ludzie a nie bufony

no widzisz, dopiero A3 Club Ci to uzmysłowił :-P ale spoko , rozumiem Cie bo znam parę osób z tego klubu :rotfl:

hubi_2006 - 3 Lis 2009, 00:10

grzes87 napisał/a:
[ Dodano: Pon Lis 02, 2009 22:04 ]
a felg odziielnie nie sprzedajesz ? :fox:
a ten już na żyletki ją :rotfl: żart :-)
grzes87 - 3 Lis 2009, 11:15

hubi_2006 napisał/a:
a ten już na żyletki ją :rotfl: żart :-)

no ba ! co nieco by sie przydalo kazdemu z tej fiestki gy

olo - 3 Lis 2009, 12:56

Starzy Zyleciarze juz widze ze siedza :P no pare czesci by pewno poszlo w miare szybko :)
grzes87 - 3 Lis 2009, 17:35

czatuja jak sie da gy wyrwe z niej wszystko gy bedzie moja :rotfl:
olo - 15 Lip 2011, 10:55

Może ktos chce Kupić
Bo moja mama rozmyslila sie z robienia prawa jazdy a autko stało prawie 2 lata w garazu.

Cena: 4000 zł + kpl felg alu letnie z awatara 15" i zimowe ze zdjęć 13"
Wymienione sprzęgło, przepływomierz,kable WN, rozrząd i pare innych

Marcin - 15 Lip 2011, 11:08

ten kolor jest zadżebisty :serduszka: nie chcesz się zamienić :rotfl:
olo - 15 Lip 2011, 11:15

Twoja tez ma ciekawy kolorek :) ale fakt az zal mi sie z nia rozstawać
!StaSiu - 25 Gru 2011, 15:33

Ja się mogę zamienić za moje 1.4 16V :P