|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Nasze auta - [MK4] Mk4,5 By OLO do sprzedania
olo - 28 Mar 2009, 23:25 Temat postu: [MK4] Mk4,5 By OLO do sprzedania !!!na sprzedaż!!!
Pytania na Pw
1. NICK: olo
2. IMIĘ: Olek
3. MODEL: FIESTA
4. WERSJA: TECHNO
5. ROCZNIK: MK4 96r.
6. SILNIK: 1,4 16v Zetec-s 90 KM
7. OPIS AUTA: Autko kupilem u handlarza :/ jakieś 2 lata temu. Zobaczylem ja na otomoto i odrazu sie spakowalem i pojechałem obejrzec no uwiódł mnie jej kolor i w ogóle jakoś tak do mnie przemówiła. Pojechałem wsiadłem przejechałem się okazało sie ze samochód ma wiele do zrobienia czyli trzeba było popracować nad zawieszeniem szyby sie nie otwierały i jedno oko nie świeciło :/ a ze to "moje" pierwsze 4 kółka to napaliłem sie jak szczerbaty na suchary. KUPIŁEM i tu zaczęła się moja przygoda z MK4.
Po powrocie do domu zabrałem pojechałem zarejestrować moje autko i zaczęły sie inwestycje to wymiana lamp bo okazało sie ze kosz jest wypalony, wymiana uszczelniaczy na wałkach rozrządu i ogólne pompa wody rozrząd i takie tam pierdoły.
8. DOKONANE ZMIANY / WYKONANE PRACE
a. wizualne:
- Lampy angels eyes
- pakiet od fiesta MK5 sport zderzaki przód tył czekam na listwy progowe
- Końcóweczka tłumika
- wygłuszenie podłogi i wywalenie starego filcu przegniłego od stojącej wody
b. mechaniczne:
- zestaw k&N i57
- hamuce od xr2i tarcze Ebc Turbogrove i klocki greenstuff
c. audio:Radio JVC AVX 11 Skrzynia basowa blupunkt wzmacniacz blaupunkt i przednie głośniki blaupunkt
d. inne:
Nie pamiętam
9. PLANOWANE ZMIANY / PLANOWANE PRACE
a. wizualne: dokładki na progi MK5 sport, przemalowanie angelsów na czarno
b. mechaniczne: 1,7 VCT z pumy i tarczobębny do tyłu jeżeli się uda ( nie zgłębiałem jeszcze tego pomysłu )
c. audio: jakieś głośniki na półkę
d. inne zmiana siedzeń na siedzenia z ST, flokowanie wnętrza na czarno, chce zbudować Mk 4 ST 125
Pierwsza fotka
Druga
Trzecia
Czwarta
A tak ma wyglądać po wizji LOYa
kaczoro - 28 Mar 2009, 23:40
Kolor fantastyczny Zderzaki też klasa
Te felgi to tylko na zimę mam nadzieję...bo imo wogóle nie pasują
Jakaś gleba by się przydała bo tył jest wyjątkowo wysoko :yyy:
Pozdrawiam.
DziDzia - 28 Mar 2009, 23:51
A czemu mk 4,5
pozdro
olo - 28 Mar 2009, 23:58
A tak jakos dla bajeru te 4,5 bo zderzaki od 5 wiec niech bedzie 4,5
Oczywiscie bedzie obniżona i przód i tył ale dopiero jak sie cieplej zrobi i przejde na felgi letnie bo te jak sam zauważyles straszą a będą takie jak w awatarze chyba ze cos ciekawego znajde
MARIUSZ.B - 29 Mar 2009, 00:03
Super fiesta, dorwałeś już gdzieś te progi czy dopiero szukasz ? Towar niezwykle deficytowy.
arecki - 29 Mar 2009, 00:06
sporo kasy już włożyłeś i zapewne jeszcze włożysz ale widzę że sie opłaca fiesta cieszy oko tak trzymaj
olo - 29 Mar 2009, 00:18
MARIUSZ.B napisał/a: | Super fiesta, dorwałeś już gdzieś te progi czy dopiero szukasz ? Towar niezwykle deficytowy. |
Znalazlem na angielskim e-bayu i umówilem sie z kolegą że mi przywiezie jakie rzeczy będe chciał z anglii jak mu przeleje kaske a angole maja tego troche tylko ze w dzikich cenach 110 funciaków za progi z przfesyłka ale jak sie powiedziało a to trzeba powiedziec b a jakos nie widzia mi sie przystawki z allegro
No i mam do sprzedania dokladki do Xr2i kpl bo jednak będzie cieżko je spasować
grzes87 - 29 Mar 2009, 00:22
kolejna z moich ulubionych fiest juz tyle w niej zrobione ze nie ma do czego sie "przyczepic" tezymam kciuki za swap mnie tez sie to marzy ale kasy brak no ale ja planuje uzywac fiesty az padnie (co nienastapi szybko ) wiec moze za pare lat sie doczekam
olo - 29 Mar 2009, 00:30
grzes87 napisał/a: | kolejna z moich ulubionych fiest juz tyle w niej zrobione ze nie ma do czego sie "przyczepic" tezymam kciuki za swap mnie tez sie to marzy ale kasy brak no ale ja planuje uzywac fiesty az padnie (co nienastapi szybko ) wiec moze za pare lat sie doczekam |
oj jest sie do czego przyczepić
po zimie ruda cholera sie pojawila ale będziem ją zwalczać zaprawkami i lakierem
grzes87 - 29 Mar 2009, 00:34
a miales bity samochod ? mocno ? i ruda pojawia sie tylko tam ?
-adi- - 29 Mar 2009, 00:40
Bardzo fajne sie prezentuje , silnik i wersja taka sama co umnie
czekam na efekt dalszych prac! pozdro!
MaRo - 29 Mar 2009, 00:48
Elegancka. Cieszy że coraz więcej ekstra prezentujących się MK4 na naszych drogach.
Swoją drogą coraz bardziej zastanawiam się nad zakupem Engel Eysów do swojej sztuki.
olo - 29 Mar 2009, 00:59
grzes87 napisał/a: | a miales bity samochod ? mocno ? i ruda pojawia sie tylko tam ? |
Przyladowalem przodem delikatnie ale ruda cholera pojawia sie na nadkolach z tyłu stały numer z tego co widze
a co do angelsow to musze powymieniać ledy w ringach bo juz jedne sie nie świecą chinski badziew
grzes87 - 29 Mar 2009, 10:54
olo napisał/a: | Przyladowalem przodem delikatnie ale ruda cholera pojawia sie na nadkolach z tyłu stały numer z tego co widze
|
hmm mysalme ze kupiles po biciu i zle zrobiona byla wiec dlatego bierze... u mnie atakuje blotnik lewy z przodu bo dostala w niego, a reszta miejsc jest ok
Cytat: | a co do angelsow to musze powymieniać ledy w ringach bo juz jedne sie nie świecą chinski badziew |
hmm ja swoje mam ponad rok i swieca elegancko (ringi) tylko w jednym czasem nie styka to swieci slabo. ale kombinerki w reke przydusic styki i te metalowe wystajcae i dziala jak nowe
olo - 29 Mar 2009, 13:11
grzes87 napisał/a: | hmm ja swoje mam ponad rok i swieca elegancko (ringi) tylko w jednym czasem nie styka to swieci slabo. ale kombinerki w reke przydusic styki i te metalowe wystajcae i dziala jak nowe |
U mnie najpierw mrugaly a pozniej je szlak trafil a niema mozliwosci u sprzedającego nabyc takich ledów bede cos kombinowal
maniek_best - 30 Mar 2009, 19:15 Temat postu: piękna Brak słów auto urzeka. Super piękny kolor i ładnie odbajerowane.
Tylko pozazdrościć furki
Parzych - 30 Mar 2009, 19:49
olo napisał/a: | A tak ma wyglądać po wizji LOYa | Będzie ciekawie
Puff - 30 Mar 2009, 22:58
Kolor zacny. Ta "przeróbka" (grill + oczy) jakoś mi się z Mustangiem kojarzy...
Pytanie tylko do Autora - skąd chcesz skołować klamki w kolorze nadwozia (bo chyba nie chodzi o zwykły paint oryginalnych?)
olo - 1 Kwi 2009, 20:14
Pufcio napisał/a: | Ta "przeróbka" (grill + oczy) jakoś mi się z Mustangiem kojarzy... |
Ja tez mialem takie skojarzenie
Pufcio napisał/a: | Pytanie tylko do Autora - skąd chcesz skołować klamki w kolorze nadwozia (bo chyba nie chodzi o zwykły paint oryginalnych?) |
chyba jednak chodzi o paint
J@rek - 1 Kwi 2009, 21:25
Zacna MK IV rób rób tego moda
Raciu - 24 Kwi 2009, 00:06
bardzo ładnie się prezentuje ja też szukam takich zderzaków ale narazie kiepsko mi idzie nie bawem i ja coś wrzuce na to forum
avenger - 24 Kwi 2009, 18:49
Fajna Fiesta, życzę zeby niedlugo wyglądała w realu tak jak w tym VT
olo - 24 Kwi 2009, 21:58
Czarny grill juz jest slupki tez zawieszka lezy czeka na zalozenie a felgi raczej zostana w fazie projektu narazie sa zalozone letnie
kaczoro - 25 Kwi 2009, 10:50
olo napisał/a: | zawieszka lezy czeka na zalozenie |
Czyli jednak udało się naprawić pęknięty amor?
olo - 25 Kwi 2009, 15:52
kaczoro napisał/a: | Czyli jednak udało się naprawić pęknięty amor? |
Tak nie bylo problemu ale z zalozeniem jeszcze bede musial poczekac bo czasu ostatnio brak
arecki - 25 Kwi 2009, 16:34
olo, to jak? jeszcze tylko swap i będzie malina
olo - 25 Kwi 2009, 16:45
no jeszcze pare rzeczy caly czas czekam na progi od mk5 do zrobienia jeszcze beda nadkola z tyłu i przedni blotnik a swap mi sie marzy caly czas tylko chcial bym aby poszlo to szybko i bezboleśnie ale wiadomo ze tak niema a no i nachodzi mnie na cos wiekszego niz 1,7 bo to ciezko upolowac a brak mi czasu zeby leciec na drugi koniec polski po sam silnik kurde metlik w glowie jak nic
[ Dodano: Czw Maj 07, 2009 21:07 ]
moja najnowsza modyfikacja okna jednorazowe
Wa51oL - 7 Maj 2009, 23:53
ojej a co ci sie z oknami stalo ?:P
J@rek - 8 Maj 2009, 06:30
olo, czyżby ktoś zrobił ci dżołka
grzes87 - 8 Maj 2009, 09:55
olo, mozesz zapodac troche fotek auta jeszcze przed modyfikacjami by LOY ?? czyli tak jak jest teraz ale w duzej rozdzielczosci fotki ? i tak auto z kazdej strony... lakier rewelacja za kazdym razem jak taki widze to mnie sie marzy taki nietuzinkowy
olo - 8 Maj 2009, 23:26
A no tak bylo bo sie podnosniki zerwaly nrmalnie mam pecha wszysto sie sypie
Ok zrobie zdjecia jak bedzie pogoda i slonko bedzue swiecilo wtedy efktownie lakier wyglada
grzes87 - 9 Maj 2009, 19:11
olo napisał/a: | wtedy efktownie lakier wyglada | i oto mi chodzi, piekny jest i jeszcze te szprychy
olo - 21 Maj 2009, 22:48
Dziaj zakupilem halogeny niby mialy pasowac a tu nie pasuja czyli bedzie rzezbienie w g... zalozylem kratke jakas tuningowa bo oryginalu nie da rady znalezc wiecie co wam powiem jednak chyba przerzuce sie na inne auto juz mam dosc zastanawia mnie to jak chlopaki wytrzymuja jak wala grube projekty. Szacunek
grzes87 - 21 Maj 2009, 23:39
olo napisał/a: | wiecie co wam powiem jednak chyba przerzuce sie na inne auto |
to ja biore Twoja a swoja oddaje komu innemu ale WOLFY zatrzymuje
p.s foty to sie chyba produkuja i czekasz az przyjdzie zima
olo - 22 Maj 2009, 22:46
A pewnie bys nie chcial tylnie nadkola wpierdziela ruda cholera silnik juz zameczylem i ledwo sie toczy doszedlem do wniosku ze skatowalem ten samochod wizualnie i mechanicznie pomimo tego ze tyle kasy juz wpakowalem. Zastanawiam sie nad MG ZR no chyba ze mam slabsze dni i wroci mi ochota na inwestycje w forda
ps. zdjecia moze zrobie jutro brak czasu naprawde nawet nie mam kiedy nawet srodka poskladac
grzes87 - 23 Maj 2009, 09:57
olo napisał/a: | brak czasu naprawde nawet nie mam kiedy nawet srodka poskladac |
wiem co to znaczy jeszcze nie tak dawno jezdzilem z samym fotelem o deska rozdizelcza i tak przez 4 miesiace
kurcze martwisz mnie z ta ruda, co jest ze tak bierze ? u mnie nic zero oznak jakiejkolwiek rudej tam. tylko przedni blotnik bierze bo zle zrobiony zostal a tak to nic...
MG ZR jest przepiekne i nietuzinkowe wiec dobry zakup ale niestety juz nie ma rovera itp wiec kiepsko z czesciami ewentualnie itp itd. jak juz to kupuj FIESTE
olo - 23 Maj 2009, 14:45
No ruda cholera w jednym miejscu z tylu po stronie kierowcy i tylko tam z tych widocznych miejsc ale wiesz tak nie widac tego bo lakier tez taki rudawy
Dzisiaj przelatalem wszystkie szroty i autoczesci w poszukiwaniu silnika 1,7 vct no i jeden znalazlem z peknietym blokiem i nic wiec nawt zadnego smierdzacego 1,4 w 16V masakra bida jak nic u mnie w miescie
A co do mg to podoba mi sie strasznie i lata jedno w slupsku do sprzedazy ale nie mialem okazji zobaczy ile gosc sobie zyczy i to dokladnie taka wersja jak mnie sie widzi czyli ZR 160 w kolorze niebieskim ze elementami skorzanymi w srodku
a teraz siedze i dumam jak zalozyc halogeny
grzes87 - 23 Maj 2009, 20:23
a mnie nie stsac na razie na swap poza tym zbieram na motocykl wiec nie da sie pogodzic dwoch rzeczy na raz a poza tym nie wiem czy jak mamie bedize sie zmieniac samochod czy nie przesiade sie do Jej a swoj oddam w dobre rece.... ehh wszystko jest takie skompl;ikowane
grzes87 - 4 Cze 2009, 23:46
no to jak juz sie ujawniles ze zmiana to na co przesiadka ?
bzyQ_tar - 5 Cze 2009, 07:56
jakie to felgi są? bo zajebiste
grzes87 - 5 Cze 2009, 10:33
bzyQ_tar, sprecyzuj o ktore CI chodzi bo Olo ma alusy i zimowe jak na poczatku posta i letnie jak w avatarze lub w 7 poscie na 2 stronie a moze chodzi Ci o te z projektu Loy-a ?
bzyQ_tar - 5 Cze 2009, 17:56
O tych z projektu loya moge jedynie pomarzyc (piękny projekt, jest na moim pulpicie ) , zimowe, felgi jak felgi ale chodzi mi o te niesamowicie ładne felunie na lato Wydają się ogromne
olo - 5 Cze 2009, 18:41
hehe widze ze nic nie umknie Twojej uwadze a wiec bardzo możliowe ze przesiadka bedzie na alfa 147 2,0 selespeed czy jakos tak zobaczymy narazie walcze z kredytami a pozniej bede szukal autka
Fiestolot chyba zostaje w rodzinie
arecki - 5 Cze 2009, 18:45
Cytat: | :) hehe widze ze nic nie umknie Twojej uwadze a wiec bardzo możliowe ze przesiadka bedzie na alfa 147 2,0 selespeed czy jakos tak zobaczymy narazie walcze z kredytami a pozniej bede szukal autka
Fiestolot chyba zostaje w rodzinie |
oł noł alfa ? bierz dobry kredyt i dobrze ze fiestki nie pogonisz...szkoda by jej było...
MARIUSZ.B - 5 Cze 2009, 18:51
Jakby się alfa popsuła zawsze będziesz miał auto zastępcze
grzes87 - 5 Cze 2009, 18:57
MARIUSZ.B napisał/a: | Jakby się alfa popsuła zawsze będziesz miał auto zastępcze |
dobre dobre
olo, chyba ktos Cie dawno nie grzmotnal porzadnie rob fieste mk4 ST i smigaj do woli a nie zastanawiasz sie nad piekna wloszka ktora bedzie stac w warsztacie
J@rek - 5 Cze 2009, 22:33
no olo alfy są ładne też się zastanawiałem nad 145 ale po przeczytaniu o ich awaryjności dałem sobie spokój. Ten model jest już chyba bardziej dopracowany
olo - 5 Cze 2009, 23:39
Ale wy "zgryzliwe bestie jestescie" dokuczacie alfie siedze dosc sporo ostatnio na forum alfy i jakos nie narzekaja zbytnio mial byc MG Zr ale po przeczytaniu paru postow stwierdzilem ze ciezko znalezc zdrowy egemplarz i padlo na cos malego czyli alfe zawsze mi sie podobaly. Jasne ze chial bym fiestolota mk6 w wersji St ale za duzo sobie zycza a az tyle mial nie bede A fiescini nie sprzedaje chyba ze ktos chial by ja przygarnac z calym dobrobytem inwentarza ale to tylko w forum bym wiedzial co sie z nia dzieje
grzes87 - 16 Sie 2009, 20:20
olo, olo, olo, olo, olo, olo, zagladasz jeszcze ? co z fura ? sprzedana ? czy cos ? moze chcesz mi sprzedac felgi te z awatara
olo - 16 Sie 2009, 22:29
Zagladam zagladam na bierząco jestem widze ze ostatnio sporo sie MK4 ladnych pojawilo A fura narazie nie sprzedana stoi pod domem narazie brak mi odwagi by wystawić ogloszenie. A ja sie ciesze nowym nabytkiem i moze troszke wakacjami
hehe co do felg to zobacze moze uda sie fiestolota uchowac w rodzinie bardzo bym chcial )
grzes87 - 17 Sie 2009, 13:23
przypomnij jakie to sa felgi ? rozmiar, et, itp.
olo - 17 Sie 2009, 21:53
felgi firmy " krzak" z ladnymi dekielkami o rozmiarze 15" et chyba 35 ale nie jestem pewien ale jeżeli nie masz twardej zawieszki to rypia o nadkola a oponki 195/45/15 i trzyma sie na zakretach super oczywiscie spolerowane ranty na kraweznikach i "drobne" otarcia no niestetety na niskim profilu tak bywa ladnie sie prezentuja na aucie aha i zapomnialem ze sa to uniwersale z roznymi roztawami śrub, pewnie i delikatnie krzywe
grzes87 - 18 Sie 2009, 00:07
eee to jak 15" to j nie chce. myslaem ze to 14 " i bede mial ladne zimowki. moje wolfy tez sa 15" 195/45 plus zawieszenie -30 i jest twardo wiec juz nie powtorze tego bledu i nie wladuje do przyszlego samochodu takich nalesnikow
olo - 2 Lis 2009, 15:22
aktualne foty
Może ktos chce prygarnac
arecki - 2 Lis 2009, 15:28
olo napisał/a: | Może ktos chce prygarnac |
eeeeee miałeś nie sprzedawać
co ona tak doopsko ma w górze? i co z progami...?
olo - 2 Lis 2009, 15:39
No a jednak bede ja reanimowal bo cos na obrotach plywa i sprzedawal pewnie wystawie na allegro w prrzyszlym tygodniu Może ma ktos krowkowca do zetecka pozyczyc bym sprawdzil czy to nie jego wina Progów juz niet A wisi wysoko bo ma jakies zamienniki sprezyny kaszana ale gwint lezy w bagazniku
A sprzedac musze bo kasa na wesele jest potrzebna :/ i pewnie puszcze ja po kosztach
J@rek - 2 Lis 2009, 18:28
olo ładnie wygląda szkoda że idzie na sprzedaż
grzes87 - 2 Lis 2009, 21:56
olo, ha ! w koncu doczekalem sie na fotki po roku czasu
po co Ci welesle kobita nie ucieknie
[ Dodano: Pon Lis 02, 2009 22:04 ]
a felg odziielnie nie sprzedajesz ?
olo - 2 Lis 2009, 23:50
gadam gadam i tak pewnie jej nie sprzedam tak to jest z Tymi autkami kocha sie je jedno male takie OT powiem Wam ze ludziska tu na forum to sa fajne siedze od jakiegos czasu ma a3-club.net i taka jak tam komere odpierdzielaja to sie w glowie nie miesci pozdrowienia dla Was wszystkich bez wyjatków widac ze uzytkownicy Fiestek to super ludzie a nie bufony
arecki - 2 Lis 2009, 23:57
olo napisał/a: | pozdrowienia dla Was wszystkich bez wyjatków widac ze uzytkownicy Fiestek to super ludzie a nie bufony |
no widzisz, dopiero A3 Club Ci to uzmysłowił ale spoko , rozumiem Cie bo znam parę osób z tego klubu
hubi_2006 - 3 Lis 2009, 00:10
grzes87 napisał/a: | [ Dodano: Pon Lis 02, 2009 22:04 ]
a felg odziielnie nie sprzedajesz ? | a ten już na żyletki ją żart
grzes87 - 3 Lis 2009, 11:15
hubi_2006 napisał/a: | a ten już na żyletki ją żart |
no ba ! co nieco by sie przydalo kazdemu z tej fiestki
olo - 3 Lis 2009, 12:56
Starzy Zyleciarze juz widze ze siedza no pare czesci by pewno poszlo w miare szybko
grzes87 - 3 Lis 2009, 17:35
czatuja jak sie da wyrwe z niej wszystko bedzie moja
olo - 15 Lip 2011, 10:55
Może ktos chce Kupić
Bo moja mama rozmyslila sie z robienia prawa jazdy a autko stało prawie 2 lata w garazu.
Cena: 4000 zł + kpl felg alu letnie z awatara 15" i zimowe ze zdjęć 13"
Wymienione sprzęgło, przepływomierz,kable WN, rozrząd i pare innych
Marcin - 15 Lip 2011, 11:08
ten kolor jest zadżebisty nie chcesz się zamienić
olo - 15 Lip 2011, 11:15
Twoja tez ma ciekawy kolorek ale fakt az zal mi sie z nia rozstawać
!StaSiu - 25 Gru 2011, 15:33
Ja się mogę zamienić za moje 1.4 16V
|
|