|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK4] zagotowala się, uciekł płyn,prośba o diagnoze
Maniek88 - 28 Mar 2009, 15:29 Temat postu: [MK4] zagotowala się, uciekł płyn,prośba o diagnoze Witam. Zagotowala się dzisiaj moja fiesta. w zbiorniczku zero płynu. Kolega zciągnoł mnie pod dom. Nalalem wody do zbiorniczka na pozim max i odpalilem silnik.wyszedlem z samochodu chc ac dalej dolewa bo wiedzialem ze silnik zaraz wciagnie to co narazie wlalem ale patrze a to co wlalem zpowrotem momentalnie wylało sie na ziemie. Prosze o diagnoze na co musze sie szykować.
Freeman - 28 Mar 2009, 15:36
A którędy wyciekło?
Maniek88 - 28 Mar 2009, 15:45
Tak dokładnie to niewiem któredy ale przekładnia kierownicza wahacze wszystko mokre ale najbardziej to sie lało na wahacz od strony pasazera.
Freeman - 28 Mar 2009, 15:48
No to zalej jeszcze raz i patrz skąd cieknie. Pewnie wąż masz pęknięty.
pvzon - 28 Mar 2009, 17:38
ręce mi opadły.. ciężko Ci wsadzić głowę pod maskę żeby zobaczyć gdzie cieknie? i jeszcze mi powiedz jak my mamy wiedzieć skąd cieknie ?
Maniek88 - 28 Mar 2009, 18:09
Wlasnie to zrobilem. Zalalem go jeszcze raz i zobaczylem. Do wymiany jest zawór nagrzewnicy.Ułamał sie jeden z tych krućców co z niego wystają.
DziDzia - 28 Mar 2009, 18:42
Maniek88 napisał/a: | Ułamał sie jeden z tych krućców co z niego wystają. |
To samo co u mnie .. W Fordzie jakieś 130 pln.
pozdro
przemek - 28 Mar 2009, 18:52
Tak bywa od wieku,płynu i temperatury robią sie bardzo kruche i sie łamią,najtańszy koło 70-80zl wymiana banalna,(już to przerabiałem) radoś z jazdy bezcenna.
lesiokro - 28 Mar 2009, 20:35
Mi kiedyś też pękły z tym że tydzień po kupnie Fiesty, wskaźnika temp nie miałem (więc nie miało się co podnośić), kontrolka się nie zapaliła a przejechałem za jednym podejściem ok 70km. Ile czasu tak jechałem ... niewiem ale zato po tym zaczełu ubywać płynu chłodzącego (głowica) ale całe szczęście wydostawał się na zewnątrz.
Freeman - 28 Mar 2009, 20:36
I tak piszecie sobie co by więcej postów mieć?
DziDzia - 28 Mar 2009, 23:54
freeman napisał/a: | I tak piszecie sobie co by więcej postów mieć? |
Odezwał się..
Maniek88, zmień zawór i zalej płyn i obserwuj co dalej się dzieje..
pozdro
Maniek88 - 31 Mar 2009, 18:33
Zawór wymieniony. Wiatrak chłodnicy sie włącza i wygląda że wszystko w porządku. Przy tej okazji zaobserwowałem że wiatrak włącza sie jak wskazówka na napisie NORMAL jest dokładnie między M i A , i zbija mi tą temperature do położenia wskazówki między R i M czyli centralnie na środek. I tu moje pytanko czy u was jest podobnie?
arecki - 31 Mar 2009, 18:35
Maniek88 napisał/a: | I tu moje pytanko czy u was jest podobnie? |
podobnie
|
|