Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK3] Przełącznik od tylnich spryskiwaczy i biegi wycieracze

Maki - 14 Mar 2009, 20:06
Temat postu: [MK3] Przełącznik od tylnich spryskiwaczy i biegi wycieracze
Czy da się rozebrać wajchę od spryskiwacza tylnej szyby. Bo przycina mi się i nie załapuje zawsze. Rozebrałem wszystkie plastiki ale zdemontować można cały zespół, czyli lewa i prawa wajcha razem z przyciskiem do świateł awaryjnych i przekaźnikiem.

Drugie pytanie. Jak już nie da się tego naprawić to bym chciał kupić cały ten moduł lecz z 3 biegami prędkości wycieraczek, przerywane, wolno, szybko (aktualnie mam tylko 2 biegi wolno i szybko). czy oprócz tego muszę coś jeszcze wymienić.

drjanusz - 14 Mar 2009, 21:33

<było> <było> <było> Magiczna zakładka SZUKAJ :fox:
trzeci - 14 Mar 2009, 22:35
Temat postu: Re: Przełącznik od tylnich spryskiwaczy i biegi wycieracze
Maki napisał/a:
Czy da się rozebrać wajchę od spryskiwacza tylnej szyby.

Jest świeży FAQ by bidżej + fotki CZYTAJ

Lary - 15 Mar 2009, 03:04

To w MK3 były spryskiwacze na tylną szybę ? :yyy: <wow>
JoeMix - 15 Mar 2009, 08:10

Były :yes: Jak mnie pamięć nie myli ta sama pompka obsługiwała z przodu auta, miała 2 wyjścia, w zależności od strony w którą się kręciła dawała płyn na przód lub tył.
drjanusz - 15 Mar 2009, 08:54

JoeMix napisał/a:
Były :yes: Jak mnie pamięć nie myli ta sama pompka obsługiwała z przodu auta, miała 2 wyjścia, w zależności od strony w którą się kręciła dawała płyn na przód lub tył.

Jak na Twój "starczy" wiek :-P masz dobrą pamięć .Dokładnie tak jest jak piszesz. :ok:

tombruce - 22 Mar 2009, 01:27

Ja mam spryskiwacz tylnej szyby, ale w obydwu pozycjach wlaczenia spryskiwacza - spryskuje mi szybe przednia.... jakos zabawnie mam to podlaczone :9:
drjanusz - 22 Mar 2009, 11:33

Cytat:
Ja mam spryskiwacz tylnej szyby, ale w obydwu pozycjach wlaczenia spryskiwacza - spryskuje mi szybe przednia.... jakos zabawnie mam to podlaczone :9:

A jak uruchamiasz spryskiwacz tylnej szyby- ciągnąc wajchę wycieraczek do kierownicy ,czy naciskasz na koniec wajchy w położeniu pracy tylnej wycieraczki?? :fox:

tombruce - 23 Mar 2009, 00:26

drjanusz napisał/a:
A jak uruchamiasz spryskiwacz tylnej szyby- ciągnąc wajchę wycieraczek do kierownicy ,czy naciskasz na koniec wajchy w położeniu pracy tylnej wycieraczki?? :fox:

To pierwsze.

Czyzby to drugie zadzialalo jako spryskiwanie tylnej szyby?
Bylo by to malo intuicyjne, ale jesli tak jest, to dzieki :)

JoeMix - 23 Mar 2009, 08:01

Sprawdź pompkę na zbiorniczku czy ma 2 wyjścia na wężyk - jak ma i zawsze dyma w jeden to się sypnęła. Jak ma tylko jeden - do to tylnego spryskiwacza musi być gdzieś 2 pompka.