|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK3] Fiesta strasznie się dusi
Davixen - 12 Mar 2009, 12:05 Temat postu: [MK3] Fiesta strasznie się dusi Witam wszystkich!!!
Coś sie dziwnego dzieje z moją fiestą silnik 1.3 osprzęt od 1.1 ponieważ silnik zaczyna wariować podczas dodawania gazu lub ruszania i fiesta sie dusi, nie chce jechać nie wchodzi dobrze na obroty wszystko dzieje sie na rozgrzanym silniku jak dobrze sie ją przegazuje to zaczyna chodzić normale równo ale nie zawsze w tym jest problem że gdy odłącze czujnik cisnienia powietrza to obroty sie normalizują ale tak nie da sie jeździć ponieważ bardzo wolno spada z obrotów albo ma opóźnioną reakcje na gaz wydaje mi sie że to jakiś z czujników prosze o pomoc nie wiem co robić czy kupowac czujniki i jak sprawdzić czy one dzialają???
drjanusz - 12 Mar 2009, 13:41
A od kiedy masz fiestkę- wymienione filtry?
Davixen - 14 Mar 2009, 10:49
tak wszystko zostalo wymienione z materiałów eksplatacyjnych przy wymianie silnika. Po wymianie tak przez okres 5 mc nic sie nie dzialo dusiła sie tylko jak wchodziła na rezerwe teraz jak nawet jest cały bak, niewiem jak odłącze czujnik cisnienia powietrza to obroty wyrównyją sie, nie wiem co może być może pojechać do diagnosty co??
bidżej - 16 Mar 2009, 21:58
Davixen, skoro po odłączeniu MAPa jest lepiej, to naprawdopodobniej jest on walnięty. znajdź kogoś na podmiankę, jak na innym będzie ok to do wymiany.
|
|