|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [mk4] jakie przewody paliwowe 1,8d pompa bosch
adam-kaw - 11 Mar 2009, 14:06 Temat postu: [mk4] jakie przewody paliwowe 1,8d pompa bosch Witam serdecznie , szukam ale nie mogę znaleĽć a potrzebuję pomocy, mam fiestkę 96r. 1,8d (bodajze ten co był montowany w mk3) z pomp± paliwa boscha, a szukam teraz informacji na temat przewodów paliwowych do tego auta, chciałem wymienić wszystkie możliwe przewody paliwowe. Moje pytanie: jakie te przewody maj± być(chyba ważny przekrój) i ile metrów potrzebuje żeby wystarczylo?
Pozdrawiam.
jonteczek - 11 Mar 2009, 18:42
¶rednica wewnętrzna przewodów = 8mm, może być ewentualnie 7,5mm , będzie lepiej trzymać - ja takie mam
radzę stosować czarne przewody zbrojone (ok. 9PLN/metr)
je¶li chcesz wymieniać przewody tylko w komorze silnika, to 4m w 100% wystarczy
przy baku już nie pamiętam dokładnie ale 1 metr powinien wystarczyć
dl72 - 11 Mar 2009, 23:48 Temat postu: Re: [mk4] jakie przewody paliwowe 1,8d pompa bosch
adam-kaw napisał/a: | Witam serdecznie , szukam ale nie mogę znaleĽć a potrzebuję pomocy, mam fiestkę 96r. 1,8d (bodajze ten co był montowany w mk3) z pomp± paliwa boscha, a szukam teraz informacji na temat przewodów paliwowych do tego auta, chciałem wymienić wszystkie możliwe przewody paliwowe. Moje pytanie: jakie te przewody maj± być(chyba ważny przekrój) i ile metrów potrzebuje żeby wystarczylo?
Pozdrawiam. |
witam
Ok. 2 tyg. temu wymieniałem przewody na całej długo¶ci auta, w sumie od baku do pompy i z powrotem starczyło mi 6,5 m. Przewód czarny, zbrojony 8 mm. Wyrzuciłem przewody igielitowe i stalowe. Przy baku założyłem opaski i jak narazie wszystko ok.
Pozdr.
adam-kaw - 13 Mar 2009, 09:12
Wielkie dzieki , w przyszlym tygodniu czas sie za to zabrac. Pozdrawiam.
|
|