|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] gaźnik zamiast monowtrysku
frenetico - 9 Mar 2009, 01:36 Temat postu: [MK3] gaźnik zamiast monowtrysku witam. postanowiłem przełożyć gaźnik z silnika 1,1 do silnika 1,3 na wtrysku. Wiem już że muszę przełożyć też kolektor dolotowy i poprowadzić jakoś linkę od ssania a moje pytanie jest następujące: czy muszę przeregulować gaźnik z racji tego że będzie on pracował przy większym silniku? chce zmienić ponieważ nie mogę dojść do ładu z mono wtryskiem. chyba padła jednostka sterująca :(
daniel - 9 Mar 2009, 14:42
a pompa paliwa w baku ? może robić za duże ciśnienie i bedzie się zalewał ...
JoeMix - 9 Mar 2009, 20:06
To akurat najmniejszy problem - przy gaźniku robisz odejście, wykorzystujesz obecny powrót do zbiornika i pompa se pompuje w kółko a gaźnik bierze ile trzeba, z samym gaźnikiem tez nie problem, nie powinien wymagać regulacji, największy problem z elektryką, cały elektryczny osprzęt silnika masz do wymiany na ten z gaźnika, problemem może być podpięcie wymaganych podciśnień (o odpowiedniej wartości) no i zapomnij że będzie palić mniej - bo raczej będzie palić więcej i z racji hybrydy będzie to trudne do opanowania - mnie się wydaje.
Skoro padła Ci jednostka sterowania wtryskiem to sądzę że taniej i szybciej znajdziesz sprawną na szrocie.
diodalodz - 10 Mar 2009, 00:28
hm musi zostać pompa wymieniona na taką co daje 0,2 bara 1 barowa pompa rozwali zawór iglicowy w w chwilę nawet jak będzie powrót .
JoeMix - 10 Mar 2009, 08:30
Trójniczek z mk2 i nawet 4 barowa pompka da radę - sprawdzone
diodalodz - 10 Mar 2009, 19:04
pompa da rade ale gaźnik na dłuższą metę nie .system ma za dużą bezwładność .
|
|