|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK4] Falowanie obrotów na rozgrzanym silniku
drjanusz - 4 Mar 2009, 20:21 Temat postu: [MK4] Falowanie obrotów na rozgrzanym silniku Już nie wiem gdzie szukać przyczyny
Fiestka jak zimna to chodzi w miare równo,jak się rozgrzeje to obroty falują -coraz niżej i niżej aż zgaśnie lub od razu gaśnie popuszczeniu pedału gazu.
typniepokorny86 - 25 Maj 2009, 22:48
może silnik krokowy od przepustnicy, mi przez niego nie schodziła z obrotów
drjanusz - 26 Maj 2009, 10:39
Wymieniłem(podmieniłem na sprawne 100%)wszystko co się dało-krokowy,CPP,przepływke,świece ,kable.Skończyły się pomysły-a ta zaraza dalej swoje
essien - 26 Maj 2009, 10:45
po wymianie zrobiles reset;> odetkaj ten przewod od korka oleju, odme czy jakoś tak.
wwwojtek1 - 26 Maj 2009, 11:54
Miałem niemal identyczne objawy. Jak silnik był zimny wszystko było ok. Złapał temperaturę w mieście - zaczęły falowac obroty, czasem zgasł. Już miałem zabrac się za wyjmowanie krokowca... otworzyłem maskę i widzę, że jakiś przewód elastyczny lata mi luzem
Wziąłem książkę, przyglądąłem się owemu i okazało się że to jakiś przewód łączacy zespół przepustnicy z elektrozaworem EGR. Przy zaworze faktycznie była wolna końcówka, do której ten przewód podłaczyłem. Od tego czasu nie mam problemów z falowaniem obrotów
drjanusz - 26 Maj 2009, 14:32
Przewodom to się przez lupe przyglądałem i znalazłem małe pęknięcie-wymieniłem,reszte poczyściłem,korek wymyty i dalej nic
bidżej - 26 Maj 2009, 22:32
Poszukuję kogoś kto mógłby mi przywieźć z Ułęża do Krakowa tarcze hamulcowe od Mafiosa. Miałem jechać sam, ale nie dam rady :(
Będę wdzięczny za kontakt na pw lub gg
drjanusz - 26 Maj 2009, 22:39
No mnie to nie za bardzo po drodze
drjanusz - 16 Lip 2009, 08:15
Panowie autko po komputerze i jedyny błąd jaki pokazał to zbyt uboga mieszanka?????Wężyki całe i co teraz? :yyy:
bidżej - 16 Lip 2009, 09:16
walnięta sonda lambda? trzebaby pomierzyc...
i sorki za tego posta u góry, kiedyś go wpisałem nie tu gdzie trzeba i nie wiedziałem gdzie - dlatego nie usunąłem
drjanusz - 16 Lip 2009, 09:21
Sonda wymieniona i dalej to samo
drjanusz - 18 Lip 2009, 22:19
No i jak nie ma żadnego pomysłu na tą ch....ę
bidżej - 19 Lip 2009, 11:09
a komputer był w akcji? może czujniki sprawne, ale jednak wiązka od któregoś gdzieś nie styka i nie ma sygnału...
u ojca w mondeo mk3 2.0 falowanie bierze się z wywalonej uszczelki pod głowicą ale silnik nie gaśnie.
pablon - 19 Lip 2009, 11:32
Takie efekty mialem po walnientej cewce, na zimnym silniku nie bylo problemow, po nagrzaniu wariowaly obroty . Zajedz na jakis szrot i podlacz na moment inna cewke
drjanusz - 19 Lip 2009, 12:59
bidżejcoś niedokładnie czytasz -zacytuje sam siebie
Panowie autko po komputerze i jedyny błąd jaki pokazał to zbyt uboga mieszanka?????Wężyki całe i co teraz?
A czy cewka z mk3 1.3 to taka sama jak w mk4? bo taką mam pod ręką. Tylko dlaczego komp pokazał zbyt ubogą mieszankę?
|
|