|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Car Audio i CB - JVC vs. PIONEER
MBghost - 1 Mar 2009, 09:49 Temat postu: JVC vs. PIONEER Witam chce kupic radio za ok 100zl. Na allegro znalazlem
http://allegro.pl/item557..._deh_2500r.html
I
http://allegro.pl/item564347793_jvc_kd_s621.html
JVC jest za 100 pionieer dogadalem sie na 115.
Te radia moge odebrac osobiscie i maja wyjscie RCA pod wzmacniacz.
Ktore z tych wybrac? Moze ktos ma inna propozyja?
mikolaj_r - 1 Mar 2009, 10:02
Generalnie ten pioneer jest trochę bardziej rozbudowany w funkcje i dźwięk może mieć też odrobinę lepszy natomiast jeżeli zależy Ci na RCA to podjedź i na miejscu sprawdź czy wszystko z wyjściami RCA jest ok, czy nie ma zakłóceń, szumów itp. To dość typowa usterka w pioneerze.
arecki - 1 Mar 2009, 21:02
miałem kiedyś JVC teraz mam Pioneera i jego polecam...jakość dźwięku o niebo lepsza...
norek - 3 Kwi 2009, 17:04
Również uważam , że PIONEER robi lepszy sprzęt car-audio niż JVC.
ElGrey - 3 Kwi 2009, 18:03
JVC to tylko kamery video jakotako i tyle, reszta z tym logo to szmelc...
Polecam PIONEERa w Mk 4 mam caly sprzet pionka i sie sprawuje doskonale
afi - 3 Kwi 2009, 21:08
Również polecam Pioneera w poprzednim aucie miałem cały zestaw tej firmy i byłem zadowolony. Ale przy zakupie takiego sprzętu najlepiej podejść do sklepu i posłuchać jak grają oba radyjka.
madek - 3 Kwi 2009, 22:56
Mialem kiedys Pioneera, ostatnio JVC, i smialo moge polecic jedno i drugie. Zero problemow na twardym zawiasie. Pioneer faktycznie ma troche lepszy procesor dzwieku.
kaczoro - 4 Kwi 2009, 00:05
Ale za to wyższe modele JVC na przetworniku Burr-Brown'a dyskwalifikują każdego pajoniera i nie tylko
Bongo - 4 Kwi 2009, 00:33
sa pajoniery ktore dyskfalifikuja te jvc....dla mnie pioneer ma duzo lepszy dzwiek od jvc ! i wogole jest lepsiejszy polecam pionka...a co do zaklocen na rca w pioneerze to siada mikrobezpiecznik na plycie glownej i przez to robia sie zaklocenia na cd typu dzwiek przesuwu lasera
mikolaj_r - 4 Kwi 2009, 10:58
Bongo napisał/a: | ...a co do zaklocen na rca w pioneerze to siada mikrobezpiecznik na plycie glownej i przez to robia sie zaklocenia na cd typu dzwiek przesuwu lasera |
Dokładnie. 10 minut roboty... Siada najczęściej z powodu niewłaściwej kolejności podłączenia/odłączenia wzmacniacza. Zawsze odłączamy najpierw RCA, a pozniej mase.
|
|