|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - [MK4] Nagle wszystko gaśnie - mk4
kuna9 - 19 Lut 2009, 12:27 Temat postu: [MK4] Nagle wszystko gaśnie - mk4 Witam , wczoraj jechałem sobie spokojnie mą fieściną i nagle zgasły mi wszystkie zegary radio itd. stwierdzilem że mam gdzieś zwarcie( rozładowało akumulator do 0) wypiełem centralke alarmową(którą niedawno montowałęm ) na chwile było ok ,przejechałem pare km i bylo elegancko , akumulator się naładował lecz dziś rano odpaliłem jak zawsze przejechalem 2 Km i znów wszytsko zgasło... Proszę o pomoc!
Kod: | Proszę pamiętać o tagowaniu tematów.
Pzdr. - trzeci |
Rafal1504 - 19 Lut 2009, 18:46
Coś mi mówi, że gdzieś może nie łączyć masa, trzeba sprawdzić punkty w których jest przykręcana do karoserii, warto zerknąć do bezpieczników czy wszystko łączy, podaj więcej szczegółów, czy jak wszystko gaśnie, możesz odpalić samochód, czy nie ma prądu na amen.
kuna9 - 19 Lut 2009, 21:49
Powiem tak: zgasło mi najpierw radio , pozniej zgasły zegary , a po chwili pompa paliwa przestala paliwo podawać i ja dusiło a zaraz potem zgasła , najlepsze jest to ze we wtorek miałem taka sama sytuacje sytuacje odpalilem ja na drugi dzien na kable i bylo wszystko ok ladowanie bylo 14,5v , przejechałem pare Km i wszystko w jak najlepszym pożądku , a dziś sytuacja się powtórzyła z tą róznica że jak ja odpale na kable to po 20sec zgasnie
rafal__lodz - 19 Lut 2009, 22:14
Może palnę głupotę ale w jakiej kondycji jest Twój akumulator? Może ma za duża pojemność i alternator nie doładowuje albo coś z nim nie tak.
awilk - 19 Lut 2009, 22:49
Pojemność nie ma tu nic do rzeczy, jak już by odpalił to by nie zdechł. Ale trop z akumulatorem może być trafiony z tym że mało prawdopodobny. Sprawdź czy jest woda w akumulatorze, jeżeli masz bardzo mało to mogło ci płytki powyginać i przy zwiększaniu temp. mogą się zwarcia robić. Teoria wymyślona na szybko i mało prawdopodobna więc proszę się nie czepiać
Tak jak pisał Rafal1504, sprawdź masy i kabel od ładowania aku, najprawdopodobniej coś nie łączy.
drjanusz - 19 Lut 2009, 23:25
Miałem coś w tym stylu z mk3 sprawdź kabel przy aku -zasilający instalacje u mnie skorodował i trzymał się tylko na izolacji jak chciał to łączył jak nie to brak prądu i wszystko gasło a za chwile normalnie stan fabryczny
kuna9 - 20 Lut 2009, 16:33
Dziękuje za wszystkie odp. problem tkwił w spalonym regulatorze napięcia , prawdopodobnie przez zwarcie w instalacji. temat do zamknięcia
|
|