Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3]Ogromne ilości majonezu pod odma

znajomy19 - 13 Lut 2009, 21:30
Temat postu: [MK3]Ogromne ilości majonezu pod odma
czytałem wiele na temat majonezu pod odma ale mój mnie martwi. Wszystko sie zaczeło jak mi zapchało sie całkiem ze olej przez uszczelniacz uciekał wyczysciłem i postanowiłem zeby co jakiś czas sprawdzac czy dalej sie nie zbiera. I teraz sparawdzam dwa razy na tydzien i za każdym razem mam do pełna majonezu tego. Od razu mówie że samochód nie jeżdzi na krótkich dystansach codziennie średnio 60-70 km a czasem i więcej. Boje sie że już silnik mi padł bo olej też mu smakuje ;-(
uciu - 13 Lut 2009, 21:33
Temat postu: Re: [MK3]Ogromne ilości majonezu pod odma
znajomy19 napisał/a:
czytałem wiele na temat majonezu pod odma ale mój mnie martwi. Wszystko sie zaczeło jak mi zapchało sie całkiem ze olej przez uszczelniacz uciekał wyczysciłem i postanowiłem zeby co jakiś czas sprawdzac czy dalej sie nie zbiera. I teraz sparawdzam dwa razy na tydzien i za każdym razem mam do pełna majonezu tego. Od razu mówie że samochód nie jeżdzi na krótkich dystansach codziennie średnio 60-70 km a czasem i więcej. Boje sie że już silnik mi padł bo olej też mu smakuje ;-(

Sprawdź termostat i czy płyn chłodzący nie ucieka

drjanusz - 13 Lut 2009, 21:34

A płynu chłodniczego nie ubywa? :fox:
znajomy19 - 13 Lut 2009, 21:39

termostat wymieniłem na taki co sie otwiera przy 92 płynu nie ubywa
madek - 13 Lut 2009, 22:39

u mnie to samo. silnik w dobrej kondycji. plynu nie ubywa itp. z tym ze ja jezdze wlasnie na krotkich dystansach. w lecie tego nie ma
JoeMix - 14 Lut 2009, 08:31

Olej w silniku? Mineralny - na majonez zimą nic nie poradzisz.
znajomy19 - 14 Lut 2009, 09:53

olej w silniku półsyntetyk. Wiem ze coś powinno byc tego majoezu ale nie tyle aż ze dwa razy na tydzień czyszcze
drjanusz - 14 Lut 2009, 14:35

No dobra a ile tego jest objętościowo łyżka,dwie? :fox:
LOY - 14 Lut 2009, 15:49

drjanusz napisał/a:
No dobra a ile tego jest objętościowo łyżka,dwie? :fox:

do sałatki w sam raz :hahaha: :cojest: