|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Licznik prędkości
keram71_89 - 8 Lut 2009, 12:48 Temat postu: [MK3] Licznik prędkości nie dziala predkosciomierz a co za tym idzie licznik kilometrow, dziala dopiero jak jade w dluga trase i jest ok ale na poczatku tylko skacze i nie pokazuje dobrej predkosci.
LOY - 8 Lut 2009, 14:23
zmien linke
keram71_89 - 9 Lut 2009, 16:08
a moglby ktos mi napisac lub tez zrobic zdjecie w ktorym miejscu to sie znajduje ?
Pele - 9 Lut 2009, 16:16
Jak otworzysz maskę to po prawej stronie tak na wysokości kierownicy wychodzi linka, taki gruby i czarny pancerz ma Na obu końcach ma nakrętki, wystarczy je odkręcić. A znajdziesz je w sposób, jak to kiedyś mawiali ... po nitce do kłębka
Pozdro
keram71_89 - 9 Lut 2009, 16:24
a jeszcze mam jedno pytanie czy jak ja odkrece to cos sie stanie, bo musialbym ja miec zeby wrazie czego wiedzieli w sklepie jaka to jest
Pele - 9 Lut 2009, 16:26
Nic się nie stanie, po prostu licznik Ci nie będzie nic wskazywał
Pozdro
keram71_89 - 9 Lut 2009, 16:28
i mam jeszcze jedno pytanko czy jak ja wykrece, to pozniej wystraczy wlozyc nowa, czy mam cos wiecej jeszcze zrobic, moglby ktos napisac co mam dalej zrobic jak kupie nowa
[ Dodano: Pon Lut 09, 2009 16:30 ]
i jakby ktos mogl to moze ktos wstawic jakies zdjeci dokladnie ktora to linka jest
Pele - 9 Lut 2009, 16:33
Wkręcasz nową i wszystko Dodam jeszcze, że żeby wykręcić starą i wkręcić nową linkę, będziesz musiał wykręcić cały licznik, najpierw tą czarną osłonkę dwiema śrubami od dołu, z prawej i lewej strony (śrubokręt krzyżak) żeby ją ściągnąć musisz ją tak jakby wyłamać do góry, bo u góry trzyma się na zatrzasku, następnie licznik, trzyma się na 4 śrubach, łatwy dostęp jest, i ciągniesz go mocno do siebie, i z tyły masz już dostęp do linki.
Pozdro
keram71_89 - 9 Lut 2009, 17:59
a druga czesc tej linki w ktorym miejscu sie znajduje, tzn w ktorym miejscu , gdzies pod maska ?moglby ktos foto wstawic
drjanusz - 9 Lut 2009, 19:08
A z drugiej strony to jest przykręcona do skrzyni biegów
Przy liczniku nie odkręcasz tylko ściskasz taki biały pierścień na pancerzu linki i zsuwasz z licznika
Na fotce masz obie końcówki tyle że skrzynia jest poza autkiem
keram71_89 - 26 Lut 2009, 15:57
wymienilem linke i dalej to samo , co moze byc jeszcze przyczyna nie dzialajacego predkosciomierza ?
Dragon21 - 27 Sie 2009, 23:01
ja mam taki problem linka jest cala nowa i tak kilometry mi lecą normalnie ale prędkościomierz nawet nie drgnie co może być ? Pomóżcie
MARIUSZ.B - 28 Sie 2009, 09:14
Wymiana licznika pewnie pomoże
Dragon21 - 28 Sie 2009, 14:49
ale ja nie chce wymieniać licznika
Miły - 28 Sie 2009, 14:50
no to ci nie będzie działał...
bidżej - 28 Sie 2009, 15:02
Dragon21 napisał/a: | ale ja nie chce wymieniać licznika | LOL
przypomniała mi się reklama "ale ja chcę u Tomka"
kolego, najwidoczniej masz spierniczony mechanizm licznika i albo go wymienisz, albo nie będzie działał - gdyby Ci przyszło do głowy go naprawiać, to po pierwsze tak czy tak musisz go zdjąć i później założyć (a tyle samo roboty jest przy wymianie), a po drugie nie masz szans go reanimować w taki sposób, żeby później pokazywał cokolwiek z sensem
a jeśli chodzi Ci o licznik przebiegu w nowych zegarach, to da radę go przekręcić na taką samą wartość jak w starych.
JoeMix - 28 Sie 2009, 15:42
Jak linkę masz sprawną to może ślimak w skrzyni (skoro tego licznika tak bardzo nie chcesz ruszać),,, masz 1,1 (gaxnik) więc nie masz VSS który tez może nawalić (jeden problem niej)
MARIUSZ.B - 28 Sie 2009, 16:35
JoeMix napisał/a: | Jak linkę masz sprawną to może ślimak w skrzyni (skoro tego licznika tak bardzo nie chcesz ruszać),,, masz 1,1 (gaxnik) więc nie masz VSS który tez może nawalić (jeden problem niej |
Ale licznik km mu chodzi więc ślimak musi być sprawny, zepsuty jest sam mechanizm prędkościomierza.
JoeMix - 28 Sie 2009, 17:01
MARIUSZ.B napisał/a: | Ale licznik km mu chodzi więc ślimak musi być sprawny, zepsuty jest sam mechanizm prędkościomierza. |
keram71_89 napisał/a: | nie dziala predkosciomierz a co za tym idzie licznik kilometrow | Ok, może źle to rozumiem,,,
MARIUSZ.B - 28 Sie 2009, 17:26
Koledze keram71 to faktycznie może ślimak siada. Ja odpowiadając miałem na myśli problem kolegi Dragon21 a jemu działa licznik km a prędkościomierz nie
Dragon21 - 28 Sie 2009, 18:05
patrzalem wszystko jest ok i jak magnes sie obraca nie to nie porusza sie miedziana taka powiedzmy miska w która jest wsadzony
JoeMix - 31 Sie 2009, 10:50
Aaa,,, nie zauważyłem że w trakcie dyskusji zmienił się właściciel problemu
[ Dodano: Pon Sie 31, 2009 10:52 ]
Dragon21 napisał/a: | patrzalem wszystko jest ok i jak magnes sie obraca nie to nie porusza sie miedziana taka powiedzmy miska w która jest wsadzony | Skoro wszystko jest OK to musi działać, jak nie działa bo np. ta miska się zablokowała lub zatarła to jest NIE OK i nie działa wtedy.
|
|