Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] bia造 plastik panelu nawiewu...

Mi造 - 16 Sty 2009, 18:31
Temat postu: [MK3] bia造 plastik panelu nawiewu...
Jak 軼i庵n望 ten bia造 plastik z ty逝 konsolki nawiewu powietrza? ten kt鏎y trzyma 瘸r闚k� pod鈍ietlenia nawiewu?
polo1976 - 16 Sty 2009, 19:43

o ile sobie dobrze przypominam to jest on klejony albo zgrzewany. Trzeba delikatnie nacina� i p鎩dzie. Kiedy� to rozbiera貫m, ale jak wspomnia貫m nie pami皻am dok豉dnie.
Mi造 - 16 Sty 2009, 19:57

no w豉郾ie potrzebowa豚ym dok豉dnie bo nie chce rozwali� na dobre...
polo1976 - 16 Sty 2009, 20:00

zejd� do gara簑 i kukn�
zapodam foty jak co.

[ Dodano: Pi� Sty 16, 2009 20:08 ]
Sprawdzi貫m i jest tak jak pisa貫m. Musisz delikatnie nacina� wzd逝� po陰czenia tego bia貫go plastyku z czarnym. W pewnym momencie samo odpadnie.
Czy瘺y kolega diodki szykowa�?? :) :) :)

Mi造 - 16 Sty 2009, 21:26

ju� zrobi貫m... teraz pytanie... da si� usun望 zielony filtr nie usuwaj帷 tych cyferek i tego czerwono-niebieskiego wska幡ika??

PS> dok豉dnie... my郵a貫m nad takim czym�, aby 2 bia貫 diody wr帳a� do 鈔odka...

albo jedn� diod�, ale odwr鏂on� (odwrotnie ni� 瘸r闚ka a wn皻rze tego plastiku wyklei� foli� aluminiow�...

polo1976 - 17 Sty 2009, 11:10

Przetrzyj papierem 軼iernym o grubo軼i ziarna 120-150 miejsca kt鏎e maj� by� dobrze pod鈍ietlone. Zielony filtr zejdzie.
Co do pomys逝 wykonania wydaje mi si� 瞠 efekt b璠zie niewiele lepszy ni� na 瘸r闚ce. Ja zastosowa貫m kilka niebieskich i kilka czerwonych di鏚. Jest OK, ale jakbym dzisiaj to robi� zastosowa豚ym raczej ze 2 lub 3 bia貫 diody flux. Bardzo 豉dnie rozpraszaj� 鈍iat這. Taka moja ma豉 rada. Jakby co pisz
Pozdrawiam

Mi造 - 17 Sty 2009, 11:34

no ja chce wlozyc fluxy ale odwrotnie zeby najpierw swiecily na lustr (z folii aluminiowej)
polo1976 - 17 Sty 2009, 14:11

Nie wiem czy jest sens. Folia aluminiowa dodatkowo rozbije 鈍iat這co przy fluxach jest raczej zb璠ne, bo jak si� zapewne orientujesz flux nie generuje skupionej wi您ki 鈍iat豉, jak zwyk豉 dioda(ok 30st) tylko ok100 a nawet gdzie� widzia貫m 130st. Reasumuj帷 2 fluxy powinny bez problemu o鈍ietli� nawiew bez widocznych punkt闚 鈍ietlnych, lub niedo鈍ietlonych cz窷ci. Ale spr鏏uj z t� foli� mo瞠 efekt b璠zie faktycznie lepszy. Wrzu� fotk� jak to wysz這.
Mi造 - 17 Sty 2009, 18:59

spoko... na razie zamawiam kosolke bo jakbym popsu� to b璠e mia� zapas... :)
Tommy - 19 Sty 2009, 08:41

Ja zrobi貫m nieco inaczej - star� tarcz� zostawi貫m w spokoju, a wydrukowa貫m sobie now� na wysokiej jako軼i papierze w maksymalnym kryciu. Nast瘼nie da貫m to do punktu ksero, 瞠by mi to 豉dnie zafoliowali na gor帷o. 畝r闚k� zostawi貫m orginaln� i dzi瘯i temu mam skal� pod鈍ietlon� w ciep造m , pomara鎍zowo-鄴速ym kolorze. Jako� tak przytulniej si� we wn皻rzu zrobi這 :)

http://img186.imageshack....42781399li5.jpg

i pasuje do zegar闚 ;)

http://img186.imageshack....27285180ep6.jpg

Mi造 - 19 Sty 2009, 11:54

Tommy, parkinsona masz czy co :P r鏏 wyra幡e te foty... ja mam teraz pomara鎍zowy zegarek i w nocy troche rozprasza... wsadze tam bia陰 diod�, ewentualnie przyciemnie jak捷 foli�...

praktycznie ca貫 wn皻rze pod鈍ietlam pod kolor radia czyli bia這-czerwony... radio mam na gwarancji wi璚 nie zmienie go na niebiesko bia造 - a chcia豚ym...

Tommy - 19 Sty 2009, 11:56

To nie parkinson tylko aparat ze zjeb** na鈍ietlaniem ;)