|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Archiwum Forum FKP - Stowarzyszenie Fiesta Klub Polska
trzeci - 15 Sty 2009, 12:28 Temat postu: Stowarzyszenie Fiesta Klub Polska
Miło mi poinformować Was wszystkich, w dniu 31.12.2008 nasz Klub został zarejestrowany w KRS jako Stowarzyszenie Fiesta Klub Polska
Zatem nie jesteśmy już Klubem o mniej lub bardziej lużnej strukturze ale osobą prawną.
Zostało to pomyślane jako krok w kierunku rozwoju naszego klubu oraz nadania mu zdecydowanie poważniejszego niż obecnie charakteru.
Decyzję o przekształceniu FKP w stowarzyszenie podjął obecny Zarząd a wszystkie sprawy formalne z tym związane zostały omówione i zaakceptowane przez grupę założycielską, której skład macie podany poniżej.
Przekształcenie FKP w stowarzyszenie będzie się wiązało z różnymi zmianami na forum i w Klubie.
Te które zauważycie i odczujecie bezpośrednio to:
- zmiana składu zarządu (patrz: poniżej)
- zmiana statutu Klubu (zostanie na dniach umieszczony na Forum oraz na Stronie Głównej)
- zmiana klubowego konta bankowego
- osoby które opłacą/opłaciły składkę klubową na rok 2009 zostaną automatycznie Członkami Wspierającymi Stowarzyszenia Fiesta Klub Polska, przy zachowaniu dotychczasowego nazewnictwa - Klubowicze
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Poniżej macie podany skład personalny Stowarzyszenia Fiesta Klub Polska oraz jego władz.
I. Członkowie Założyciele Stowarzyszenia / Członkowie Zwyczajni
1. Brook
2. sowa
3. diodalodz
4. easy
5. jaco11
6. kristofer
7. Lokmen
8. LOY
9. Mafios
10. molu
11. Piter
12. PUCIO
13. szynszyl
14. trzeci
15. WooYownik
16. zefir
17. 2smart
II. Członkowie Wspierający
Według aktualnej listy Klubowiczów: CZYTAJ
III. Zarząd
1. trzeci - Prezes Zarządu , Skarbnik
2. jaco11 - V-ce Prezes Zarządu
2. sowa - Sekretarz Stowarzyszenia
IV. Komisja Rewizyjna
1. Lokmen - Przewodniczący Komisji
2. zefir - Członek Komisji
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Z podstawowych informacji to tyle.
Pewnie pojawią się jakieś pytania i wątpliwości z Waszej strony ale na każde odpowiemy
Pozdrawiam.
Sowilo - 15 Sty 2009, 12:36
Oooo to poważna sprawa
tak jakoś bardziej formalnie się zrobiło.... ;
Laskosz - 15 Sty 2009, 12:43
Sowilo napisał/a: | tak jakoś bardziej formalnie się zrobiło.... ; |
hehe no troszke szczególnie ta komisja rewizyjna teraz mam wątpliwości czy pojawić się w tym roku na zlocie
zarząd brawa dla was za doprowadznie tego do końca
osimek1 - 15 Sty 2009, 13:11
sprawa ostatnio przycichla to myslalem ze nic z tego nie wyjdzie a tu prosze za dokonczenie tego.
DziDzia - 15 Sty 2009, 13:28
osimek1 napisał/a: | sprawa ostatnio przycichla to myslalem ze nic z tego nie wyjdzie a tu prosze za dokonczenie tego. |
No właśnie... Coś długo to trwało... Ale w końcu... wielkie
pozdro
trzeci - 15 Sty 2009, 13:43
Oj tak, można powiedzieć nawet, że to była droga przez mękę
Ale z drugiej strony per aspera ad astra hehe
Pozdro ...
mareno - 15 Sty 2009, 14:06
No wiec doczekalismy sie. Kulturka
Arkadius - 15 Sty 2009, 14:38
właśnie tak patrzałem ostatnio na stronie głównej że kiedyś tam zostały złożone papiery troche czasu mineło i myślałem ze nic z tego nie wyniknie ;p a tu prosze
PitusK - 15 Sty 2009, 14:52
gratki za doprowadzenie tego do konca! teraz jest klasa
odyniec - 15 Sty 2009, 15:01
FKP zał. w 2008 - jak to dumnie brzmi i mamy rok w kieszeni już
szynszyl - 15 Sty 2009, 15:07
widzisz odyniec, teraz będziesz musiał przyłożyć prawą rękę do piersi jak będziesz o mnie myślał
elmek13 - 15 Sty 2009, 15:39
Mówisz Arturze, że Przez trudy do gwiazd czyli rozumiem, że na najbliższym zlocie....będzie okazja uczcić tak duże wydarzenie !
Freeman - 15 Sty 2009, 15:43
elmek13 napisał/a: | Mówisz Arturze, że Przez trudy do gwiazd czyli rozumiem, że na najbliższym zlocie....będzie okazja uczcić tak duże wydarzenie ! |
No przecie Prezes mówił kiedyś coś o walnym obalaniu.
Gratuluje dokonania.
sowa - 15 Sty 2009, 15:48
.....do zlotu cześć już będzie przepita- najbliższa okazja po ASJ - walentynki
Freeman - 15 Sty 2009, 15:57
Zostaliśmy zrobieni w ch..., teraz jesteśmy Członkami, ale to brzmi dumnie.
szogoon - 15 Sty 2009, 16:10
a jakie to daje profity ? oprócz tego, że wszyscy są dumni...
sowa - 15 Sty 2009, 16:13
Wieeeeelkie!!!!! a przede wszystkim to ze nie jestesmy nieformalną zgraja zapaleńców .....tylko formalna zgrają zapaleńcow.. mozemy sie rozliczac z firmami i oferowac poważna wspołprace. Co z tym dalej - wyniknie niebawem
szogoon - 15 Sty 2009, 16:17
stowarzyszenie może prowadzić działalność gospodarczą ?
trzeci - 15 Sty 2009, 16:18
Tak może.
Ale my jej na razie nie zgłaszamy.
Zaczynamy bez działalności gospodarczej, może w przyszłości
Pozdro ...
Freeman - 15 Sty 2009, 16:22
A możliwość przekazania 1% podatku? Czy łapiemy się pod to?
MisiekT - 15 Sty 2009, 16:25
freeman napisał/a: | A możliwość przekazania 1% podatku? Czy łapiemy się pod to? |
do tego jest wymagany statut OPP - Organizacji Pozytku Publicznego
trzeci - 15 Sty 2009, 16:28
freeman napisał/a: | A możliwość przekazania 1% podatku? Czy łapiemy się pod to? |
Nie, bo nie jesteśmy OPP, jak już napisał powyżej MisiekT.
Z drobną poprawką, że nie statut a status
Freeman - 15 Sty 2009, 16:32
Cytat: | do tego jest wymagany statut OPP - Organizacji Pozytku Publicznego | to ja wiem. Chodzi mi o to czy możemy uzyskać taki status w przyszłości.
trzeci - 15 Sty 2009, 16:34
freeman napisał/a: | Chodzi mi o to czy możemy uzyskać taki status w przyszłości. |
Tak, możemy się starać o status OPP.
Nic nie stoi na przeszkodzie.
charpia - 15 Sty 2009, 16:36
WooYownik - 15 Sty 2009, 16:53
No więc jak jeszcze status OPP mamy pozyskać to warto poczytać to co poniżej wkleiłem
Jak zostać OPP
Pozdrawiam
Parzych - 15 Sty 2009, 17:56
Gratulacje dla zarządu, za wytrwałość w dążeniu do celu
sowa - 15 Sty 2009, 19:55
WooYownik napisał/a: | No więc jak jeszcze status OPP mamy pozyskać to warto poczytać to co poniżej wkleiłem
Jak zostać OPP
Pozdrawiam |
Wuja dzięki za zgrabnego linka. Na pewno się przyda. Z pobieżnego rozpoznania wynika że w tym roku i tak nie mielibyśmy szans na st. OPP i 1 % podatku, bo wykaz tych organizacji sporządzany i publikowany jest do 31 grudnia ze stanem na dzień 30 listopada. My rejestracje uzyskaliśmy właśnie 31 grudnia Tak więc jest chwila czasu na dokładne zapoznanie się z przepisami i przymiarka do rejestracji OPP
póki co cieszmy się z tego co mamy
Żółwik Tuptuś - 15 Sty 2009, 20:27
Prawie dwa lata ciężkiej pracy poprzedzone dojrzewaniem całości .
Jestem dumny że mogę byćw takim klubie wśród ludzi , którzy wykazują się taką determinacją i dążeniem do celu .
Jednym zdaniem Gratulacje od Żółwia
stafcio - 15 Sty 2009, 20:50
cieszy mnie ta informacja. gratuluję wytrwałości w załatwianiu sprawy, na pewno nie było to łatwe i przyjemne. co zrobić zeby nie byc zwykłym członkiem?
sowa - 15 Sty 2009, 20:54
Tylko wielkie rzeczy rodzą się w bólach
co zrobić zeby nie byc zwykłym członkiem? zrobić z siebie klubowicza, wtedy automatycznie będziesz członkiem wspierającym
Tommur - 15 Sty 2009, 21:37
Gratulacje za upór, wytrwałość i odrzucanie kolejnych kłód rzucanych Wam po nogi
trzeci - 15 Sty 2009, 21:52
Żółwik Tuptuś napisał/a: | Prawie dwa lata ciężkiej pracy poprzedzone dojrzewaniem całości . |
Razem z Pumą też mieliście w tym swój udział
Thx
Darekmk3 - 15 Sty 2009, 21:54
Wielkie brawa dla Was za to
pozdro
Bit1 - 15 Sty 2009, 22:26
Kolejny krok do opanowania świata przez FKP został poczyniony, brawo
od razu czuję że mi tak z 10koni przybyło pod maską
Żółwik Tuptuś - 15 Sty 2009, 22:54
trzeci napisał/a: | Żółwik Tuptuś napisał/a: | Prawie dwa lata ciężkiej pracy poprzedzone dojrzewaniem całości . |
Razem z Pumą też mieliście w tym swój udział
Thx |
Arturo - i dlatego postrzegam to także jako mój osobisty sukces .
Nie ma Was i Nas - jest po prostu FKP , bez względu na to jak będziemy nazywani w nim uczestnicząc .
To po prostu sposób na życie
BLADE - 15 Sty 2009, 23:24
Gratulacje i wielkie i dla zarządu za wytrwałość do dążenia do celu.
osimek1 - 15 Sty 2009, 23:43
Bit1 napisał/a: | Kolejny krok do opanowania świata przez FKP został poczyniony | narazie krok do opanowania Polski bo w statucie jest ze dzialamy na terenie Polski ale poczekaj chwile a nie zobaczysz kiedy i powstanie FKP International. z takim zarzadem zajdziemy daleko
diodalodz - 16 Sty 2009, 01:26
osimek1 napisał/a: | FKP International |
hehe tego się nie podejmuje bo prócz czeskiego reszty języków nie rozumiem
PumaRST - 16 Sty 2009, 07:13
No pain No gain!! ale w końcu sie udało
osimek1 - 16 Sty 2009, 09:16
diodalodz, a od czego sa translatory ? ewentualnie spojrz na naszego prezydenta - on chyba tez nie rozumiem w zadnym jezyku obcym a reprezentuje nasz kraj
Kam'ol - 16 Sty 2009, 15:51
mam nadzieję, iż Jako stowarzyszenie bedziemy mieli tyle samo frajdy z nas samych ile mielismy jako Klub :], wielkie JO dla Ploskich Urzedów, że sie w koncu udało..
mikolaj_r - 16 Sty 2009, 21:14
Gratuluję Zarządowi i Członkom - Klubowiczom że w końcu się udało Dobra robota
Miły - 18 Sty 2009, 17:49
te, prezes a na głównej nadal o kalendarzu jest... może tak info o tym na stronie głównej już mogło by się pojawić
trzeci - 18 Sty 2009, 17:54
Na "te" to tramwaj staje a na dzyn, dzyn odjeżdża
Jest na Stronie podane info o zarejestrowaniu - Panie Spostrzegawczy
Pozdro ...
szynszyl - 18 Sty 2009, 19:47
na stronie głównej Panie spostrzegawczy inaczej...
nie na forum u góry...
sowa - 18 Sty 2009, 20:27
zgubiłam się do kogo szynszyl pije ...ale jakby co, to to co poniżej jest ze strony głównej www.fiestaklubpolska.pl
Kod: | Z dniem 31.12.2008 Fiesta Klub Polska został zarejestrowany w Krajowym Rejestrze Sądowym jako Stowarzyszenie, pod numerem 0000320814. Więcej informacji na Forum czytaj |
spostrzegawczych Ci u nas zawsze dostatek
trzeci - 18 Sty 2009, 21:02
Dokładnie
O tym pisałem i tyle informacji na Stronie wystarczy.
Nie ma potrzeby wywalać tego wielką czcionką, jesteśmy skromni - nie chełpliwi
Pozdro ...
szynszyl - 18 Sty 2009, 21:22
sowa napisał/a: | zgubiłam się do kogo szynszyl pije | nie piję. jestem na antybiotyku i przez to całkiem trzeźwy. trzeci napisał/a: | jesteśmy skromni - nie chełpliwi | j bym się chełpił, większe kluby nie są stowaryszeniem.. mogę podać przykłady
Freeman - 18 Sty 2009, 21:24
Cytat: | j bym się chełpił, większe kluby nie są stowaryszeniem.. mogę podać przykłady | podaj wejdziemy na ich strone i się z ich pośmiejemy wzbudzając ich zazdrość.
Żółwik Tuptuś - 18 Sty 2009, 23:19
Miły napisał/a: | te, prezes a na głównej nadal o kalendarzu jest... może tak info o tym na stronie głównej już mogło by się pojawić |
Te - tobie to się chyba w głowie srutututu .
po pierwsze to dla ciebie Panie Prezesie , bo na mówienie do ludzi kalibru Artura po imieniu żeś nie zasłużył . A po drugie to jak chcesz być w klubie kimś więcej niż pajacem , zapamiętanym głównie z tego że nie jest wart zapamiętania to weźsię do roboty i sam coś stwórz , albo zaproponuj że odciążysz kogoś z tworzących Klub i Stowarzyszenie .
trzeci - 18 Sty 2009, 23:24
Michał - spoko
Nie ma co brać do serca takiej uwagi, w momencie gdy ktoś na Stronie Głównej widzi tylko to co jest napisane na samym środku
Żółwik Tuptuś - 18 Sty 2009, 23:50
Arturo Lemingi sa na poziomie , który nie jest mnei w stanie wyprowadzić z równowagi . Po prostu tak jak walczę na forum z głupotą i ignorancja tak samo będe walczył z brakiem szacunku dla ludzi , którzy na niego zasługują , oraz lemingowo-kolesiową postawą ślizgaczy .
Kolo nie jest nawet na wysokości chwasta - bo ten ma jakiekolwiek korzenie , a zwraca sie do osoby , któą darzę szacunkiem per : " Te prezes " . I bredzi o jakiś obowiązkach i innych dyrdymałach . Sorry - ale on nawet nie jest wart żeby go czymś trafić . Nie mówiąc już o tym że jest za głupi żeby zrozumieć za co dostał .
Freeman - 19 Sty 2009, 00:09
Żółwik Tuptuś, ja myślę, że dajecie radę, ale jeśli potrzebna Wam pomoc to chętnie pomogę. A co do szacunku to się zgadzam należy się Prezesowi jak mało komu, aczkolwiek chyba zbyt mocno się tym denerwujesz.
Żółwik Tuptuś - 19 Sty 2009, 00:28
freeman, To co robisz i projekty jakie proponujesz to właśnie rozwój klubu i współtworzenei go .
A co do denerwowania - subtelny nigdy nie byłem , a poza tym uważam że to jedyna forma w jakiej można dotrzeć do leminga ( o ile wogóle )
Freeman - 19 Sty 2009, 00:29
Cytat: | A co do denerwowania - subtelny nigdy nie byłem , a poza tym uważam że to jedyna forma w jakiej można dotrzeć do leminga ( o ile wogóle ) | można udowodniłeś to nie raz.
bidżej - 19 Sty 2009, 00:37
a'propos (czy jak to się tam pisze), też bym chętnie pomógł. mogę nawet zamiatać
Żółwik Tuptuś - 19 Sty 2009, 00:40
freeman, Wiesz - Założenie Stowarzyszenia to ukoronowanie długiej pracy i lepienie z piasku guzików .
Artur jest Prezesem nei dlatego że żeśmy się tak w piaskownicy umóili , tylko dlatego że ciągnie to wszystko .
Sowa - to nie pajacyk do wkurzania , gdy się ma ochotę , tylko Kobieta , która czyści ten kibel codziennie po takich kreaturach jak my .
Nad tym co jest zawarte w Topiku wielu ludzi ciężko pracuje codziennie , poświęcając swój wolny czas i często kosztem czegoś , a wchodzi tu jakiś leming i woła " te prezes " .
Zasadniczo wszelakiego rodzaju insynuacje że rozpaczliwie szukam szacunku odpieram stwierdzeniem że mam to w dupie . Szacunek mam wypracowany u ludzi , którzy coś dla mnie znaczą ( choć czasami to wrogowie ) Lemingi mogą mi skoczyć na pukiel ewentualnie .
[ Dodano: Pon Sty 19, 2009 00:42 ]
bidżej86, - tobie dałem zadanie ( a w sumie to dwa , tylko drugie neico zawoalowane )
Zdobądź wiedzę z SR na temat mapowania ( teoretyczną ) przyda się w klubie jeden więcej wykształcony baran .
I drugie ( dużo trudniejsze ) udowodnij że nei jesteś dupkiem i przeproś Artura ( chyba że już to zrobiłeś to jestem pod wrażeniem )
bidżej - 19 Sty 2009, 00:54
Żółw skąd wiedziałem że się doczepisz tato? ja pisałem o pomocy przy forum/FKP, a Ty znowu o SR...
Parzych - 19 Sty 2009, 02:52
A ja powiem krótko: koniec i bo porozdaję czerwone prezenty , to nie jest miejsce na dyrdymały... A szacunek dla Pezesa powinien mieć KAŻDY, i biszkopty i batony i lemingi i każdy inny zbój, dobranoc Państwu, to byłem Ja Parzyszek
szynszyl - 19 Sty 2009, 07:22
nawet tu ktoś kupę ulepił...
trzeci - 19 Sty 2009, 08:40
No oki, wczoraj już jest przeszłością a dziś mamy pierwszy dzień z reszty historii FKP
Zatem tego wątku w tej dyskusji już nie ciągnijmy
Pozdro ...
Freeman - 19 Sty 2009, 20:54
Żółwik Tuptuś napisał/a: | freeman, Wiesz - Założenie Stowarzyszenia to ukoronowanie długiej pracy i lepienie z piasku guzików .
Artur jest Prezesem nei dlatego że żeśmy się tak w piaskownicy umóili , tylko dlatego że ciągnie to wszystko .
Sowa - to nie pajacyk do wkurzania , gdy się ma ochotę , tylko Kobieta , która czyści ten kibel codziennie po takich kreaturach jak my .
Nad tym co jest zawarte w Topiku wielu ludzi ciężko pracuje codziennie , poświęcając swój wolny czas i często kosztem czegoś , a wchodzi tu jakiś leming i woła " te prezes " .
Zasadniczo wszelakiego rodzaju insynuacje że rozpaczliwie szukam szacunku odpieram stwierdzeniem że mam to w dupie . Szacunek mam wypracowany u ludzi , którzy coś dla mnie znaczą ( choć czasami to wrogowie ) Lemingi mogą mi skoczyć na pukiel ewentualnie . | Doskonale to rozumiem i popieram.
jaco11 - 19 Sty 2009, 21:08
freeman - Artur o cos prosił ja nie jestem tak wyrozumiały
Cieszę się ze mnie zrozumiałeś
stafcio - 10 Kwi 2009, 12:05
jaki jest numer NIP?
trzeci - 10 Kwi 2009, 19:27
Jeszcze nie dostaliśmy go od skarbówki.
Mi trochę zeszło zanim się do nich wybrałem a oni mają 2 tygodnie na nandanie numeru NIP.
Myślę, że po Świętach powinien być.
Pozdro ...
stafcio - 10 Kwi 2009, 21:51
no i super. wpisz go gdzieś na forum albo na stronie FKP, oczywiście jak można.
trzeci - 11 Kwi 2009, 23:22
Wszystkie otrzymane numery (KRS, REGON, NIP) będą na stronie i na forum.
|
|