Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Fiesta mk3 ogrzewanie

tobiasss - 8 Sty 2009, 15:15
Temat postu: [MK3] Fiesta mk3 ogrzewanie
Witam wszystkich
Aczkolwiek mój problem przedstawia się tak moja fiesta słabo grzeje silnik 1.1?
Co jest powodem tego że słabo grzeje termostat był z 2 miesiące temu wymieniany i gdzie znajduje się nagrzewnica?Jakiś obrazek
Bym był bardzo wdzięczny za pomoc

Freeman - 8 Sty 2009, 16:02

Jak popatrzysz pod popielniczke to zobaczysz takie czarne coś z zapinkami, w środku jest nagrzewnica.
tobiasss - 8 Sty 2009, 16:33

A jak to wyczyścić lub czym i ile to kosztuje?
Freeman - 9 Sty 2009, 14:46

Z zewnątrz czy wewnątrz? Z zewnątrz możesz przedmuchać powietrzem lub wciągnąć odkurzaczem, wewnątrz- ktoś pisał że przeczyścił glikolem.
tobiasss - 13 Sty 2009, 20:31
Temat postu: Czujnik temperatury chłodziwa
jak sprawdzić czujnik i czy miernikiem się da i ile on kosztuje fiesta mk3 1.1i i czy nagrzewnicę można całą zamoczyć w occie czy nic się jej nie stanie lub w gorącej wodzie bo mam pełno syfu a ile może kosztować nowa> :rotfl: :cojest: :hahaha:
krzysieks_mc - 13 Sty 2009, 20:45

Oryginał nagrzewnicy do fiesty kosztuje u mnie w mieście 180 zł i niema zamiennków. Ja osobiście kupiłem od mondeo mk1 w podróbie za 70zł i przerobiłem rurki od wody, bo tylko tym się różni. Nic nie cieknie z rurek wszystko jest zajefajnie.
Freeman - 13 Sty 2009, 20:46

tobiasss napisał/a:
jak sprawdzić czujnik i czy miernikiem się da i ile on kosztuje fiesta mk3 1.1i i czy nagrzewnicę można całą zamoczyć w occie czy nic się jej nie stanie lub w gorącej wodzie bo mam pełno syfu a ile może kosztować nowa> :rotfl: :cojest: :hahaha:
ni i co Cię tak rozśmieszyło? Może napiszesz coś na temat?,

P.S. czujnik tem ( ten co pokazuje na desce) kosztuje ok 15 zł.

diodalodz - 13 Sty 2009, 21:35

nie no z octem i odkamienianiem to się cofnijcie do PRL . TO generalnie nie działa a jak zadziała to zazwyczaj zaczyna lecieć z którejś magistrali .
Marcinowaty - 14 Sty 2009, 20:40

Jak działa wskaźnik temperatury cieczy chłodzącej? Pokazuje że ciecz się nagrzewa? Jeżeli tak to problem jest w nagrzewnicy.
cradleoffilth - 14 Sty 2009, 22:10

A ja dodam jeszcze od siebie, ze dzisiaj probowalem udroznic sobie ogrzewanie, a problemem u mnie jest zatkana nagrzewnica. Samej nagrzewnicy z samochodu nie wyciagalem a tylko odpialem weze i plukalem najpierw soda kaustyczna a pozniej przeplukiwanie czysta woda pod cisnieniem. Syfu wylecialo sporo ale po ponownym podpieciu niestety nie bylo oczekiwanych rezultatow. Wpadlem wiec na pomysl i podpialem weze na odwrot. Po zamianie wezy miejscami ogrzewanie zaczelo ladnie dzialac :) Sauny sie zrobic nie da, ale wyraznie cieple powietrze sobie dmucha :) . Wiec dla tych co nie maja pieniedzy na nowa nagrzewnice a chca przetrwa do lata, polecam sprobowac :)