Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Problem z dmuchawą i nagrzewnicą

2be - 7 Sty 2009, 13:02
Temat postu: [MK3] Problem z dmuchawą i nagrzewnicą
Witajcie,
Mam problem z dmuchawą a mianowicie z nawiewem na przednią szybę ponieważ bardzo słabo dmuchawa na szybę, można powiedzieć że w cale na poziomie 3 ... Wiadomo w zimie jest potrzebny nawiew na przednią szybę i chcę to koniecznie zrobić. Prawdopodobnie jakieś liście wleciały... tylko nie wiem od czego zacząć :(

Jak się do tego zabrać?

eDIT:// aha zapomniałem dodać że przy każdym z poziomów 1,2,3 mam dźwięk tak jakby charczał

Drugim problemem jest nagrzewnica. Po jakim czasie u Was zaczyna ciepłe powietrze lecieć?
U mnie po 10min minutach są lekkie oznaki ciepłego powietrza. Czy to wina nagrzewnicy?

bigkris - 8 Sty 2009, 09:14

ja mam podobnie, tylko ze w mk2. w ktorym miejscu auta znajduje sie nagrzewnica, bo tak szczerze to nie orientuje sie za bardzo
Miły - 8 Sty 2009, 09:57

2be napisał/a:
Witajcie,
Mam problem z dmuchawą a mianowicie z nawiewem na przednią szybę ponieważ bardzo słabo dmuchawa na szybę, można powiedzieć że w cale na poziomie 3 ... Wiadomo w zimie jest potrzebny nawiew na przednią szybę i chcę to koniecznie zrobić. Prawdopodobnie jakieś liście wleciały... tylko nie wiem od czego zacząć :(

Jak się do tego zabrać?

eDIT:// aha zapomniałem dodać że przy każdym z poziomów 1,2,3 mam dźwięk tak jakby charczał

Drugim problemem jest nagrzewnica. Po jakim czasie u Was zaczyna ciepłe powietrze lecieć?
U mnie po 10min minutach są lekkie oznaki ciepłego powietrza. Czy to wina nagrzewnicy?

co do 1. nie wiem co może być ale u mnie np. 1 nie działa 2 i 3 bez problemu... i też nie wiem co to...

co do 2. ja miałem tak w dieslu i odłączyłem węże i przeczyściłem chłodniczkę nitro... teraz grzeje... po 10 min (gdy u ciebie zaczyna lecieć ciepłe powietrze) to u mnie jest sauna... 3 min i leci ciepłe... :yes:

2be - 8 Sty 2009, 15:49
Temat postu: Re: Problem z dmuchawą i nagrzewnicą
2be napisał/a:
Witajcie,
Mam problem z dmuchawą a mianowicie z nawiewem na przednią szybę ponieważ bardzo słabo dmuchawa na szybę, można powiedzieć że w cale na poziomie 3

Może źle sprecyzowałem zdanie chodziło mi że w ogóle nie działa i dmuchawa na przednią szybę przy ustawieniu na szybę, lecz na środek i po bokach kabiny tak

Moglibyście napisać po jakim czasie u Was dmucha ciepłym powietrze czyt. nagrzewa?? Pytanie skierowane do mk3'owców :)

cradleoffilth - 9 Sty 2009, 11:07

co do drugiego pytania.....
U mnie jest podobnie jak u Ciebie... czekam tylko na male ocieplenie zeby byla dodatnia temperatura ktoregos dnia i jestem umowiony ze znajomym mechanikiem by sciagnac weze od nagrzewnicy i przeplukac ja pod cisnieniem. Podobno czesto pomaga.... Jesli nie pomaga to zostaje albo pogodzenie sie z tym faktem albo wymiana nagrzewnicy. Oczywiscie powyzsza sytuacja gdy przewody doprowadzajace i odprowadzajace do nagrzewnicy plyn chlodniczy maja roznice temperatur. Polecam wpisac w wyszukiwarke slowo nagrzwnica i wszystko mozna znalezc

karino - 15 Lip 2009, 20:27

Tak na marginesie jak sie dobrac zeby wymontowac wiatrak z nagrzewnicy ???