|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Nasze auta - [MK6] Fiesta ST Jedyna w 3city .
wrcpiwo - 6 Sty 2009, 22:57 Temat postu: [MK6] Fiesta ST Jedyna w 3city . Witam szanownych Kolegów Pragne sie Przedstawić, Jestem Marcin pochodze z Gdyni i jestem nowym posiadaczem super Fiesty w wersji ST Kupiłem je po kosmetycznym strzale i odebralem miesiac temu i juz moge powedziec ze znalezlem to czego szukalem swietne przlozenie masy do mocy, swietnie sie prowadzi, Tak jak chcialem posiadam mala Rajdóweczke
Wygląd jak zakupiłem:
Niestety mam jeszcze duzo do zrobienia przy niej, niemam jeszcze pasów polozonych bo lakier musi sie utwardzic, niemam przewodow od kimy zaslepek od halogenów...
ale powolutku sobie nwszystko zrobie :)dla chcącego nic trudnego:)Jeśli jest ktoś z trójmiasta lub z okolic i ma tez St to niech da znać chetnie sie spotkam i wimienie z nim poglady i podpytam o ST Koledzy i co sądzicie o moim ST?
Parametry
Marka: Ford
Model: Fiesta ST
Rok produkcji: 2006r
Pojemność: 1999 cm3
Moc: 150KM *
Moment: 190Nm
Kolor: Demoniczna niebieska Perła!!
Wyposażenie:
- elektryczne szyb i lusterka all inclusive normalnie
- pół skóra + pół kubełki
- reszta wnętrza z wstawkami ST
- 17" seria
Wygląd zewnętrzny:
- seria ST
Wygląd wewnętrzny:
- seria ST
Silnik:
- seria jak narazie
Zawieszenie:
- seria (twardziele)
Układ hamulcowy:
- seria: 4 tarcze + przód wentyl
Audio:
- seria CD + 6głośników + kable in!
Plany:
- Silnik :
+ wydech przelot Milltec lub Malon Turbo
+ dolot K&N 57i
+Płyta pod silnik
Koła :
- Białe 17cali OZ RACING!!
Detale:
-Białe fartuchy
-Szybki przyciemnic
hubi_2006 - 6 Sty 2009, 23:03
No i gratuluje Jakieś plany na street racing się szykują?
wrcpiwo - 6 Sty 2009, 23:14
jak ktos bedzie chcail to jak najbardziej
bidżej - 6 Sty 2009, 23:15
wrcpiwo, na prawdę konkretna furka
popraw opis na zgodny z regulaminem - popatrz jak jest u innych
rafal__lodz - 6 Sty 2009, 23:18
Fajne autko, fajnie że spróbowałeś ją uratować. Czemu nie ma pasów na lewych drzwiach i dachu? była lakierowana nie mal po całości czy zdarłeś (sorki jak palnąłem głupotę, bo nie wiem czy były naklejane czy lakierowane po wyjściu z fabryki)
Popraw opis jak pisze bidżej86, będzie bardziej czytelny i wrzuć jakieś foto środka:)
wrcpiwo - 6 Sty 2009, 23:20
były fabrycznie pasy na dachu masce i drzwiach ale lewe drzwi byly strzelone, dach ,maska i spoiler i wszystko do lakierowania poszlo, teraz musze miesiac czekac az stawrdnieje lakier i wtedy bede kladl
[ Dodano: Wto Sty 06, 2009 23:24 ]
rafal_Lodz ,co mam zle ze musze poprawiać ?? sorki ze pytam ale jestem nowy i niewiem co mam robic... dzieki za pomoc:)
rafal__lodz - 6 Sty 2009, 23:28
uzupełnij według tego http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=32152 to na pewno będzie czytelniejsze a jak już wpiszesz innym kolorem to nawet najwięksi pedanci się nie doczepią
DziDzia - 6 Sty 2009, 23:39
Lubie te autka... Są naprawdę fajniusie.. Chociaż te pasy mi nie leżą..
Mam nadzieje, że spalanie Cię nie przerośnie...
Oby dobrze służyła...
pozdro
Parzych - 6 Sty 2009, 23:47
wrcpiwo, powiem tak:
po1. Gratulacje,
po2. Lepiej zerwij pasy które masz (będzie wtedy taka cichociemna), a naklejanie nowych nie zawsze wychodzi równo,
po3. Jakie OZ Racing? bo Racing to nazwa ogólna...
Ghost1990 - 7 Sty 2009, 00:09
chętnie bym zobaczył jakieś foto wnętrza jeśli można
śliczna maszynka gratuluje zakupu
wrcpiwo - 7 Sty 2009, 00:22
http://www.ozracing.ie/images/29_big.jpg <- OZ RACING o te dokładnie mi chodziło
Apropos pasów to właśnie zastanawiałem sie czy niesciagnąć ich na stałe, ale z drugiej strony te pasy dają jej agresywniejszy wygląd
Apropo spalania to 11-13l w miescie a natrasie przy takiej jezdzie 110-120 zszedlem do 7.8L na 100km
Foty ze srodka, niestety niemam jeszcze poduszek zamontowanych wiec narazie tak jak jest...
Parzych - 7 Sty 2009, 02:15
wrcpiwo napisał/a: | niemam jeszcze poduszek | Znaczy nie był to strzał kosmetyczny, skoro wypiertegowały poduchy... Czeka Cię jeszcze wymiana całej konsoli (niebieskiej)... wrcpiwo napisał/a: | http://www.ozracing.ie/images/29_big.jpg <- OZ RACING o te dokładnie mi chodziło | Czyli chodziło Ci o Superturismo WRC i tak trzeba było napisać od razu
PS.
Z czystej ciekawości, daj mi na PW ile dałeś za nią... bo jest z rocznika mojej...
Skfarek - 7 Sty 2009, 08:44
Ładnie ładnie, pasy bym jednak dał dodają zadziornego charakteru stkowi. Co do felg to wybór bardzo dobry. Jak stylizujesz na rajdówkę to wrzuciłbym jeszcze pasy szelkowe 4 pkt. przystosowane do seryjnych klamr i napinaczy - wtedy stylizacja będzie pełniejsza a i na bezpieczeństwie zyskasz. Widzę, że jeszcze trochę pracy przed tobą więc życzę powodzenia w modach i użytkowaniu auta
bidżej - 7 Sty 2009, 09:46
dokładnie, pasy to cały smaczek w tej Fieście
pP - 7 Sty 2009, 09:56
wrcpiwo napisał/a: | teraz musze miesiac czekac az stawrdnieje lakier i wtedy bede kladl |
daj sobie spokój, zerwij wszystkie !!!
wrcpiwo napisał/a: | Plany:
- Silnik :
+ wydech przelot Milltec lub Malon Turbo
+ dolot K&N 57i
+Płyta pod silnik
Koła :
- Białe 17cali OZ RACING!!
Detale:
-Białe fartuchy
-Szybki przyciemnic |
co do planów:
z tym dolotem 57i daj sobie spokój, da tyle samo co wkładka ITR,
wydech ważna sprawa, także warto zmienić,
ogólnie fiestka to jeden z bardziej rozwojowych samochód, jest dużo części jednak nic w pl; jeżeli chcesz jakiś wydech militeca to wal do mnie na PW - na pewno pomogę
płytę pod silnik olej - chyba ze zamierzasz skakać po nieutwardznych drogach, póki co silnik jest wysoko i stek nie potrzebuje tej płyty (jakby potrzebował to napewno farbyka by wstawiała),
szybki przyciemnić - zastanów się, pamiętaj ze zero widoczności w nocy <- powiedział to pewnien mądry człowiek
wyjaśnij - białe fartuchy??
odnośnie felg to bardzo oklepany model - ja proponuje Ci ATS DTC
fiesty jeźdzą na takich w pucharze ST
powodzenia w modach
gratki samochodu
wrcpiwo - 7 Sty 2009, 10:43
"ogólnie fiestka to jeden z bardziej rozwojowych samochód, jest dużo części jednak nic w pl; jeżeli chcesz jakiś wydech militeca to wal do mnie na PW - na pewno pomogę "
Chetnie jesli ci to nieprzeszkadza to bede cie prosil za 2-3 tyg o pomoc wyborze jakiegos basowego tlumika aby nadal st-kowi wyrazisty głosik
wyjaśnij - białe fartuchy
http://autostyle.pl/images/prod_3025.jpg
pP - 7 Sty 2009, 11:06
w takim razie fartuchy sobie też daruj ;p to nie jest auto do szutru tylko do asfaltowego toru (wg mnie)
odnośnie basowego tłumika poczekaj lepiej, zbieraj kasę, będziesz miał 2,5 tys to zainwestuj w cały wydech; jak bedziesz robił po częsci to wyjdzie Cię drożej aniżeli całość; jak narazie pewnie widziałeś z moja się nic nie dzieje, bo zbieram kaskę tylko jeźdze; ale w lutym się coś tam ruszy
PODSUMOWUJĄC idz w performance a nie w stajling;
Parzych - 7 Sty 2009, 15:22
brabusss napisał/a: | szybki przyciemnić - zastanów się, pamiętaj ze zero widoczności w nocy | Ja mam fabrycznie ciemne i w nocy wszystko widzę, kwestia przyzwyczajenia...
Piesek - 7 Sty 2009, 17:09
no witam nowego kolege z trojmiasta. Bedzie wiosna pomyslimy nad jakims spotem I muszę Cię zaskoczyc nie jest to jedyna fiesta ST w trojmiescie, widziałem na Chełmie, na Gdańskiej rejestracji, ST150 białą z niebieskimi paskami
pozatym widzę że raczej nie jest ona po powiechnoiowym strzale skoro aż dach był do robienia... To jest ta z allegro? Za 11tyś?
Najpierw doprowadz ją do stanu urzytecznosci a wtedy mysl o tuningu. Z chęcią zobaczę ją z bliska i może podpowiem z kuzynem coś na temat podniesienia mocy w tym autku na przyrost mocy przez stożek to nie licz, jedynie da bardziej rasowy dzwięk, firmowy wydech to fajny pomysł, ale nie mówię tu o samym końcowym tyłko od głowicy aż za zderzak
Paski naklejaj po co robić cichociemne to autko, czy każdy posiadacz xr2i ściąga ospojlerowanie ? no właśnie... swoją drogą 150km w tak ciężkim aucie to nie dużo, więc niema co też z niego robić potwora, jest to poprostu ładne, zwinne usportowione autko. Ale odpowiednie detale typu, pasy szelkowe nie zaszkodzą
PS. aluski chcesz kupić inne czy te co masz będą na sprzedarz?
Parzych - 7 Sty 2009, 17:15
Piesek napisał/a: | po co robić cichociemne to autko, czy każdy posiadacz xr2i ściąga ospojlerowanie ? no właśnie... | Przeca wrcpiwo ma zderzaki i progi ST i nie ma zamiaru ich zdejmować/zmieniać na cywilne, a o cichociemną to chodziło, żeby nie rzucała się w oczy tymi paskami...
Piesek napisał/a: | więc niema co też z niego robić potwora | I sam sobie zaprzeczasz...
Piesek - 7 Sty 2009, 17:26
ale czy przywracajac oryginalny wyglad robi sie potwora? chyba nie?
arzych gdybym niemial fiesty to bardziej bałbym sie twojego fiestolota niz Stka, sadzac po stylingu
pP - 7 Sty 2009, 17:58
Piesek napisał/a: | ale czy przywracajac oryginalny wyglad robi sie potwora? chyba niey ? |
oryginalny wygląd to zarówno z pasami jak i bez bo takie były w opcji;
ja np. na swoja w zyciu nic nie nakleje, ze względu na to, że lubie być cichociemny na drodze; wiele osób stojąc kolo mnie na światłach myśli "chlopak wziął od mamy samochód pożyczył" ale jak zaczyna jechać to nagle pojawia się dziwna mina
a z takimi pasami to raczej ludzie zaczynają się przyglądać, hamulce łatwo dojrzeć i takie tam,
to zależy od gustu
wrcpiwo - 7 Sty 2009, 23:55
Wiec tak widze ze korci pytanie za ile ja wziolem ?? wiec jak patrzalem na rozne fora i ogloszenia to uywana niestrzelona z takim przebiegiem kosztuje od 28-35 zalezy z jakim wyposazeniem. Ja swojego ST-ka kupilem walnietego za 15tysi i wzucilem 5 tysi w naprawe i efekty widac na zdjeciach. Co mi pozostalo do roboty?? musze dorobic przewody od klimy zaślepki na halogeny wzucic, podlaczyc poduchy i ASP. Reszta gra chodzi jezdzi i jest swietnie, macie racje ze najpierw zrobic ja do konca a potem dopiero jakis lekki tiuning zeby nieprzegiac i niezrobic tak zwanego "wiejskiego" tuningu bo to by az bolalo serce widzac tak mocne i ladne a utko np. z 4 rurami wydechowymi i różowymi paskami a co do podwyszenia mocy to mi 150 konikow wystarczy w tak lekkiej budzie niepotrzebuje narazie wiecej, a pozatym niechce poniewaz bym niewyrobil na benzynke bo nieukrywajmy takie male ale pije jak 2 litrowa subaru impreza.
Napewno chcialbym na jakis spot sie wybrac i powymieniac sie opiniami i wrazeniami apropos tego autka wiec jak cos bedzie to dawac znac:) napewno sie pojawie i chcialbym spotkac tego ST-ka z chelmna jak bede kupowal tamte Oz-tki to te beda na sprzedasz poniewaz zimówki mam na 15 calowych stalówka bo zimowka na 17 calach jak zobaczylem cene jakiejs lepszej firmy to odrazu zmienilem zdanie :/ pozdrawiam wszystkich milosnikow fiesty kazdego modelu!!!!!!!!!!!!!! FIESTA ZĄDZI I NIEMA CH . . A WE WSI :p
pP - 8 Sty 2009, 09:21
wrcpiwo napisał/a: | niestrzelona z takim przebiegiem kosztuje od 28-35 | na sprzedaż nie ma raczej niestrzelonych ;p nie w tej cenie!!
wrcpiwo napisał/a: | w tak lekkiej budzie |
1150kg jak na auto klasy b to nie jest lekka buda
wrcpiwo napisał/a: | bo nieukrywajmy takie male ale pije jak 2 litrowa subaru impreza. |
z całym szacunkiem
jakbyś sprzedawał to daj znać ;]
Ad@mus - 8 Sty 2009, 10:27
no to duzo wam to autko lepce chlopaki jak spalanie oscyluje w srednim spalaniu sti
chyba ze przesadziliscie z tym spalaniem, moja 2litrowka na bucie wiecej jak 12l nie bierze
tak z ciekawosci ile st150 ma seryjnie przyspieszenia do 100km/h??
pP - 8 Sty 2009, 11:23
Ad@mus napisał/a: | moja 2litrowka na bucie wiecej jak 12l nie bierze |
tak tez jest w ST - przynajmniej mojej ;] 13-15 to na torze ;]
odonośnie przyśpieszenia to może coś uda mi się nagrać,
katalogowo pokazują 7.9 - 8.5 ale wg mnie jak kierownik umie ruszyć i ogarnia to 8 jest fieSTa w stanie wyciągnąć
wrcpiwo - 8 Sty 2009, 11:50
Oczywiście przesadzilem z tym spalaniem ale chcialem nawiazac do tego ze St-k niejest paliwo oszczędny. Miałem 2.0litrowa subaryne z turbo i przy normalniej jezdzie to wciagal 14 L benzyny a jak depnolem to tak miedzy 17-19 L wiec napewno mniej pije od subarynki
[ Dodano: Czw Sty 08, 2009 11:57 ]
Chłopaki wejdzcie tutaj na ta stronke
http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=36579 <- tutaj
i powiedzcie co o tym sadzicie jak widzicie szanse aby to wypalilo , Fani ST mile widzini i nietylko:)
bidżej - 8 Sty 2009, 14:43
wrcpiwo napisał/a: | macie racje ze najpierw zrobic ja do konca a potem dopiero jakis lekki tiuning zeby nieprzegiac i niezrobic tak zwanego "wiejskiego" tuningu |
nawet nie o to chodzi - głupio zabić się w odpicowanej furze z powodu odpadnięcia koła czy drzwi, albo wycieku płynu hamulcowego :yyy: najpierw zadbaj żeby to jeździło prosto i bezpiecznie, a potem dopiero szybciej niż fabryka dała...
chomikhh - 8 Sty 2009, 20:35
fajna st dobrze utrzymana
wrcpiwo - 12 Sty 2009, 01:30
"nawet nie o to chodzi - głupio zabić się w odpicowanej furze"
Niemam zamiaru sie zabic w tym autku... mam zamiar ja ładnie zrobic niewie czy zrozumiesz " Tuning z umiarem" ??
" najpierw zadbaj żeby to jeździło prosto i bezpiecznie, a potem dopiero szybciej niż fabryka dała..."
Już tłumacze bo niewiem czy wiesz ale kazdy mechanik po naprawie auta robi geometrie auta aby jeździło prosto ,niesciagala na zadna strone,wiec moja Fiesta jezdzi prosto i ma swieze Klocki Hamulcowe wiec i jezdzi bezpiecznie , na dzien dzisiajszy czekam na odbior przewodów od klimy i na zaslepki do halogenow, poduchy juz sa.
A szybciej niepotrzebuje tym jezdzic, wczoraj rozbójałem St-ka do 215km/h i czuje ze do 22km/h dociagnolby gdyby nie auto z przodu ktore cos szybko sie zbilazlo:P pozdrawiam
[ Dodano: Pon Sty 12, 2009 01:31 ]
220km/h *
LOY - 12 Sty 2009, 01:40
wrcpiwo napisał/a: | ", wczoraj rozbójałem St-ka do 215km/h i czuje ze do 22km/h dociagnolby gdyby nie auto z przodu ktore cos szybko sie zbilazlo:P pozdrawiam
[ Dodano: Pon Sty 12, 2009 01:31 ]
220km/h * |
nie wstydz sie wpisać wieku ..i tak widac ze młody chłopak jestes ..próbuj szybciej ..na bank polecisz 240 ...fajna gołoledz dzis była ?
ps ..głupi ford podaje
Moc silnika: 110 kW / 150 koni przy 6000 obrotach
Prędkość maksymalna: 208 km/h
ale co tam dane forda
Parzych - 12 Sty 2009, 02:41
LOY, padłem i leżę i kwiczę
pP - 12 Sty 2009, 09:55
wrcpiwo napisał/a: | wczoraj rozbójałem St-ka do 215km/h |
LOY napisał/a: | na bank polecisz 240 |
czasami michal muszę zgodzić się z Twoim sarkazmem
ale ta łańska fantazja kolegi
a to auto z przodu to pewnie było impreza STI
a tak na serio:
1) jezeli w taka pogode jeździsz z taka prędkością to gratuluje i post po poście zaprzeczasz sam sobie:
wrcpiwo napisał/a: | Niemam zamiaru sie zabic w tym autku.. |
2) seryjny stek nigdy nie poleci tyle realnie; licznikowo to wiesz możesz sobie i 225 lecieć;]
3) LOY napisał/a: | Prędkość maksymalna: 208 km/h |
jest to jak najbardziej realne i tyle, ja się bardzo cieszę, że po przygodach mój egzemplarz jedzie tyle co fabryka pisze,
poza tym jeszcze raz przypominam do czego służy ten samochód wg mnie:
FIESTA ST nie jest samochodem ani do jazdy z prędkością max ani to 1/4; rozśmiesza mnie, że koledzy (byli i inni) opisują tutaj, że jechali 220 km/h albo wyprzedzili dzisiaj astre 1.6 LPG; owszem kiedyś też mi się tak zdarzyło napisać za co jest mi wstyd; ten samochód służy do zabawy; do tego aby sprawnie poruszać się po mieście ale też to pokonywania zakrętów (dobry zawias + elastyczny silnik z potencjałem); jeżeli chcesz przekonać się czym jest zabawa samochodem zapraszam kiedyś na pojeżdżawkę WAWA Teamu lub ewentualnie oglądaj zdjęcia; tutaj są samochody co nigdy 170 km/h nie widziały a mają podobne czasy co ja; i lepiej ucz się samochodu i jego zachowania bo trzymać pedał w podłodze potrafi każdy głupi !!!
chillout
plasma555 - 12 Sty 2009, 19:26
wrcpiwo, nie chcę się czepiać ale czy Ty przypadkiem nie skopiowałeś całego opisu auta odemnie ? Bo coś mi to bardzo przypomina ....
Poza tym to faktycznie uważaj z takimi prędkościami bo pogoda nie rozpieszcza...
wrcpiwo - 13 Sty 2009, 01:46
Panowie czepiacie sie mnie niesamowicie myslicie ze jak mlody to glupi, wiec odpowiadam na te wasze mądre pytanka.
1) mam 21 lat
2)poprzednia auto to nie Sti tylko w starej budzie subaru impreza 2.0 turbo kombi 94 rocznik
3) Jechalem A1 i byla pusta droga to zobaczylem ile pojedzie , niemusicie wiezyc tak naprawde mam w dupie czy ktos tu ma zamiar udawac madrzejszego i probowac mi dogryśc, niemam powodu aby wam klamać. Naprawde jak macie zamiar koledzy starac sie udawac mądrzejszych to lepiej zalozcie swoje fora apropos waszych " cudeniek" i tam sie wypowiadajcie .
Tak Plasma555 wziolem od ciebie te parametry bo mamy takie same autka tylko zmienilem to co mam zamiar zmienici jak wygladala
Parzych - 13 Sty 2009, 01:57
wrcpiwo napisał/a: | mam w dupie | Bardzo miły młody człowieku... My Ciebie też... Nie musisz być wulgarny... Wystarczyło napisać "mam to gdzieś"...
pP - 13 Sty 2009, 09:49
wrcpiwo napisał/a: | Panowie czepiacie sie mnie niesamowicie myslicie ze jak mlody to glupi, wiec odpowiadam na te wasze mądre pytanka.
1) mam 21 lat
2)poprzednia auto to nie Sti tylko w starej budzie subaru impreza 2.0 turbo kombi 94 rocznik
3) Jechalem A1 i byla pusta droga to zobaczylem ile pojedzie , niemusicie wiezyc tak naprawde mam w dupie czy ktos tu ma zamiar udawac madrzejszego i probowac mi dogryśc, niemam powodu aby wam klamać. Naprawde jak macie zamiar koledzy starac sie udawac mądrzejszych to lepiej zalozcie swoje fora apropos waszych " cudeniek" i tam sie wypowiadajcie . |
Drogi Kolego. Nikt tutaj się Ciebie nie czepia. Ale naprawde folguj ze słowami, bo jak zauważysz to nikt w takim tonie do Ciebie nie napisał. To, że podchodzimy do Ciebie w taki sposób to tylko i wyłącznie Twoja zasługa. Chłopaki w szkole podstawowej chwalą się ile z tatem jechali samochodem. A to, że jeździłeś subaru - :yyy:?? Właśnie po tym spodziewałbym się rzeczowym porównań czy wniosków - np. że fiestka st na seryjnym zawieszeniu nie jest porywcza przy wyjściu z zakretu (nie trzeba walczyć z kierownicą) i moc została dobrana optymalnie, chociaż dodanie kilku KM nie powinno tego wrażenia zmienić. Lub ewentualnie mógłbyś opisać jak wg Ciebie prowadzi się w zakrętach. Podsterowna czy nadsterowna. Nie znam Cie i nie chcę wydawać opinii, ale wielu kierowców (nie mówię, że TY) subaryn, lacnerów kupuje te auta dla szpanu i nigdy w życiu nie użyją tej fury do tego, do czego została stworzona!!! Wielu z nich nawet nie wie co to znaczy lfb (o ile Ty wiesz drogi kolego?). Znam wiele przypadków naklepania na torze właśnie takich kierowców przez małe pchełki jak clio sport ph1.
Naprawde jesteś młody na tym forum i zaufaj mi, że takie szczekanie na dobre nie wyjdzie.
Uwierz, że masz super samochodzik ale na poważanie trzeba sobie pracować...
wytrzymaj z nami i do zobaczenia na spocie FKP w lecie na jakimś torze
Qzyn - 13 Sty 2009, 15:19
Oj to ja chybz tez nie jestem godzien wsiadania do subaru Bo nie wiem co to lfb - powaga... (life for bmw??? )
pP - 13 Sty 2009, 17:53
jazda na lewą nóżkę, niemożliwe, że w rajdach tak nie jeździsz - powaga
KUI3A - 13 Sty 2009, 18:17
Qzyn napisał/a: | Oj to ja chybz tez nie jestem godzien wsiadania do subaru Bo nie wiem co to lfb - powaga... (life for bmw??? ) |
a1topgear - 13 Sty 2009, 23:10
Left foot braking:P
tommirs - 13 Sty 2009, 23:43
heh...ale jakos ostatnio nerwowi jesteście na tym forum, każdy młody wpier..ol dostaje
brabusss napisał/a: | Nie znam Cie i nie chcę wydawać opinii, ale wielu kierowców (nie mówię, że TY) subaryn, lacnerów kupuje te auta dla szpanu i nigdy w życiu nie użyją tej fury do tego, do czego została stworzona!!! Wielu z nich nawet nie wie co to znaczy lfb (o ile Ty wiesz drogi kolego?). |
Ja też o "lfb" nie słyszałem, czy to jest tak, że kazdy wymysli sobie jakiś skrót i ten kto go nie zna to jest lamerem? hehe
No i będę też bronił właścicieli Imprezy i Evo, kto jak kto ale oni raczej wiedza co kupują, albo z zamiłowania do rajdów (wcale nie muszą byc super kierowcami), albo dlatego że lubią i umieją poszaleć itp. Dla szpanu to wiemy doskonale jakie auta kupuja ludzie i nie musze ich tu wymieniać (żeby mnie w bawarskim czy innym bagażniku nie wywieźli)
A kolega swoim STkiem pewnie, że mógł lecieć 220km/h ale dobrze,że GPS nie miał bo on zweryfikował by smutna prawdę. Stąd dane fabryczne ST wynoszące 208km/h.
pP - 14 Sty 2009, 00:17
tommirs napisał/a: | czy to jest tak, że kazdy wymysli sobie jakiś skrót i ten kto go nie zna to jest lamerem? |
nie, ale ten skrót nie ja sobie wymyśliłem i jest bardzo powszechny,
mi bardziej chodziło o pokazanie, ze dla mnie napisanie, że ktoś miał subaru czy burbaru nic nie znaczy,
odnosnie wlascicieli masz racje, nie generalizuje, sa tacy i tacy
już się nie odzywam
DziDzia - 14 Sty 2009, 12:16
brabusss napisał/a: | jest bardzo powszechny, |
Szczerze mówiąc, nie wiedziałem co to za skrót. Ale kiedyś próbowałem to ćwiczyć i tak średnio mi to wychodził ...
pozdro
Qzyn - 14 Sty 2009, 14:53
Heh, no u nas po prostu rozmawiamy miedzy soba po polsku ( chyba dlatego ze jestesmy w polcse) - wiec jezdzimy po prostu na lewej nodze Dzidzia troche ciezko sie tego nauczyc ale warto, na prawde. Szczegolnie jak lubisz jezdzic po sliskim
DziDzia - 16 Sty 2009, 16:31
Qzyn napisał/a: | Dzidzia troche ciezko sie tego nauczyc ale warto, na prawde. Szczegolnie jak lubisz jezdzic po sliskim |
Trzeba duuużo ćwiczyć
Na suchym też się przydaje... A ja to w ogóle lubię jeździć
pozdro
wrcpiwo - 3 Wrz 2009, 00:41
Witam po dłuzszej przerwie, mam nadzieje ze wakacje milo wam zlecoaly:) po dłuzszej nieobecnosci powrocilem na forum.") zmiany jakich dokonalem w fiescie to sa
połozone swieze paski, fartuchy zamontowane, stozek K&N , Rozporka na kielichy, koncowka tłumika wymieniona na bardziej basowy oraz klocki i wszytkie plyny i filtry Narazie jedna fotka ale niebawem pokaze wam ja wcalosci jak tylko dokoncze jeszcze 3 rzeczy pozdrawiam
http://img30.imageshack.u.../e82f70d7ff.jpg
pP - 3 Wrz 2009, 06:53
wrcpiwo napisał/a: | fartuchy zamontowane, |
sorki, ale beznadziejnie to wygląda.. samochód na 17stkach wygląda i jest na ulicę a tu fartuchy
mechcom - 3 Wrz 2009, 07:35
sciagni te chlapacze bo to brzydko wyglada
bidżej - 3 Wrz 2009, 08:58
nareszcie jakieś wieści
mają chłopaki rację - albo bardziej "rajdówkowe" felgi, albo chlapacze out...
wrcpiwo - 3 Wrz 2009, 11:17
Chłopaki wiem ze wam sie wydaje ze ochyda ale to stare zdjecie jest , jutro lub pojutrze wzuce fotke aktualna jak fiesta wyglada , naprawde z bialymi paskami pieknie sie komponuje moim zdaniem ale sami to pocenicie a co do felg to za 3 tyg zamawiam 17c OZ racing
LOY - 3 Wrz 2009, 14:28
ja wiem ze białe z białym sie lubi ..ale nie zawsze to co praktyczne na WRC jest ładne na cywilu ...te chlapacze wygladaja smiesznie i robia sie najwazniejszym elementem na aucie ..usun je ..
cywek - 3 Wrz 2009, 15:51
myślę, że dużo lepszym miejscem na chlapacze jest szafka w garażu albo piwnica, szpecą auto.. jak nie usuniesz to zrobimy referendum
grzes87 - 3 Wrz 2009, 17:37
cywek, to jest kwestia sporna jak np Twooje lampy tylne ktore tez sa paskudne
cywek - 3 Wrz 2009, 18:20
grzes87 napisał/a: | cywek, to jest kwestia sporna jak np Twooje lampy tylne ktore tez sa paskudne |
ej, grzes87 bo się do Ciebie przejadę
moje tylne lampy to była kwestia sporna (sam miałem mieszane uczucia, choć przyznam, że w słoneczny dzień, gdy auto jest wypucowane wyglądają pięknie), ale chlapacze budzą raczej jednoznaczne odczucia
no dobra, dobra, rzecz gustu
wrcpiwo - 3 Wrz 2009, 20:03
no dokladnie, rzecz hustu, ty i inni uwazacie ze niepasuja a ja uwazam ze jak na seryjny wysoki zawias , fartuchy pasuja do niego. jak bede kiedys obnizal go to zdejme fartuchy.
mam pytanko do chlopakow z ktorymi widzialem sie na sopockim spocie, co wy powiecie na ponowny spocik?? np 20 wrzesnia w tym samym miejscu??
grzes87 - 3 Wrz 2009, 20:45
cywek napisał/a: | ej, grzes87 bo się do Ciebie przejadę |
troche daleko masz ale zapraszam ale przyjedz fiesta a nie czyms innym no i pospiesz sie z decyzja bo 13 w niedziele planujemy sie spotakc z nasza lubelska garstka na torze lublin. zobaczysz jak brook sobie radzi (czytaj wygrywa) a poza tym sam mozesz sie przejechac po torze
Cartoon - 3 Wrz 2009, 21:25
Jeśli chcesz zostawić te "fartuchy" to od razu zamów z UK pakiet stylistyczny JWRC
W każdym innym przypadku będą one pasować do fiesty jak ludzie z TVN do imprezy Radia Maryja...
pP - 3 Wrz 2009, 22:31
grzes87 napisał/a: | poza tym sam mozesz sie przejechac po torze |
którego którego??
m3style - 15 Wrz 2009, 22:08
moje marzenie niebieska ST - poezja <3
smyr - 17 Wrz 2009, 23:03
wrcpiwo napisał/a: | mam pytanko do chlopakow z ktorymi widzialem sie na sopockim spocie, co wy powiecie na ponowny spocik?? np 20 wrzesnia w tym samym miejscu?? |
Fakt daawno nie bylo spotu w 3City (chociaz Twoja Fieste czesto widuje w okolicach Hutniczej ) Niestety 20 odpada bo bede w Krakowie. Moze 27 wrzesnia? Sprobujmy nakrecic sprawe - wznawiam temat w dziale spoty
wrcpiwo - 24 Wrz 2009, 23:03
z dzisiaj jedna fotka wiecej niemaielm czasu i sorka za jakość
http://img199.imageshack.us/i/zdjcie025k.jpg/
pP - 25 Wrz 2009, 09:36
co to za siateks? :yyy:
bidżej - 25 Wrz 2009, 10:09
właśnie też mi się rzucił w oczy ten siatex w zderzaku :yyy:
Parzych - 25 Wrz 2009, 14:21
Jakiś tjunink... :yyy:
wrcpiwo - 25 Wrz 2009, 15:45
Nie poprostu niemialem kasy na tamta kratke bo mega droga jest wiec wziolem siatke zamontowalem. Mi sie podoba i jest git:)
Cartoon - 25 Wrz 2009, 20:59
Hmmm, jednak można w łatwy sposób popsuć wygląd STka... :(
wrcpiwo - 25 Wrz 2009, 21:12
Znawca masz tu stara fotke z lutego czy marca i zobacz jak tu wyglada
http://img25.imageshack.us/i/22007bcd2d.jpg/
smyr - 25 Wrz 2009, 22:39
Cartoon napisał/a: | Hmmm, jednak można w łatwy sposób popsuć wygląd STka... :( |
Jak chcesz poprawic jej wyglad to moze zasponsorujesz nowa atrape tudziez inne elementy, które uczynia z niej "pieknosc"
Sorki ale mam juz dosc tego typu narzekan nie wnoszacych nic nowego.
wrcpiwo, tak trzymac! Powoli i do przodu Jeszcze troche i Twoja fiestka bedzie wygladala tak, jak powinna... i mam nadzieje ze pozwolisz mi jeszcze kiedys sie nia przejechac
Pozdrawiam
Cartoon - 25 Wrz 2009, 22:44
smyr napisał/a: | Sorki ale mam juz dosc tego typu narzekan nie wnoszacych nic nowego. |
I jak sobie z tym poradzisz?
Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię.
Wg mnie kasę wydaną na małysza i fartuchy można było przeznaczyć na kratkę do zderzaka.
Takie rozwiązanie zamiast popsuć wygląd fiesty poprawiło by go o niebo...
smyr - 25 Wrz 2009, 22:50
Cartoon napisał/a: | Wg mnie kasę wydaną na małysza i fartuchy można było przeznaczyć na kratkę do zderzaka. |
No moze i masz racje ze fartuchy troche dziwnie wygladaja ale nie ma tragedii. Co do kratki to uwierz mi ze jest drooooga i koledze wrcpiwo jeszcze troche zejdzie na zbieraniu na nia kasy...
Ja moge cos powiedziec o autku, bo widzialem je osobiscie na wiosne tego roku i niedawno... i jest progres... A ze kasy wciaz malo to i polsrodki musza byc - takie zycie. Dlatego bede bronil kolegi, zachecal a nie zniechecal Tylko tyle i az tyle
Pozdrawiam
J@rek - 25 Wrz 2009, 22:58
fartuchy zupełnie nie pasują do fiesty ( takie moje zdanie)
wrcpiwo - 25 Wrz 2009, 23:22
Chłopaki niepsujcie sobie krwii, jak już mówiłem kazdy ma inny gust, powiem wam ze mi pasuja fartuchy inaczej w realu niz na zdjeciu wyglada furka, pojutrze sie widze ze smyrem, jak ktos chce to moze sie dołączyc i zobaczy ze niejest źle, dzieki smyr za bronienie mnie , ale chlopaki sa tak zakochane w ST-kach swoich ze wszystko musi byc jak fabryka dała, a ja uwazam ze autko lepiej smakuje jak doda sie jakis mala szczegól, rzecz ktora niejest fabrycznie dodana i niebojcie sie kratke zamontuje , mialem w planach po 10 po wyplacie.
ElGrey - 26 Wrz 2009, 06:42
Fartuchy eeee ale o gostach nie mowmy... i walniete do blotnika na samowierty czlowieku na wiosle korozja glab
wrcpiwo - 20 Paź 2009, 22:30
Fartuchy zdjete, furka przygotowana na swieta po wymianie płynow klockow, tarcz i zimowki wzucone acha i najwazniejsze jagby ktos byl zainteresowany to jest nasprzedaż . jak cos to na prywatnego pisac
[ Dodano: Wto Gru 15, 2009 23:30 ]
Witam wszystkich po dłuższej przerwie:) Zima za pasem a tu sie wystartuje w rajdzie w rally sprincie, i tak czas leci:) jak tam wasze autka sie sprawuja?? Moja fiesta smiga jak głupia i jest pieknie:)
http://www.youtube.com/watch?v=OZaSXfJAads o to krotki filmik z moim udzialem z KJS zajelismy 7 miejsce w kalsie, pewnie byloby lepiej gdyby nie to ze zalozyclismy lietnie/slick a tu nam nagle w niedziele zaczelo sniegiem sypac:) pozdrawiam wszystkich i wesołych świąt życze
smyr - 17 Gru 2009, 23:00
wrcpiwo napisał/a: | krotki filmik z moim udzialem z KJS zajelismy 7 miejsce | Gratulacje Tak trzymac
Parzych - 18 Gru 2009, 02:01
wrcpiwo napisał/a: | zajelismy 7 miejsce w kalsie, | Gratki Ale kamerzysta to chyba się rozgrzewał jakimiś procentami
Piter - 18 Gru 2009, 09:55
wrcpiwo napisał/a: | zajelismy 7 miejsce w kalsie, |
napisz coś więcej o imprezie
pP - 18 Gru 2009, 13:13
wrcpiwo napisał/a: | pewnie byloby lepiej gdyby nie to ze zalozyclismy lietnie/slick a tu nam nagle w niedziele zaczelo sniegiem sypac:) |
swoją drogą i tak dużo na letnich oponach, 17 felach, seryjnym zawiasie
mi to szkoda by było takiego auta na kjs
ale z drugiej strony GRATULACJE bo nie siedzisz na forum tylko jeździsz!!
wrcpiwo - 18 Gru 2009, 19:41
dzięki za gratulacje, co do kamerzysty to nie wiem bo znalazłem filmik na youtube, ale wygląda jakby coś wlał sobie na tym mrozie, impreza to III Eliminacja pucharu Prezydenta, składała się z 8 odcinków specjalnych , podłoże to kostka, asfalt i błoto z szutrem pomieszane tak jak na filmiku widać, impreza super zorganizowana miła atmosfera, no i to co lubię , legalne ściganie się, o auto się nie balem ze względu na nawierzchnie i to ze naprawdę równo było wiec można było grzać, tylko niestety te opony to był mój błąd ze letniaki założyłem, zachęcam wszystkich do zabawy a KJS moim zdaniem większa adrenalina i lepsza frajda niż jazda w kółko po torze, tam trasę znasz na pamięć , a tu musisz mieć zaufanie do pilota A co do forum to rzadko wchodzę, bo wole jednak uczyć się tego auta, zwłaszcza ze teraz mam za oknem 70cm białego puchu i około 8 cm ubitego na drodze. pozdrawiam wszystkich i życzę wesołych świat chłopaki
pP - 13 Sty 2010, 11:13
wrcpiwo - 24 Mar 2010, 23:26
WItam po dłuższej przerwie, jedna Fotka to Moja Fiescinka w czasie srogiej zimy na pomorzu a diw nastepne to Fiescinka porzadkowana po zimie, po wymianie łączników stablizatora, sworzni wahacza, płynów oraz założyłem 4 Japonskie super oponki KUMHO 215/40/r17 NAdodatek w za 3 dni jade na montowanie zapinek na maske i juz zamółwiłem naklejke na przednia szybe która bedzie miala pokazanie jak bardzo kocham swoją fiescine:) pozdrawiam as kochani Fiesto Manaiacy
http://img339.imageshack.us/i/31012010st.jpg/
http://img339.imageshack.us/i/fiestalz.jpg/
http://img339.imageshack.us/i/fiesta1x.jpg/
smyr - 26 Mar 2010, 20:42
A na Zlot do Debrzna jedziemy? W sumie to tylko jakies 160km w jedna manke
wrcpiwo - 28 Mar 2010, 10:56
Mozemy uderzyć a powiedz mi kiedy jest zlot ??
smyr - 28 Mar 2010, 11:08
wrcpiwo napisał/a: | Mozemy uderzyć a powiedz mi kiedy jest zlot ?? |
"VI Wiosenny Zlot FiestaKlubPolska - Rallyland Debrzno 2010 18-20.06.2010"
|
|