Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [mk4]VSS??

bukolek - 6 Sty 2009, 08:38
Temat postu: [mk4]VSS??
Witam, nie wiem czy to ma zwiazek z przymrozkami jakie nawiedzily nasz kraj, ale dzis zaraz po tym jak ruszylem autem zauwazylem, ze nie dziala mi predkosciomierz i oba wskazniki okreslajace przejechany dystans. Czy moze to byc wina VSSa??
arecki - 6 Sty 2009, 09:12

wygląda na to że to VSS albo po prostu coś zamarzło...takie mrozy to wszystko może zamarznąć!
Marcin - 6 Sty 2009, 09:45

prędkościomierz jest na linkę więc sam vss nie ma nic do jego działania, a jak faktycznie gdzieś coś przymarzło, może linka to pewnie się ukręciła.
bukolek - 6 Sty 2009, 09:50

z tego co wyczytalem to duzo z tym roboty jest, co??? Jaki jest koszt naprawy tego z robocizna??
Marcin - 6 Sty 2009, 09:52

kwestia co się stało, jak tylko linka to kupić i wymienić, wielkiej filozofii nie ma.
arecki - 6 Sty 2009, 10:01

Marcin napisał/a:
prędkościomierz jest na linkę więc sam vss nie ma nic do jego działania, a

jak padł vss to i dobra linka nic nie pomoże - jedno bez drugiego nie bedzie działało! VSS jest przykręcony do skrzyni i do niego idzie linka prędkościomierza tak wiec trzeba obie rzecz sprawdzic!

Marcin - 6 Sty 2009, 10:16

masz racje, ale vss jest tylko łącznikiem, raczej wątpie żeby się ukręcił.
arecki - 6 Sty 2009, 10:25

no niestety vss też się kiedyś konczy...ale ja bym radził poczekać jak się zrobi cieplej bo pewnie coś przymarzło...bez prędkościomierza pare dni można pojeździć :)
bukolek - 6 Sty 2009, 10:46

arecki51 napisał/a:
no niestety vss też się kiedyś konczy...ale ja bym radził poczekać jak się zrobi cieplej bo pewnie coś przymarzło...bez prędkościomierza pare dni można pojeździć :)
Bez watpienia ekonomiczne rozwiazanie dlatego tez tak zrobie.
JoeMix - 6 Sty 2009, 11:00

Marcin napisał/a:
masz racje, ale vss jest tylko łącznikiem, raczej wątpie żeby się ukręcił.
W środku jest prądniczka tachograficzna czy coś takiego, wystarczy żeby przymarzło i się nie kręciło, ślimak w skrzyni jest plastikowy - coś więcej pisać czy sprawa jasne jest?
Marcin - 6 Sty 2009, 12:02

nie musicie mi tłumaczyć jak wygląda i jak działa vss, bo nie raz był w moich rękach w częściach pierwszych :-P a kolega niech sprawdzi czy faktycznie mu któraś z części przymarzła czy nie.
bidżej - 6 Sty 2009, 21:46

JoeMix napisał/a:
prądniczka tachograficzna
tachometryczna... :)
bukolek - 7 Sty 2009, 09:51

Dzieki Chlopaki. Wczoraj jak wracalem z pracy po jakims czasie wszystko wrocilo do normy. Co prawda przez jakis czas wskazowka oscylowala w przedziale 10 km/h, ale potem bylo ok. Dzis z rana zreszta sytuacja sie powtorzyla. Wyglada na to, ze to wina mrozu. Pozdrawiam.